Google instellen als uw startpagina

U kunt snel naar Google gaan zodra u uw browser opent, door Google in te stellen als uw startpagina.

Uw startpagina wijzigen

Staat uw browser er niet bij? Raadpleeg het menu 'Help' van uw browser voor informatie over het wijzigen van de startpagina in uw browser.

Google Chrome
  1. Klik op het Chrome-menu [insert icon] in de rechterbovenhoek van de browser op uw computer.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Vink in het gedeelte 'Vormgeving' het selectievakje naast Knop 'Startpagina' weergeven aan. Wanneer het vakje is aangevinkt, wordt er onder het vakje een webadres weergegeven.
  4. Klik op Wijzigen.
  5. Klik op Deze pagina openen en voer www.google.nl in het tekstvak in.
  6. Klik op OK.

Opmerking: op een tablet of telefoon kunt u geen startpagina instellen voor Google Chrome.

Internet Explorer
  1. Klik op Extra in de menubalk boven aan de browser.
  2. Selecteer Internetopties.
  3. Klik op het tabblad Algemeen.
  4. Ga naar het gedeelte 'Startpagina' en voer //www.google.nl in het tekstvak in.
  5. Klik op OK.

Nadat u de bovenstaande stappen heeft uitgevoerd, start u de browser opnieuw op om uw nieuwe startpagina weer te geven.

Firefox
  1. Open de browser en ga naar www.google.nl.
  2. Klik op het pictogram links van het webadres.
  3. Sleep het pictogram naar de knop 'Startpagina' rechtsboven in de browser en laat los.
  4. Klik op Ja.
Safari
  1. Open de browser en klik op het menu Safari > Voorkeuren
  2. Klik op het tabblad Algemeen.
  3. Ga naar het gedeelte 'Startpagina', voer www.google.nl in het tekstvak in en druk op Enter.
Android-browser
  1. Open de browser-app. De naam van de app kan Internet of Browser zijn.
  2. Raak de knop Menu op uw telefoon of in de rechterbovenhoek van de browser aan.
  3. Raak Instellingen > Algemeen > Startpagina instellen aan.
  4. Typ www.google.nl.
Tip: Misschien is het ook handig om Google in te stellen als uw standaardzoekmachine.

Google is mijn startpagina en ik kan dit niet veranderen

Google verandert uw instellingen voor uw startpagina nooit zonder uw toestemming. Selecteer hierboven uw browser om te lezen hoe u uw startpagina opnieuw kunt instellen. Volg de stappen en vervang Google door de site die u als startpagina wilt instellen.

Als het probleem niet wordt opgelost door uw startpagina opnieuw in te stellen, is het probleem mogelijk te wijten aan schadelijke software (malware) die de site van Google imiteert. Meer informatie over hoe u malware kunt herkennen en verwijderen