Je zoekwidget aanpassen

Je kunt de kleur, vorm en transparantie van de zoekwidget bepalen die op je Android-telefoon of -tablet wordt weergegeven.

Opmerking: De zoekwidget is niet beschikbaar voor Pixel.

1. Voeg de zoekwidget aan je startscherm toe als je dat nog niet had gedaan. Meer informatie over hoe je een widget toevoegt.
  2. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  3. Tik rechtsonder op Meer Meer en dan Widget aanpassen.
  4. Tik onderaan op de pictogrammen om de kleur, vorm, transparantie en het Google-logo aan te passen.
  5. Als je klaar bent, tik je op Gereed.

Je instellingen voor de zoekwidget resetten

Je kunt je widget resetten naar de standaardinstellingen. Als je de widget reset naar de standaardinstellingen of als je de gegevens van je Google-app wist, worden de aangepaste instellingen gereset.

1. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Meer Meer en dan Widget aanpassen.
  3. Tik onderaan op Standaardstijl resetten en dan Gereed.

De zoekwidget verwijderen

Je kunt de zoekwidget van je telefoon of tablet verwijderen. Meer informatie over hoe je een app, snelkoppeling, widget of groep verwijdert.

Als je een ouder apparaat gebruikt, is het misschien niet mogelijk om de zoekwidget van je telefoon of tablet te verwijderen.