Hakujen ja muiden käyttötietojen poistaminen tililtä

Voit poistaa aiemmat hakusi, selaushistoriasi ja muita käyttötietoja Google-tililtäsi. Sinä päätät, mitä tietoja Omiin tapahtumiin tallennetaan, ja voit keskeyttää useimpien käyttötietojen tallennuksen milloin tahansa.

Lue lisätietoja Omat tapahtumat -sivusta ja sille tallennettavista tiedoista.

Omiin tapahtumiin tallennettujen käyttötietojen poistaminen

Voit tarkastella ja poistaa Omiin tapahtumiin tallennettuja käyttötietoja noudattamalla alla olevia ohjeita. Tietojen poistamista ei voi peruuttaa.

Vinkki mobiililaitteiden käyttäjille: Voit poistaa yksittäisen kohteen tai useita toisiinsa liittyviä tietoja nopeasti pyyhkäisemällä oikealle.

Yksittäisten kohteiden poistaminen

Alla olevien ohjeiden avulla voit poistaa yksittäisiä kohteita, kuten Googlessa tekemiäsi hakuja tai Chromessa avaamiasi verkkosivustoja.

1. Siirry Omiin tapahtumiin. Tämä voi edellyttää Google-tilille kirjautumista.
  2. Etsi poistettava kohde. Voit etsiä kohteita esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
  3. Valitse poistettavan kohteen kohdalla Lisää Lisää ja sitten Poista.
  4. Vahvista valinta tarvittaessa.
Toisiinsa liittyvien käyttötietojen poistaminen

Omat tapahtumat luokittelee samankaltaisia käyttötietoja paketteihin. (Huom. Kaikki samantyyppiset tapahtumat eivät välttämättä löydy paketista.)

Käyttötietopaketin poistaminen:

1. Siirry Omiin tapahtumiin. Tämä voi edellyttää Google-tilille kirjautumista.
  2. Etsi poistettava paketti. Voit etsiä paketteja esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
  3. Valitse paketin yläosassa Lisää Lisää ja sitten Poista.
  4. Vahvista valintasi.
Käyttötietojen poistaminen haun ja suodattimien avulla

Voit etsiä ja poistaa käyttötietoja tekemällä haun tai käyttämällä tuote- ja päivämääräsuodattimia:

1. Siirry Omiin tapahtumiin. Tämä voi edellyttää Google-tilille kirjautumista.
  2. Valitse sivun ylälaidassa hakukenttä tai Suodata päivämäärän ja tuotteen mukaan.
  3. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Kirjoita hakutermi.
    • Valitse ajanjakso.
    • Valitse, mitkä Google-tuotteet luetaan mukaan. (Huom. Kaikki Googlen tuotteet eivät tallenna käyttötietoja Omiin tapahtumiin.)
  4. Valitse sivun ylälaidassa Haku Haku.
  5. Poista hakutuloksia valitsemalla hakukentän vieressä Lisää Lisää.
    • Yksittäisen tuloksen poistaminen: Valitse Valitse. Klikkaa tai kosketa poistettavia kohteita. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa Poista.
    • Kaikkien hakutuloksien poistaminen: Valitse Poista tulokset.
  6. Vahvista valintasi.
Tietyn päivän tai ajanjakson käyttötietojen poistaminen

Voit poistaa tänään, eilen, jonakin muuna päivänä tai tietyllä ajanjaksolla tallennetut käyttötiedot seuraavasti:

1. Siirry Omiin tapahtumiin. Tämä voi edellyttää Google-tilille kirjautumista.
  2. Valitse Omat tapahtumat -bannerissa Lisää Lisää ja sitten Poista tapahtumia päivämäärän mukaan.
  3. Valitse päivä tai ajanjakso avattavan valikon kautta tai valitsemalla aloitus- ja loppumispäivä.
  4. Valitse Poista.
  5. Vahvista valintasi.
Kaikkien Omiin tapahtumiin tallennettujen tietojen poistaminen

Voit poistaa kaikki Omiin tapahtumiin tallennetut käyttötiedot seuraavasti:

1. Siirry Omiin tapahtumiin. Tämä voi edellyttää Google-tilille kirjautumista.
  2. Valitse Omat tapahtumat -bannerissa Lisää Lisää ja sitten Poista tapahtumia päivämäärän mukaan.
  3. Valitse Poista päivämäärän mukaan -kohdan alapuolella oleva alanuoli Alanuoli ja sitten Koko historia.
  4. Valitse Poista.
  5. Vahvista valintasi.

