Google instellen als mijn standaardzoekmachine

Stel Google in als uw standaardzoekmachine, zodat al uw resultaten van Google komen wanneer u iets opzoekt. Als uw browser hier niet bij staat, controleert u de helpteksten van de browser voor informatie over het wijzigen van zoekinstellingen.

Google Chrome

1. Klik op het Chrome-menu Chrome-menu > Instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte 'Zoeken' de optie Google in het dropdown-menu.

Internet Explorer 8 of hoger

U vindt de versie van Internet Explorer die u gebruikt door op Help en vervolgens op Over Internet Explorer te klikken.

Internet Explorer 10 en 11

1. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het browservenster.
  2. Selecteer Invoegtoepassingen beheren.
  3. Selecteer Zoekmachines.
  4. Klik in de linkerbenedenhoek van uw scherm op Meer zoekmachines zoeken
  5. Selecteer Google.
  6. Klik op de knop Toevoegen aan Internet Explorer.
  7. Vink in het venster dat wordt geopend het vakje naast Als standaard zoekmachine instellen aan.
  8. Klik op Toevoegen.

Internet Explorer 9

1. Klik op het pictogram Extra in de rechterbovenhoek van het browservenster.
  2. Selecteer Internetopties.
  3. Ga op het tabblad Algemeen naar het gedeelte Zoeken en klik op Instellingen.
  4. Selecteer Google.
  5. Klik op Als standaard instellen en vervolgens op Sluiten

Internet Explorer 8

1. Ga naar het zoekvak in de rechterbovenhoek van uw browser. Klik op de pijl-omlaag naast het vergrootglaspictogram.
  2. Klik op Meer zoekmachines zoeken
  3. Klik op Google
  4. Vink het vakje naast Als standaard zoekmachine instellen a.
  5. Selecteer Zoekmachines beheren.
  6. Klik op Toevoegen.

Firefox

1. Klik op de pijl naar beneden in de kleine zoekbalk rechtsboven in de browser.
  2. Selecteer Google.

Safari

1. Klik op het vergrootglas in de linkerbovenhoek van de zoekbalk.
  2. Selecteer Google.
Wellicht wilt u Google ook instellen als uw startpagina.