Hakujen ja muiden käyttötietojen poistaminen tililtä

Voit poistaa aiemmat hakusi, selaushistoriasi ja muita käyttötietoja Google-tililtäsi. Sinä päätät, mitä tietoja Omiin tapahtumiin tallennetaan, ja voit keskeyttää useimpien käyttötietojen tallennuksen milloin tahansa.

Lue lisätietoja Omat tapahtumat ‑sivusta ja sille tallennettavista tiedoista.

Omiin tapahtumiin tallennettujen käyttötietojen poistaminen

Voit tarkastella ja poistaa Omiin tapahtumiin tallennettuja käyttötietoja noudattamalla alla olevia ohjeita. Tietojen poistamista ei voi peruuttaa.

Vinkki mobiililaitteiden käyttäjille: Voit poistaa yksittäisen kohteen tai useita toisiinsa liittyviä tietoja nopeasti pyyhkäisemällä oikealle.

Yksittäisten kohteiden poistaminen

Alla olevien ohjeiden avulla voit poistaa yksittäisiä kohteita, kuten Googlessa tekemiäsi hakuja tai Chromessa avaamiasi verkkosivustoja.

1. Siirry Omiin tapahtumiin. Tämä voi edellyttää Google-tilille kirjautumista.
  2. Etsi poistettava kohde. Voit etsiä kohteita esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
  3. Valitse poistettavan kohteen kohdalla Lisää Lisääja sitten Poista.
  4. Vahvista valinta tarvittaessa.
Toisiinsa liittyvien käyttötietojen poistaminen

Omat tapahtumat luokittelee samankaltaisia käyttötietoja paketteihin. (Huom. Kaikki samantyyppiset tapahtumat eivät välttämättä löydy paketista.)

Käyttötietopaketin poistaminen:

1. Siirry Omiin tapahtumiin. Tämä voi edellyttää Google-tilille kirjautumista.
  2. Etsi poistettava paketti. Voit etsiä paketteja esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
  3. Valitse paketin yläosassa Lisää Lisääja sitten Poista.
  4. Vahvista valintasi.
Käyttötietojen poistaminen haun ja suodattimien avulla

Voit etsiä ja poistaa käyttötietoja tekemällä haun tai käyttämällä tuote- ja päivämääräsuodattimia:

1. Siirry Omiin tapahtumiin. Tämä voi edellyttää Google-tilille kirjautumista.
  2. Valitse sivun ylälaidassa hakukenttä tai Suodata päivämäärän ja tuotteen mukaan.
  3. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Kirjoita hakutermi.
    • Valitse ajanjakso.
    • Valitse, mitkä Google-tuotteet luetaan mukaan. (Huom. Kaikki Googlen tuotteet eivät tallenna käyttötietoja Omiin tapahtumiin.)
  4. Valitse sivun ylälaidassa Haku Haku.
  5. Poista hakutuloksia valitsemalla hakukentän vieressä Lisää Lisää.
    • Yksittäisen tuloksen poistaminen: Valitse Valitse. Klikkaa tai kosketa poistettavia kohteita. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa Poista Poista.
    • Kaikkien hakutuloksien poistaminen: Valitse Poista tulokset.
  6. Vahvista valintasi.
Tietyn päivän tai ajanjakson käyttötietojen poistaminen

Voit poistaa tänään, eilen, jonakin muuna päivänä tai tietyllä ajanjaksolla tallennetut käyttötiedot seuraavasti:

1. Siirry Omiin tapahtumiin. Tämä voi edellyttää Google-tilille kirjautumista.
  2. Valitse Omat tapahtumat ‑bannerissa Lisää Lisääja sitten Poista tapahtumia päivämäärän mukaan.
  3. Valitse päivä tai ajanjakso.
  4. Valitse Poista.
  5. Vahvista valintasi.
Kaikkien Omiin tapahtumiin tallennettujen tietojen poistaminen

Voit poistaa kaikki Omiin tapahtumiin tallennetut käyttötiedot seuraavasti:

1. Siirry Omiin tapahtumiin. Tämä voi edellyttää Google-tilille kirjautumista.
  2. Valitse Omat tapahtumat ‑bannerissa Lisää Lisääja sitten Poista tapahtumia päivämäärän mukaan.
  3. Valitse Poista päivämäärän mukaan ‑kohdan alla alanuoli Alanuolija sitten Koko historia.
  4. Valitse Poista.
  5. Vahvista valintasi.

Käyttötietojen tallennuksen keskeyttäminen

Voit hallita useimpia Omiin tapahtumiin tallennettavia tietoja.