Käyttötietojen tallennuksen keskeyttäminen

Voit hallita useimpia Omiin tapahtumiin tallennettavia tietoja.

Käyttötietojen tallennuksen estäminen kokonaan

Voit estää hakujen, selaushistorian ja muiden käyttötietojen tallentamisen Omiin tapahtumiin seuraavasti:

1. Siirry Toimintojen hallintaan. Tämä voi edellyttää Google-tilille kirjautumista.
  2. Etsi käyttötietotyyppi, jonka tallentamisen haluat estää, ja kytke se pois päältä valitsimella.
  3. Vahvista muutos valitsemalla Keskeytä.
Käyttötietojen tallennuksen keskeyttäminen väliaikaisesti

Jos haluat silloin tällöin estää käyttötietojen tallentamisen tilillesi, tee hakuja ja selaa verkkoa yksityisesti. Älä kirjaudu Google-tilillesi yksityisen selauksen ikkunassa.

Ongelmien korjaus

Poistettujen käyttötietojen näkyminen Omat tapahtumat -sivulla

Jos poistamasi kohteet näkyvät yhä Omissa tapahtumissa:

• Varmista, että laitteellasi on internetyhteys. Kun poistat kohteita Omista tapahtumista jollakin laitteella, tiedot saattavat silti näkyä offline-tilassa olevilla laitteilla. Tiedot poistetaan offline-tilassa olevalta laitteelta, kun se muodostaa yhteyden internetiin.
  • Tyhjennä selaimen välimuisti ja evästeet. Lue lisätietoja Chromen välimuistin ja evästeiden tyhjentämisestä. Jos käytät jotakin muuta selainta, saat lisätietoja välimuistin ja evästeiden tyhjentämisestä sen ohjeista.

Mitä poistetuille käyttötiedoille tapahtuu

Kun poistat kohteita Omista tapahtumista, ne poistetaan pysyvästi Google-tililtäsi. Roskasisällön ja väärinkäytösten estämiseksi ja palvelujensa parantamiseksi Google voi kuitenkin säilyttää palveluihin liittyviä tietoja tilistäsi, kuten tietoja siitä, mitä Googlen tuotteita olet käyttänyt ja milloin.

Lue lisätietoja siitä, mitä tietoja keräämme ja miksi.

Muihin paikkoihin tallennettujen käyttötietojen poistaminen

Käyttötietojasi voidaan tallentaa Omien tapahtumien lisäksi myös muihin paikkoihin. Voit poistaa useimmat tällaisista käyttötiedoista.

Muiden tilille tallennettujen käyttötietojen poistaminen

Omat tapahtumat -sivulla ei näytetä kaikkia tilillesi tallennettuja tapahtumia. Jos olet esimerkiksi ottanut käyttöön sijaintihistorian, siihen liittyviä tapahtumia tallennetaan Mapsin aikajanalle.

Muihin paikkoihin tallennettujen käyttötietojen poistaminen:

1. Siirry Omiin tapahtumiin. Tämä voi edellyttää Google-tilille kirjautumista.
  2. Valitse Omat tapahtumat -bannerissa Lisää Lisää ja sitten Muu Google-toiminta.
  3. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Yksittäisten tietojen poistaminen: Valitse haluamasi tapahtuman alapuolella Poista. Vahvista valintasi.
    • Muualle tallennettujen tietojen poistaminen: Valitse haluamasi vaihtoehto poistettavan tapahtuman alapuolella. Siirryt sivulle, jolla voit poistaa tiedon.
Käyttötietojen poistaminen selaimesta

Käyttötietojasi voidaan säilyttää selaimessasi, vaikka olisit poistanut ne Omista tapahtumista.

Lue lisätietoja selaushistorian ja Chromen muiden selaintietojen poistamisesta.

Jos käytät jotakin muuta selainta, saat lisätietoja historian ja muiden tietojen poistamisesta sen ohjeista.