Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Zoeken in het donkere thema op Google

In een browser (zoals Chrome of Firefox) kun je je voorkeursthema voor Google Zoeken kiezen. Als je liever een specifiek kleurenschema gebruikt voor zoekpagina's, kun je ervoor kiezen altijd een licht of donker thema te gebruiken. Zoekpagina's zijn onder andere de Google-homepage, de pagina met zoekresultaten en de zoekinstellingen.

Een thema voor zoekpagina's kiezen

Belangrijk: Het kleurenschema voor zoekpagina's komt standaard overeen met het kleurenschema van het apparaat dat je gebruikt.

Als je je voorkeursthema voor Google Zoeken wilt wijzigen, kun je de zoekinstellingen updaten. Je themakeuze wordt opgeslagen op elke desktop als je bent ingelogd op je Google-account.

1. Voer op je computer een zoekopdracht uit op google.com.
  2. Als je dezelfde zoekinstellingen voor verschillende desktopbrowsers wilt gebruiken, log je in op je Google-account. Klik rechtsboven op Inloggen.
    • Als je je profielfoto of initiaal ziet, ben je al ingelogd.
  3. Klik linksboven op Instellingen  en dan Alle instellingen bekijken.
  4. Klik links op Weergave.
  5. Kies Apparaatstandaard, Donker thema of Licht thema.
    • Apparaatstandaard: Het kleurenschema automatisch overeen laten komen met het kleurenschema van je huidige apparaat
    • Donker thema: Lichte tekst op een donkere achtergrond
    • Licht thema: Donkere tekst op een lichte achtergrond
  6. Klik onderaan op Opslaan.
Tip: Als je snel wilt schakelen tussen thema's, klik je op Instellingen  en dan Apparaatstandaard, Donker thema of Licht thema.

Een thema kiezen op mobiele apparaten

Belangrijk: Het kleurenschema voor zoekpagina's komt standaard overeen met het kleurenschema van het apparaat dat je gebruikt.

Als je je voorkeursthema voor Google Zoeken op mobiele apparaten en tablets wilt wijzigen, kun je de zoekinstellingen updaten. Je thema-instellingen worden opgeslagen op alle mobiele apparaten en tablets waarop je bent ingelogd op je Google-account.
  1. Voer op je mobiele apparaat of tablet een zoekopdracht uit op google.com.
  2. Als je dezelfde zoekinstellingen voor verschillende browsers op mobiele apparaten wilt gebruiken, log je in op je Google-account. Tik rechtsboven op Inloggen.
    • Als je je profielfoto of initiaal ziet, ben je al ingelogd.
  3. Tik linksboven op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  4. Kies onder Weergave de optie Apparaatstandaard, Donker thema of Licht thema.
    • Apparaatstandaard: Het kleurenschema automatisch overeen laten komen met het kleurenschema van je huidige apparaat
    • Donker thema: Lichte tekst op een donkere achtergrond
    • Licht thema: Donkere tekst op een lichte achtergrond
Tip: Als je snel tussen thema's wilt schakelen, klik je op Meer Meer en dan Donker thema: aan of Donker thema: uit.

Meer informatie over het donkere thema voor andere producten