Google instellen als standaardzoekmachine

Stel Google in als uw standaardzoekmachine zodat elke keer dat u een zoekopdracht invoert, de resultaten door Google worden gegenereerd. Als uw browser hier niet bij staat, controleert u de Help-bronnen van de browser voor informatie over het wijzigen van zoekinstellingen.

Google Chrome

Computer

1. Open Google Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het Chrome-menu Chrome menu.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer in het gedeelte 'Zoeken' Google in het dropdown-menu.

Google voor Mobiel

1. Open Google Chrome.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op het Chrome-menu Chrome menu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik in het gedeelte 'Basisinstellingen' op Zoekmachine.
  5. Selecteer Google.
Internet Explorer 8 of hoger

Tip: Zoek welke versie van Internet Explorer u gebruikt door op Help > Over Internet Explorer te klikken.

Internet Explorer 11

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het zoekvak op de pijl-omlaag.
  3. Klik op Toevoegen.
  4. Selecteer Google.
  5. Klik op Toevoegen aan Internet Explorer.
  6. Vink het selectievakje aan naast 'Als standaard zoekmachine instellen'.
  7. Klik op Toevoegen.

Internet Explorer 10

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op het tandwielpictogram.
  3. Klik op Invoegtoepassingen beheren.
  4. Klik aan de linkerkant van de pagina op Zoekmachines.
  5. Klik in de linkerbenedenhoek op Meer zoekmachines zoeken.
  6. Selecteer Google.
  7. Klik op Toevoegen aan Internet Explorer.
  8. Vink het selectievakje aan naast 'Als standaard zoekmachine instellen'.
  9. Klik op Toevoegen.

Internet Explorer 9

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de browser op het pictogram 'Extra'.
  3. Klik op Internetopties.
  4. Zoek in het tabblad 'Algemeen' het gedeelte 'Zoeken' en klik op Instellingen.
  5. Selecteer Google.
  6. Klik op Als standaard instellen.
  7. Klik op Sluiten.

Internet Explorer 8

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het zoekvak van uw browser op de pijl-omlaag.
  3. Klik op Meer zoekmachines zoeken.
  4. Klik op Google.
  5. Vink het selectievakje aan naast 'Als standaard zoekmachine instellen'.
  6. Klik op Zoekmachines beheren.
  7. Klik op Toevoegen.
Firefox
  1. Open Firefox.
  2. Klik op het vergrootglas Magnifying glass icon in de kleine zoekbalk in de rechterbovenhoek van uw browser.
  3. Klik op Zoekinstellingen wijzigen.
  4. Selecteer Google onder 'Standaardzoekmachine'.
Safari
  1. Open Safari.
  2. Klik op het vergrootglas in de linkerbovenhoek van de zoekbalk.
  3. Selecteer Google.
Android-browser
  1. Open de browser-app. De naam van de app kan Internet of Browser zijn.
  2. Tik op de knop Menu op uw telefoon of in de rechterbovenhoek van de browser.
  3. Tik op Instellingen > Geavanceerd > Zoekmachine selecteren.
  4. Tik op Google.

Tip: Misschien wilt u ook Google instellen als startpagina.