Tapahtumien poistaminen

Kun käytät Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluita, osa tapahtumistasi tallennetaan Google-tilillesi. Voit katsella ja poistaa tätä toimintaa Omissa tapahtumissa, ja voit lopettaa useimpien tapahtumien tallentamisen koska tahansa.

Kaikkien tapahtumien poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen passwords.google.com
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Poista tapahtumia päivämäärän mukaan.
  3. Valitse Poista toiminta ‑kohdan alta Koko historia.
  4. Valitse Seuraava ja sitten Poista.

Yksittäisten tapahtumien poistaminen

Tapahtuma voi olla esimerkiksi Googlessa tehty haku tai Chromessa avattu verkkosivusto.
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen passwords.google.com.
  2.  Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten  Kohdenäkymä.
  3. Vieritä alas toimintaasi.
  4. Etsi poistettava kohde. Voit etsiä kohteita esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa päivämäärän mukaan.
    • Hae tai käytä suodattimia.
  5. Valitse poistettavan kohteen kohdalta Lisää Lisää ja sitten Poista

Samanlaisten kohteiden poistaminen

Huom. Ryhmät eivät välttämättä sisällä kaikkia samanlaisia tapahtumia.
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen passwords.google.com.
  2. Vieritä alas toimintaasi.
  3. Etsi poistettava tapahtumien ryhmä. Voit etsiä sitä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa päivämäärän mukaan. (Jos ryhmiä ei näy:  Valitse sivun vasemmasta yläreunasta Valikko Valikko  ja sitten Pakettinäkymä.)
    • Hae hakusanalla tai käytä suodattimia.
    • Etsi tapahtumia päivämäärän tai tuotteen perusteella.
  4. Valitse ryhmän yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista.

Tapahtumien poistaminen päivämäärän tai tuotteen perusteella

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen passwords.google.com.
  2. Vieritä alas toimintaasi
  3. Valitse Suodata päivämäärän ja tuotteen mukaan.
  4. Tämän jälkeen voit
    • valita ajanjakson Valitse Käytä.
    • valita, mitkä Google-tuotteet luetaan mukaan. Valitse Käytä. (Huom. Kaikki Googlen tuotteet eivät tallenna tapahtumia Omiin tapahtumiin.)
  5. Jos haluat poistaa tapahtuman, valitse hakukentän vierestä Lisää Lisää.
    • Tiettyjen kohteiden poistaminen: Valitse Kohdenäkymä. Valitse poistettavien kohteiden vierestä  Lisää Lisää ja sitten Poista Poista.
    • Kaikkien kohteiden poistaminen: Valitse Poista tulokset.

Tapahtuman poistaminen automaattisesti

Voit poistaa automaattisesti joitakin Google-tilisi tapahtumista.

1. Siirry tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta ylänavigaatiopaneelista Tiedot ja personointi.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Ylläpidä toimintojen hallinnan asetuksia.
  4. Valitse Verkko- ja sovellustoiminta-, YouTube-historia- tai Sijaintihistoria-kohdasta Automaattinen poisto.
  5. Valitse, kuinka kauan haluat säilyttää tapahtumasi, ja tallenna valinta klikkaamalla ja sitten Seuraava ja sitten Vahvista.

Huom. Osa tapahtumista voi vanhentua valitsemaasi ajanjaksoa aiemmin.

Tapahtumien poistaminen muista paikoista

Toimintaasi voidaan tallentaa Omien tapahtumien lisäksi myös muihin paikkoihin. Jos olet esimerkiksi ottanut käyttöön Sijaintihistorian, siihen liittyviä tapahtumia tallennetaan Mapsin aikajanalle. Voit poistaa suurimman osan näihin paikkoihin tallennetuista tapahtumista.

Tilille tallennettujen muiden tapahtumien poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen passwords.google.com.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Muu Google-toiminta.
  3. Tämän jälkeen voit
  • Tiettyjen kohteiden poistaminen: Valitse tapahtuman alapuolelta Poista.
  • Muualle tallennettujen tietojen poistaminen: Valitse tapahtuman alapuolelta Siirry.

Selaustietojen poistaminen

Käyttötietojasi voidaan säilyttää selaimessasi, vaikka olisit poistanut ne Omista tapahtumista.

Tapahtumien tallennuksen keskeyttäminen

Voit valita suurimman osan Omissa tapahtumissa näytettävissä tiedoista.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Ylläpidä toimintojen hallinnan asetuksia.
  4. Poista käytöstä tapahtumat, joita et halua tallentaa.

Huom. Kaikki tapahtumat eivät näy Omissa tapahtumissa.

Tapahtumien tallennuksen väliaikainen estäminen

Voit tehdä hakuja ja selata verkkoa yksityisesti.

Huom. Jos kirjaudut Google-tilillesi yksityisessä selainikkunassa, hakutapahtumasi saattavat tallentua kyseiselle tilille.

Ongelmien korjaaminen

Poistetut tapahtumat näkyvät Omissa tapahtumissa

• Varmista, että laitteesi on yhteydessä internetiin. Kun poistat kohteita Omista tapahtumista jollakin laitteella, tiedot saattavat yhä näkyä offline-tilassa olevilla laitteilla. Tiedot poistetaan laitteelta, kun se muodostaa yhteyden internetiin.
  • Tyhjennä välimuisti ja poista evästeet.

Tapahtumiesi poistamistavat

Kun poistat tapahtuman manuaalisesti tai se poistetaan automaattisesti poistoasetustesi perusteella, pyrimme poistamaan tapahtuman heti tuotteesta ja järjestelmistämme.

Ensiksi pyrimme poistamaan sen näkyvistä, jolloin dataa ei enää käytetä Google-kokemuksen personointiin.

Seuraavaksi aloitamme prosessin, jossa data poistetaan kokonaan ja turvallisesti tallennusjärjestelmistämme.

Google auttaa sinua poistamaan dataa manuaalisesti tai automaattisesti. Lisäksi se voi poistaa tietyntyyppisiä tapahtumia aiemmin, mikäli niistä ei ole enää hyötyä käyttökokemuksen parantamisessa.

Tietyistä rajoitetuista syistä (esim. liiketoiminta- tai lakivaatimusten täyttämiseksi) Google voi säilyttää tiettyjä datatyyppejä pidempään.