De instelling Apparaatgegevens beheren

Met de instelling Apparaatgegevens slaat u een kopie van bepaalde informatie van uw telefoon of tablet op, waaronder:

• Contacten
  • Agenda's
  • Apps
  • Muziek
  • Informatie over het apparaat (bijvoorbeeld batterijniveau)

Deze informatie is privé. U kunt deze alleen bekijken als u bent ingelogd op uw Google-account.

Hoe opgeslagen informatie u helpt

Als u deze instelling inschakelt, krijgt u nauwkeurigere resultaten en suggesties van Google.

Apparaatgegevens in- of uitschakelen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder Activiteitsopties op Apparaatgegevens.
  4. Schakel de instelling in of uit.

Wanneer deze instelling is ingeschakeld, kan informatie worden opgeslagen van elk apparaat waarop uw Google-account wordt gebruikt.

Uw apparaatgegevens weergeven en verwijderen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder Activiteitsopties op Apparaatgegevens en dan Activiteit beheren.

Als u alles wilt verwijderen, tikt u rechtsboven op Meer Meer en dan Alles verwijderen.

Wat er wordt opgeslagen in de activiteit voor uw apparaatgegevens

Apps en informatie die zijn opgeslagen op uw apparaat

Dit kunnen items zijn zoals contactenlijsten, agenda's, alarmen, apps en muziek. Aan de hand hiervan kan Google u bijvoorbeeld nauwkeurigere resultaten en suggesties bieden.

Wanneer u bijvoorbeeld Google vraagt om een contact te bellen, kan Google informatie uit uw contacten gebruiken om u het beste resultaat te bieden.

Informatie over uw apparaat

Dit kan informatie zijn zoals de status van het scherm en het batterijniveau. Hiertoe kunnen ook de kwaliteit van uw wifi- of Bluetooth-verbinding, touchscreen- en sensorwaarden, en crashrapporten behoren.