Käyttötietojen tallennuksen estäminen kokonaan

Voit estää hakujen, selaushistorian ja muiden käyttötietojen tallentamisen Omiin tapahtumiin seuraavasti:

1. Siirry Toimintojen hallintaan. Tämä voi edellyttää Google-tilille kirjautumista.
  2. Etsi käyttötietotyyppi, jonka tallentamisen haluat estää, ja kytke se pois päältä valitsimella.
  3. Vahvista muutos valitsemalla Keskeytä.
Käyttötietojen tallennuksen keskeyttäminen väliaikaisesti

Jos haluat silloin tällöin estää käyttötietojen tallentamisen tilillesi, tee hakuja ja selaa verkkoa yksityisesti. Älä kirjaudu Google-tilillesi yksityisen selauksen ikkunassa.

Ongelmien korjaus

Poistettujen käyttötietojen näkyminen Omat tapahtumat ‑sivulla

Jos poistamasi kohteet näkyvät yhä Omissa tapahtumissa:

• Varmista, että laitteellasi on internetyhteys. Kun poistat kohteita Omista tapahtumista jollakin laitteella, tiedot saattavat silti näkyä offline-tilassa olevilla laitteilla. Tiedot poistetaan offline-tilassa olevalta laitteelta, kun se muodostaa yhteyden internetiin.
  • Tyhjennä selaimen välimuisti ja evästeet. Lue lisätietoja Chromen välimuistin ja evästeiden tyhjentämisestä. Jos käytät jotakin muuta selainta, saat lisätietoja välimuistin ja evästeiden tyhjentämisestä sen ohjeista.

Mitä poistetuille käyttötiedoille tapahtuu

Kun poistat kohteita Omista tapahtumista, ne poistetaan pysyvästi Google-tililtäsi. Et enää saa poistettuun toimintaasi perustuvia ehdotuksia, esim. hakusanoja tai suositeltuja videoita.

Google saattaa pitää tililläsi joitain tietoja tuotteiden ja palveluiden käytöstäsi. Jos esimerkiksi poistat haun, tiedämme edelleen, että teit haun, mutta emme haun sisältöä.

Muihin paikkoihin tallennettujen käyttötietojen poistaminen

Käyttötietojasi voidaan tallentaa Omien tapahtumien lisäksi myös muihin paikkoihin. Voit poistaa suurimman osan käyttötiedoistasi, jotka on tallennettu kyseisiin paikkoihin.

Muiden tilille tallennettujen käyttötietojen poistaminen

Omat tapahtumat -sivulla ei näytetä kaikkia tilillesi tallennettuja tapahtumia. Jos olet esimerkiksi ottanut käyttöön sijaintihistorian, siihen liittyviä tapahtumia tallennetaan Mapsin aikajanalle.

Muihin paikkoihin tallennettujen käyttötietojen poistaminen:

1. Siirry Omiin tapahtumiin. Tämä voi edellyttää Google-tilille kirjautumista.
  2. Valitse Omat tapahtumat -bannerissa Lisää Lisää ja sitten Muu Google-toiminta.
  3. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Yksittäisten tietojen poistaminen: Valitse haluamasi tapahtuman alapuolella Poista. Vahvista valintasi.
    • Muualle tallennettujen tietojen poistaminen: Valitse haluamasi vaihtoehto poistettavan tapahtuman alapuolella. Siirryt sivulle, jolla voit poistaa tiedon.
Käyttötietojen poistaminen selaimesta

Käyttötietojasi voidaan säilyttää selaimessasi, vaikka olisit poistanut ne Omista tapahtumista.

Lue lisätietoja selaushistorian ja Chromen muiden selaintietojen poistamisesta.

Jos käytät jotakin muuta selainta, saat lisätietoja historian ja muiden tietojen poistamisesta sen ohjeista.

Tiedot tuotteiden ja palveluiden käytöstäsi

Kun käytät Googlen tuotteita ja palveluita, pidämme joitain tietoja Google-tililläsi, esimerkiksi milloin ja miten käytät tiettyjä ominaisuuksia. Pidämme nämä tiedot, vaikka poistaisit toimintaasi tai muita kohteita.

• Jos esimerkiksi poistat Oma toiminta ‑kohdassa Googlessa tekemäsi haun, saatamme silti tietää, kuinka usein teet hakuja. Hakujesi sisältöä ei enää tallenneta tilillesi.

Googlen tietosuojakäytännössä selitetään, kuinka käytämme näitä tietoja. Se auttaa meitä esimerkiksi

• estämään roskapostia ja väärinkäyttöä
  • parantamaan tuotteitamme ja palveluitamme sekä kehittämään uusia
  • ymmärtämään, kuinka eri tuotteet ja ominaisuudet vaikuttavat toisiinsa
  • saamaan yritystoiminnan kannalta tärkeitä tietoja, kuten kuinka monet käyttävät tiettyjä tuotteita tai ominaisuuksia ja kuinka pitkään.

Pidämme nämä tiedot niin kauan kuin niistä on hyötyä yllämainituilla tavoilla. Jos poistat tilisi, poistamme myös nämä tiedot.

Lue, mitä tietoja keräämme ja miksi.