Eten bestellen met Google

Je kunt eten bestellen bij restaurants via de zoekresultaten of de Google Assistent op je telefoon (alleen in de VS). Welke restaurants je kunt kiezen, is afhankelijk van hun bezorgopties.

Je kunt op deze manier alleen eten bestellen in de Verenigde Staten of India (in het Engels).

Stap 1: Een restaurant kiezen

Via de zoekresultaten
  1. Ga naar Google.
  2. Geef een zoekopdracht op voor een restaurant. Scroll omlaag totdat je informatie en afbeeldingen voor het restaurant ziet.
  3. Kies een besteloptie.
    Opmerking: Als je geen knop voor het plaatsen van bestellingen ziet, is het restaurant niet beschikbaar.
  4. Controleer je bezorgadres. Tik op Bewerken Bewerken om je adres toe te voegen of te wijzigen.
  5. Kies de bezorgservice die je wilt gebruiken.
Via de Google Assistent
  1. Open de Google Assistent op je telefoon.
  2. Zeg of typ een zoekopdracht voor een restaurant.
  3. Tik onderaan het scherm op Delivery (Bezorgen) of Pickup (Afhalen).
  4. Kies de bezorgservice die je wilt gebruiken.

Stap 2: Het gewenste gerecht kiezen

1. Kies het gewenste gerecht op het menu. Als je de Google Assistent gebruikt, werkt zeggen wat je wilt niet.
  2. Kies zo nodig opties of voeg een opmerking toe. Geef bijvoorbeeld aan welke toppings je wilt of vraag om een vegetarische versie van het gerecht.
  3. Selecteer Toevoegen aan bestelling.
  4. Als je een ander item wilt toevoegen, kies je het op het menu.

Stap 3: Betalen

1. Controleer je bestelling. Als je je telefoon gebruikt, tik je op Ga naar bestelling.
  2. Selecteer Betalen.
  3. Selecteer Bestelling plaatsen. Je ontvangt een e-mail met een kopie van je bon.

Afhankelijk van de bezorgservice en het restaurant ontvang je mogelijk statusupdates.

Problemen met bestellingen verhelpen

Voor hulp bij je: