Google instellen als standaardzoekmachine

Stel Google in als uw standaardzoekmachine zodat elke keer dat u een zoekopdracht invoert, de resultaten door Google worden gegenereerd. Als uw browser hieronder niet wordt vermeld, kunt u de betreffende hulpbronnen bekijken voor informatie over het wijzigen van de zoekinstellingen.

Google Chrome

Computer

1. Open Google Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op het Chrome-menu Chrome menu > Instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte 'Zoeken' Google in het dropdown-menu.

Mobiel

1. Open Google Chrome.
  2. Tik in de rechterbovenhoek van de pagina op het Chrome-menu Chrome menu > Instellingen.
  3. Tik in het gedeelte 'Basisinstellingen' op Zoekmachine.
  4. Selecteer Google.
Microsoft Edge
  1. Ga in de browser van uw apparaat naar Google.com.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek van uw browser Meer acties (...) > Instellingen.
  3. Scrol omlaag naar 'Geavanceerde instellingen' en selecteer Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Scrol omlaag naar 'Zoeken in de adresbalk met', open de lijst en selecteer <Nieuwe toevoegen>.
  5. Selecteer www.google.com > Als standaard toevoegen.
Internet Explorer 8 of hoger

Tip: Zoek welke versie van Internet Explorer u gebruikt door op Help > Over Internet Explorer te klikken.

Internet Explorer 11

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het zoekvak op de pijl-omlaag.
  3. Klik op Toevoegen.
  4. Selecteer Google.
  5. Klik op Toevoegen aan Internet Explorer.
  6. Vink het vakje naast 'Als standaard zoekmachine instellen' aan.
  7. Klik op Toevoegen.

Internet Explorer 10

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op het tandwielpictogram.
  3. Klik op Invoegtoepassingen beheren.
  4. Klik aan de linkerkant van de pagina op Zoekmachines.
  5. Klik in de linkerbenedenhoek op Meer zoekmachines zoeken.
  6. Selecteer Google.
  7. Klik op Toevoegen aan Internet Explorer.
  8. Vink het vakje naast 'Als standaard zoekmachine instellen' aan.
  9. Klik op Toevoegen.

Internet Explorer 9

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de browser op het pictogram 'Extra'.
  3. Klik op Internetopties.
  4. Zoek in het tabblad 'Algemeen' het gedeelte 'Zoeken' en klik op Instellingen.
  5. Selecteer Google.
  6. Klik op Als standaard instellen.
  7. Klik op Sluiten.

Internet Explorer 8

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het zoekvak van uw browser op de pijl-omlaag.
  3. Klik op Meer zoekmachines zoeken.
  4. Klik op Google.
  5. Vink het vakje naast 'Als standaard zoekmachine instellen' aan.
  6. Klik op Zoekmachines beheren.
  7. Klik op Toevoegen.
Firefox
  1. Open Firefox.
  2. Klik op het vergrootglas in de kleine zoekbalk in de rechterbovenhoek van uw browser.
  3. Klik op Zoekinstellingen wijzigen.
  4. Selecteer Google onder 'Standaardzoekmachine'.
Safari
  1. Open Safari.
  2. Klik in de linkerbovenhoek van de zoekbalk op het vergrootglas.
  3. Selecteer Google.
Android-browser
  1. Open de browser-app. De naam van de app kan Internet of Browser zijn.
  2. Tik op de knop Menu op uw telefoon of in de rechterbovenhoek van de browser.
  3. Tik op Instellingen > Geavanceerd > Zoekmachine selecteren.
  4. Tik op Google.

Tip: Misschien wilt u ook Google instellen als startpagina.

hc_author_kelly

Kaley maakt deel uit van het ondersteuningsteam voor Google Zoeken en is auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder suggesties voor haar achter hoe ze dit artikel kan verbeteren.