Zoeken in het donkere thema op Google

In een browser (zoals Chrome of Firefox) kun je je voorkeursthema voor Google Zoeken kiezen. Als je liever een specifiek kleurenschema gebruikt voor zoekpagina's, kun je ervoor kiezen altijd een licht of donker thema te gebruiken. Zoekpagina's zijn onder andere de Google-homepage, de pagina met zoekresultaten en de zoekinstellingen.

Je voorkeursthema voor zoekpagina's kiezen

Belangrijk: Het kleurenschema voor zoekpagina's komt standaard overeen met het kleurenschema van het apparaat dat je gebruikt.

Je kunt je voorkeursthema voor Zoeken wijzigen door je zoekinstellingen te updaten.

1. Voer op je computer een zoekopdracht uit op google.com.
  2. Als je dezelfde zoekinstellingen voor verschillende browsers wilt gebruiken, log je in op je Google-account. Klik rechtsboven op Inloggen.
    • Als je je profielfoto of initiaal ziet, ben je al ingelogd.
  3. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Zoekinstellingen.
  4. Klik links op Weergave.
  5. Kies Apparaatstandaard, Donker of Licht.
    • Apparaatstandaard: Het kleurenschema automatisch overeen laten komen met het kleurenschema van je huidige apparaat
    • Donker: Lichte tekst op een donkere achtergrond
    • Licht: Donkere tekst op een lichte achtergrond
  6. Klik onderaan op Opslaan.
Tip: Als je snel tussen thema's wilt schakelen, klik je op Instellingen  en dan Donker thema: aan of Donker thema: uit.

Meer informatie over het donkere thema voor andere Google-producten