AMP-testi

Accelerated Mobile Pages (AMP) on standardi, jonka avulla luodaan nopeasti latautuvia ja mobiililaitteilla hyvin toimivia sivuja. Mobiililaitteille sopivan verkkosivuston ylläpitäminen on tärkeä osa verkkonäkyvyyttä. Monissa maissa älypuhelinliikenteen määrä on jo ylittänyt tietokoneliikenteen määrän. AMP-testin avulla voit varmistaa, onko AMP-sivu kelvollinen ja määritetty niin, että se näkyy oikein Googlen hakutuloksissa. Huom. Jos haluat varmistaa, että AMP-sivut on lisätty hakemistoon oikein, suosittelemme käyttämään URL-tarkastustyökalua AMP-testityökalun sijaan.

AVAA AMP-TESTI

Testin suorittaminen

AMP-testin suorittaminen käyttäminen on helppoa: sinun tarvitsee vain kirjoittaa kenttään testattavan verkkosivun koko URL-osoite. Testityökalu seuraa myös sivulla olevia uudelleenohjauksia.

Tulosten katselu

Jos virheitä löytyy, voit katsella lisätietoja virheen koodista laajentamalla virheen ja klikkaamalla rivinumeroa.

Jos sivulla on jäsenneltyjä tietoja, voit avata jäsenneltyjen tietojen testaustyökalun tietojen testausta ja tarkasteltua varten klikkaamalla jäsenneltyjen tietojen linkkiä.

Jos sivu ei ole kelvollinen AMP-sivu, se ei välttämättä käytä kaikkia AMP-ominaisuuksia näkyessään Googlen hakutuloksissa. Tällöin esimerkiksi sivun kuva voi puuttua tai sivua ei ehkä näytetä karusellissa.

AMP-virheet

Tavallisten AMP-virheiden lisäksi raportissa voidaan mainita seuraavat muut ongelmat (virheet tai varoitukset).

Google-kohtaiset AMP-ongelmat
Ongelma Kuvaus
Sisältö ei täsmää: Upotettu video puuttuu Ensisijaisella verkkosivulla on upotettu video, joka puuttuu AMP-versiosta. Yleensä on parasta lisätä kaikki ensisijaisen sivun tärkeät sisältöresurssit myös AMP-versioon. Huomaa, että video havaitaan URL-osoitteen avulla. Jos sinulla on kaksi eri URL-osoitetta, jotka vievät samaan videoon, näet tämän varoituksen.
Kuvan koko on suositeltua pienempi AMP:n strukturoitu data viittaa kuvaan, joka on suosituksiamme pienempi. Tämän vuoksi sivu ei välttämättä näy kaikissa Google Haun AMP:hen liittyvissä ominaisuuksissa. Tämä voi myös estää suurten kuvien näyttämisen Discover-korteissa (mikä vähentää liikennettä ja käyttäjien aktivoitumista verkkosivustolla). Korjaa ongelma valitsemalla ohjeidemme mukainen, suurempi kuva.
AMP-sivun verkkotunnuksen vastaavuusvirhe AMP-sivua isännöidään eri verkkotunnuksessa kuin ensisijaista versiota. Tämä voi hämmentää mobiilihaun käyttäjiä, jotka näkevät hakutuloksissa ja AMP-lukutilassa eri URL-osoitteiden verkkotunnukset. (Ei vaikuta sivun indeksointiin tai sijoitukseen)
URL-osoitetta ei löydy (404) Pyydettyä AMP-URL-osoitetta ei löytynyt. Lue lisää 404-virheiden korjaamisesta.
Palvelinvirhe (5xx) AMP-sivua pyydettäessä tapahtui määrittelemätön 5XX-palvelinvirhe. Lue lisää palvelinvirheistä.
Robots.txt:n estämä Robots.txt-sääntö estää pyydetyn AMP-URL-osoitteen hakemisen. Jos et halua tätä, testaa robots.txt-tiedosto estosääntöä varten ja muokkaa sitten sääntöä tai poista se (tai pyydä web-kehittäjää tekemään se puolestasi).
Indeksointiongelma AMP-sivulla tapahtui määrittelemätön indeksointivirhe. Etsi ja korjaa virhe käyttämällä AMP-URL-osoitteeseen URL-tarkastustyökalua
Viitattu AMP-URL-osoite ei ole AMP-osoite Ensisijainen sivu viittaa AMP-sivuun, joka ei ole AMP-sivu. Lue, miten AMP-sivuun tulee viitata ei-AMP-sivulla.
Viitattu AMP-URL-osoite on myös ensisijainen AMP-osoite Ensisijainen sivu viittaa itsenäiseen AMP-sivuun. Itsenäinen AMP-sivu ei voi olla sivun viitattu AMP-versio. Lue, miten AMP-sivuun tulee viitata ei-AMP-sivulta.
URL-osoitteella on noindex-merkintä Noindex-sääntö estää AMP-sivun käytön. Google ei voi lisätä hakemistoon sivua, jonka noindex estää. Poista noindex-sääntö tai viittaus estettyyn sivuun.
Sivun unavailable_after-päivämäärä on menneisyydessä AMP-sivulla on unavailable_after-sisällönkuvauskenttä tai ‑sääntö, jonka päivä on menneisyydessä, joten sivua ei kuulu enää näyttää. Vaihda kentän päivämääräksi tuleva päivämäärä tai poista kenttä.
Ensisijainen URL-osoite virheellinen Ensisijainen sivu viittaa AMP-versioon väärin muotoillulla URL-osoitteella. Katso, miten AMP-versioon viitataan oikein.
AMP-tarinan ensisijaisuusvirhe

Sivun AMP-versioksi on virheellisesti merkitty amp-story-sivu. Tämä on virhe, koska amp-story-sivu on aina itsenäinen ja ensisijainen: sen on viitattava itseensä <rel="canonical">-tagilla, eikä se voi olla toisen sivun AMP-versio.

Seuraavat vaiheet

Jos olet sivuston vahvistettu omistaja Search Consolessa, voit katsella kaikkien sivuston AMP-sivujen tilastotietoja yhdessä paikassa AMP-tilaraportissa.

Muita AMP-resursseja

Alla on muita AMP:tä koskevia resursseja:

• www.ampproject.org – Avoimen lähdekoodin sivusto, joka sisältää täyden AMP-dokumentaation ja avoimen AMP-lähdekoodin.
  • AMP Google Haussa (kehittäjille) – Google Hakua koskevia lisätietoja AMP:stä. Tällä sivulla esitellään lisävaatimuksia, jotka täyttämällä AMP-sivu voi näkyä Google Haussa kaikkien hakuominaisuuksien kanssa.