Google instellen als standaardzoekmachine

Als je elke keer dat je zoekt resultaten van Google wilt ontvangen, kun je Google instellen als standaardzoekmachine. Als je browser hieronder niet wordt vermeld, raadpleeg je de hulpbronnen bij die browser voor informatie over het wijzigen van de zoekinstellingen.

Google Chrome

Computer

1. Open Google Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Selecteer Google onder Zoekmachine.

Mobiel

1. Open Google Chrome.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer   en vervolgens Instellingen.
  3. Tik onder Basisinstellingen op Zoekmachine.
  4. Tik op Google.
Microsoft Edge
  1. Ga in de browser op je apparaat naar google.com.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer acties (...) en vervolgens Instellingen.
  3. Klik in het gedeelte 'Geavanceerde instellingen' op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik onder 'Zoeken in adresbalk met' op Wijzigen.
  5. Klik op Google Zoeken en vervolgens Als standaard instellen.

Opmerking: Als Google Zoeken niet als optie wordt weergegeven, voer je een zoekopdracht op google.com uit en voer je de stappen nog een keer uit.

Internet Explorer 8 en hoger

Tip: Klik op Help en vervolgens Over Internet Explorer om te zien welke versie van Internet Explorer je gebruikt.

Internet Explorer 11

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het zoekvak op de pijl-omlaag.
  3. Klik op Toevoegen.
  4. Selecteer Google Zoeken.
  5. Klik op Toevoegen.
  6. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen.
  7. Selecteer Invoegtoepassingen beheren.
  8. Klik op Zoekmachines.
  9. Selecteer Google.
  10. Klik op Als standaard instellen.

Internet Explorer 10

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op het tandwielpictogram.
  3. Klik op Invoegtoepassingen beheren.
  4. Klik aan de linkerkant van de pagina op Zoekmachines.
  5. Klik in de linkerbenedenhoek op Meer zoekmachines zoeken.
  6. Selecteer Google.
  7. Klik op Toevoegen aan Internet Explorer.
  8. Vink het vakje naast 'Als standaard zoekmachine instellen' aan.
  9. Klik op Toevoegen.

Internet Explorer 9

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de browser op het pictogram Extra.
  3. Klik op Internetopties.
  4. Zoek in het tabblad Algemeen het gedeelte Zoeken en klik op Instellingen.
  5. Selecteer Google.
  6. Klik op Als standaard instellen.
  7. Klik op Sluiten.

Internet Explorer 8

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het zoekvak van je browser op de pijl-omlaag.
  3. Klik op Meer zoekmachines zoeken.
  4. Klik op Google.
  5. Vink het vakje naast 'Als standaard zoekmachine instellen' aan.
  6. Klik op Zoekmachines beheren.
  7. Klik op Toevoegen.
Firefox
  1. Open Firefox.
  2. Klik op Zoeken Zoeken in de kleine zoekbalk in de rechterbovenhoek van uw browser.
  3. Klik op Zoekinstellingen wijzigen.
  4. Selecteer Google onder Standaardzoekmachine.
Safari
  1. Open Safari.
  2. Klik op de zoekbalk.
  3. Klik in de linkerhoek van de zoekbalk op het vergrootglas.
  4. Selecteer Google.
Android-browser
  1. Open de browser-app. De naam van de app kan Internet of Browser zijn.
  2. Tik op de menuknop op je telefoon of rechtsboven in de browser.
  3. Tik op Instellingen en vervolgens Geavanceerd en vervolgens Zoekmachine instellen.
  4. Tik op Google.