Hakujen ja muiden tapahtumien poistaminen

Voit poistaa aiemmat hakusi, selaushistoriasi ja muita tapahtumia Google-tililtäsi. Sinä päätät, mitä tietoja Omiin tapahtumiin tallennetaan, ja voit keskeyttää useimpien käyttötietojen tallennuksen milloin tahansa. Lue lisätietoja Omat tapahtumat ‑sivusta ja sille tallennettavista tiedoista.

Omien tapahtumien poistaminen

Kaikkien tapahtumien poistaminen

1. Avaa tietokoneella Omat tapahtumat.
  2. Valitse sivun oikeasta yläreunasta Lisää Lisääja sitten Poista tapahtumia päivämäärän mukaan.
  3. Valitse Poista päivämäärän mukaan ‑kohdan alta alanuoli Alanuoli ja sitten Koko historia.
  4. Valitse Poista.

Yksittäisten tapahtumien poistaminen

Tapahtuma voi olla esimerkiksi Google-haku tai Chromessa avattu verkkosivusto.

1. Avaa tietokoneella Omat tapahtumat.
  2. Etsi poistettava kohde. Voit etsiä kohteita esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa päivämäärän mukaan. Valitse sivun oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Kohdenäkymä.
    • Hae tai käytä suodattimia.
  3. Valitse poistettavan kohteen kohdalta Lisää Lisää ja sitten Poista.
Samanlaisten kohteiden poistaminen

Huom. Ryhmät eivät välttämättä sisällä kaikkia samanlaisia tapahtumia.

1. Avaa tietokoneella Omat tapahtumat.
  2. Etsi poistettava tapahtumien ryhmä. Voit etsiä sitä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa päivämäärän mukaan. (Jos et näe ryhmiä, valitse sivun oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Pakettinäkymä.)
    • Hae sivun yläreunasta hakusanalla tai käytä suodattimia.
    • Etsi tapahtumia päivämäärän tai tuotteen perusteella.
  3. Valitse ryhmän yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista.

Tapahtumien poistaminen päivämäärän tai tuotteen perusteella

1. Avaa tietokoneella Omat tapahtumat.
  2. Valitse sivun yläreunasta Suodata päivämäärän ja tuotteen mukaan.
  3. Tämän jälkeen voit:
    • Valita ajanjakson.
    • Valita, mitkä Google-tuotteet luetaan mukaan. (Huom. Kaikki Googlen tuotteet eivät tallenna tietoja Omiin tapahtumiin.)
  4. Valitse sivun yläreunasta Haku Haku
  5. Jos haluat poistaa tapahtuman, valitse hakukentän vierestä Lisää Lisää.
  • Tiettyjen kohteiden poistaminen: Valitse ensin Valitse ja sitten poistettavat kohteet. Valitse oikeasta yläreunasta Poista Poista.
  • Kaikkien kohteiden poistaminen: Valitse Poista tulokset.

Tapahtumien poistaminen muista paikoista

Toimintaasi voidaan tallentaa Omien tapahtumien lisäksi myös muihin paikkoihin. Jos olet esimerkiksi ottanut käyttöön sijaintihistorian, siihen liittyviä tapahtumia tallennetaan Mapsin aikajanalle. Voit poistaa suurimman osan näihin paikkoihin tallennetuista tapahtumista.

Muiden tilille tallennettujen tapahtumien poistaminen
  1. Avaa tietokoneella Omat tapahtumat.
  2. Valitse sivun oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Muu Google-toiminta.
  3. Tämän jälkeen voit:
  • Poistaa tietyt tapahtumat: valitse tapahtuman alapuolelta Poista
  • Siirtyä paikkaan, jossa voit poistaa tapahtumia: valitse tapahtuman alapuolelta Siirry.
Selaustietojen poistaminen

Käyttötietojasi voidaan säilyttää selaimessasi, vaikka olisit poistanut ne Omista tapahtumista.

Lue lisätietoja selaushistorian ja Chromen muiden selaustietojen poistamisesta.

Jos käytät jotakin muuta selainta, katso lisätietoja tietojen poistamisesta sen ohjeista.

Tapahtumien tallennuksen keskeyttäminen

Voit hallita erilaisia Omiin tapahtumiin tallennettavia tietotyyppejä.

Kaikkien tietojen tallennuksen estäminen

Voit estää hakujen, selaushistorian ja muun toiminnan tallentamisen tilillesi seuraavasti:

1. Avaa tietokoneella Toimintojen hallinta.
  2. Poista käytöstä tietotyyppi, jota et halua tallentaa.
  3. Vahvista muutos valitsemalla Keskeytä.

Tapahtumien tallennuksen väliaikainen estäminen

Voit tehdä hakuja ja selata verkkoa yksityisesti.

Huom. Jos kirjaudut Google-tilillesi yksityisessä selainikkunassa, hakutapahtumasi saattavat tallentua kyseiselle tilille.

Ongelmien korjaaminen

Poistetut tapahtumat näkyvät Omissa tapahtumissa

• Varmista, että laitteesi on yhteydessä internetiin. Kun poistat kohteita Omista tapahtumista jollakin laitteella, tiedot saattavat yhä näkyä offline-tilassa olevilla laitteilla. Tiedot poistetaan laitteelta, kun se muodostaa yhteyden internetiin.
  • Tyhjennä välimuisti ja poista evästeet.

Tiedot tuotteiden ja palveluiden käytöstäsi

Kun käytät Googlen tuotteita ja palveluita, pidämme joitain tietoja Google-tililläsi, esimerkiksi milloin ja miten käytät tiettyjä ominaisuuksia. Tiedot säilytetään, vaikka poistaisit tapahtumia tai muita kohteita.

Jos esimerkiksi poistat Omat tapahtumat ‑kohdasta Googlessa tekemäsi haun, tiedämme edelleen sinun tehneen sen, mutta emme haun sisältöä. Hakujesi sisältöä ei enää tallenneta tilillesi.

Googlen tietosuojakäytännössä selitetään, kuinka käytämme näitä tietoja. Se auttaa meitä esimerkiksi

• estämään roskapostia ja väärinkäyttöä
  • parantamaan tuotteitamme ja palveluitamme sekä kehittämään uusia
  • ymmärtämään, kuinka eri tuotteet ja ominaisuudet vaikuttavat toisiinsa
  • saamaan yritystoiminnan kannalta tärkeitä tietoja, kuten kuinka monet käyttävät tiettyjä tuotteita tai ominaisuuksia ja kuinka pitkään.

Pidämme nämä tiedot niin kauan kuin niillä on arvoa yllämainituilla tavoilla. Jos poistat tilisi, poistamme myös nämä tiedot.

Lue, mitä tietoja keräämme ja miksi.