Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Google-sovelluksen asetusten muuttaminen

Voit muuttaa Google-sovelluksen asetuksiasi, kuten puhehaun, hakuhistorian, SafeSearchin ja ilmoitusten asetuksia. Jotkin Google-sovelluksen asetukset perustuvat laitteesi asetuksiin (esim. tumma teema).

Asetusvalikon avaaminen

1. Avaa Google-sovellus Google Haku.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Asetukset ja sitten Haku Hae.
  3. Hae asetusta.

Muutettavissa olevat asetukset

Yleiset
  • Täydennä automaattisesti nousussa olevilla hauilla: Valitse, haluatko saada trendaavia hakuja käyttäessäsi Google-sovellusta.
  • Google Kääntäjä: Kun Google Kääntäjä on käytössä, sovellus ehdottaa muunkielisten sivujen kääntämistä Google Kääntäjällä.
  • Discover: Näet kiinnostuksen kohteisiisi liittyviä tarinoita Google-sovelluksessa.
  • Hakuasetukset: Voit muuttaa esimerkiksi alueen ja kielen asetuksia.
    • Omat hakutulokset: Asetuksistasi riippuen voit saada omia hakutuloksia muista käyttämistäsi tuotteista, esim. Gmailista. Voit esimerkiksi hakea tietoa tulevista lennoistasi tai ravintolavarauksistasi.
    • Haun muokkaus: Laita asetus päälle, niin Google voi tarjota sinulle osuvampia suosituksia ja tuloksia, jotka perustuvat uloskirjautuneena tekemiisi hakuihin.
    • Hakutulosten alue: Valitse hakutulosten alue.
    • Hakutulosten kieli: Valitse hakutulosten kieli.
  • Toista videoiden esikatselu automaattisesti: Videoiden toisto voi alkaa automaattisesti ilman ääntä. Voit laittaa nämä automaattisesti käynnistyvät videoiden esikatselut päälle tai pois päältä. Voit myös valita, milloin niitä toistetaan, esim. Wi-Fi- tai mobiiliverkoissa.
  • Siri-pikavalinnat: Käytä nopeasti Hakua ja muita Googlen suosikkiominaisuuksiasi esimerkiksi sanomalla "Hae Googlella" tai "Käännä Lensillä".
  • Oletussovellukset: Valitse, mitä sovelluksia käytetään avattaessa hakutuloksia.
Ilmoitukset
Voit muuttaa esimerkiksi sään, seuraamiesi aiheiden ja lentopäivitysten ilmoitusasetuksia. Laita asetus päälle tai pois päältä ilmoituksen vierestä. Katso, miten voit muuttaa Googlen ilmoituksia.
Piilota avoimen seksuaaliset tulokset Henkilökohtaiset tulokset

Voit valita, haluatko saada Google-tilisi tietoihin perustuvia henkilökohtaisia tuloksia Haussa. Haun henkilökohtaiset tulokset sisältävät näitä:

Ääni ja Assistant

Muuta ääntä käyttävien toimintojen ja hakujen asetuksia.

• Kieli: Tässä valitsemaasi kieltä käytetään kaikissa tekemissäsi puhehauissa. Halutessasi tämä voi olla eri kieli kuin laitteesi näyttökieli.
  • Puhutut tulokset: Valitse, sanotaanko vastaukset ääneen kun teet haun.
  • Puhehaku Bluetooth-laitteilla: Jos tämä asetus on käytössä, voit tehdä puhehakuja ja ‑toimintoja käyttämällä yhdistettyä Bluetooth-kuulokemikrofonia.
Automaattinen täyttö
Tärkeää: Ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla kielillä.

Automaattinen täyttö tallentaa ja täyttää verkkosivujen lomakkeisiin salasana- ja maksutiedot Google-tilillesi tallennetulla datalla. Automaattinen täyttö tallentaa myös osoitedatan laitteellesi.

Näin voit laittaa automaattisen täytön päälle tai pois päältä:

1. Avaa Google-sovellus Google Haku.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Asetukset ja sitten Automaattinen täyttö.
  3. Valitse Googlen automaattinen täyttö.

Voit muuttaa automaattisen täytön tietoja valitsemalla Muuta osoitteita, Maksutavat tai Salasanat ja sitten valitse muutettavat tai poistettavat tiedot.

Vinkki: Automaattisen täytön avulla voit myös luoda ja tallentaa vahvoja salasanoja. Kun sivusto pyytää uutta salasanaa, automaattinen täyttö ehdottaa sinulle sellaista. Jos haluat tallentaa salasanan, valitse Käytä ehdotusta. Voit luoda oman valitsemalla Peru.

Tietosuoja ja suojaus

Sijainti

Google-sovellus ei päivitä sijaintihistoriaasi iPhonella tai iPadilla. Lue lisää sijaintihistorian ylläpidosta.

Historia

Google-käyttötunnus

Käytön yhteydessä lähetetään yksilöllinen tunnus, johon sisältyy tietoja Google-tuotteiden käytöstäsi Googlen palveluiden parantamiseksi kaikille. Tätä tunnusta ei liitetä Google-tiliisi eikä sitä käytetä henkilöllisyytesi selvittämiseen. Valitse Nollaa Googlen käyttötunnus.

Face ID:n käyttöönotto incognito-tilalle

Käytä Face ID:tä henkilöllisyytesi vahvistamiseen, kun palaat incognito-käyttökertaan 15 minuutin jälkeen.

Diagnostiikkadata

Voit auttaa kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme antamalla Google-sovelluksen lähettää laitteen käyttöä ja toimintaa koskevia tietoja Googlelle.

Google-sovellus voi lähettää seuraavia tietoja:

• Dataa Google-sovelluksen kaatumisista ja muista ongelmista
  • Mitä muita sovelluksia laitteellasi on
  • Verkkoyhteyksiesi (esim. mobiili-, Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksien) laatu ja kesto
Jos olet ottanut käyttöön ylimääräisen verkko- ja sovellustoiminnan tallentamisen, nämä tiedot tallennetaan tilillesi. Voit löytää ja poistaa näitä tietoja Omat tapahtumat ‑sivulta. Kaikkia tietoja käytetään Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.
Tili

Google-tilin poistaminen Google-sovelluksesta

Tärkeää: Kun poistat Google-tilin laitteelta, tili poistetaan kaikista laitteen Google-sovelluksista ja ‑palveluista.
  1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus Google Haku.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Ylläpidä tämän laitteen tilejä.
  3. Valitse Google-tili ja sitten Poista tili.

Google-tilin poistaminen