Google instellen als mijn standaardzoekmachine

Integreer Google Zoeken in uw browserervaring door Google in te stellen als uw standaardzoekmachine. Aangezien veel browsers een ingebouwde zoekfunctie hebben, zorgt u hiermee dat Google als standaardzoekfunctie voor uw browser wordt ingesteld.

Google Chrome

1. Klik op het Chrome-menu Chrome-menu op de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte 'Zoeken' de optie Google in het dropdown-menu.
  3. Uw zoekopdrachten worden nu uitgevoerd met Google.

Internet Explorer 6.0 of hoger

U vindt de versie van Internet Explorer die u gebruikt door op Help en vervolgens op Over Internet Explorer te klikken.

• Internet Explorer 10

1. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het browservenster.
    2. Selecteer Invoegtoepassingen beheren.
    3. Selecteer Zoekmachines.
    4. Klik in de linkerbenedenhoek van uw scherm op Meer zoekmachines zoeken
    5. Selecteer Google.
    6. Klik op de knop Aan Internet Explorer toevoegen.
    7. Vink in het venster dat wordt geopend het vakje naast Als standaard zoekmachine instellen aan.
    8. Klik op ToevoegenAdd

Internet Explorer 9

1. Klik op het pictogram Extra in de rechterbovenhoek van het browservenster.
    2. Selecteer Internetopties.
    3. Ga op het tabblad Algemeen naar het gedeelte Zoeken en klik op Instellingen.
    4. Selecteer Google.
    5. Klik op Als standaard instellen en vervolgens op Sluiten
  • Internet Explorer 8

1. Ga naar het zoekvak in de rechterbovenhoek van uw browser. Klik op de pijl-omlaag naast het vergrootglaspictogram.
    2. Klik op Meer zoekmachines zoeken
    3. Klik op Google
    4. Vink het vakje naast Als standaard zoekmachine instellen a.
    5. Selecteer Zoekmachines beheren.
    6. Klik op Toevoegen
  • Internet Explorer 7

1. Ga naar het zoekvak in de rechterbovenhoek van uw browser. Klik op de pijl-omlaag naast het vergrootglaspictogram.
    2. Klik op Meer zoekmachines zoeken
    3. Klik op Google
    4. Vink het vakje naast Als standaard zoekmachine instellen aan.
    5. Selecteer Zoekmachines beheren.
    6. Klik op Zoekmachine toevoegen
  • Internet Explorer 6

1. Klik op de knop Zoeken boven de adresbalk.
    2. Klik op Voorkeuren wijzigen.
    3. Klik op de optie Internetzoekgedrag wijzigen.
    4. Selecteer Google.
    5. Klik op OK.

Firefox

• Firefox 3.6 of hoger

1. Klik op de pijl-omlaag aan de linkerkant van de zoekbalk rechts boven in de browser.
  2. Selecteer Google in de lijst.

Safari voor Mac OS X

1. Klik op het vergrootglas in de linkerbovenhoek van de zoekbalk.
  2. Selecteer Google.

Opera

1. Klik op de pijl-omlaag aan de linkerkant van de zoekbalk rechts boven in de browser.
  2. Selecteer Google.

Staat uw browser er niet bij? Raadpleeg de helpdocumentatie van uw browser voor informatie over het wijzigen van de zoekinstellingen.