Merkintäapuri – paikalliset yritykset

Merkintäapuri voi auttaa lisäämään schema.org-merkinnät sivustosi sivuille, jotka sisältävät tietoa paikallisista yrityksistä. Kun merkitset sivut, Google voi tarjota tietoja hakutulossivun Rich Snippet -katkelmissa ja muissa Googlen palveluissa. Yrityksen tiedot, kuten nimi, sijainti ja arvostelut, voivat auttaa käyttäjiä päättämään, mitä sivuja klikata hakutuloksissa.

Kun merkitset sivua, Merkintäapuri näyttää kaikki tarvittavat tiedot ja paljon valinnaisia tietoja, joita voit merkitä paikallisesta yrityksestä. Schema.orgin ohjedokumentaatio Paikallisyritys-mallille sisältää kaikki sisällöt, jotka voit merkitä, myös ne, joita Merkintäapuri ei tue.

Mikä schema.org on?

Schema.org on Googlen, Microsoftin ja Yahoo!:n yhteinen projekti, joka pyrkii luomaan yhteisen sanaston verkon tietojen kuvaamiseen. Jos lisäät schema.org-merkinnät HTML-sivuillesi, useat yritykset ja tuotteet – myös Google-haku – ymmärtävät sivustosi tietoja. Myös HMTL-muotoiltuun sähköpostiin lisätyt schema.org-merkinnät voivat auttaa muitakin sähköpostipalveluita kuin Gmailia ymmärtämään tietoja.

Voit käyttää eri merkintätyyppejä schema.org-sanaston kanssa. Merkintäapuri opastaa sinua mikrotietojen ja JSON-LD-merkintöjen käytössä.

Saat lisätietoja schema.orgin UKK-osiosta.

Mitä mikrotiedot ja JSON-LD-merkinnät ovat?

Mikrotiedot ja JSON-LD ovat kaksi eri tapaa tietojesi merkintään schema.org-sanastoa käyttäen. Suosittelemme joko mikrotietojen tai JSON-LD:n käyttämistä. Vältä molempien käyttöä samalla sivulla tai sähköpostissa. Google suosii mikrotietojen käyttöä verkkosisällön yhteydessä.

Mikrotiedot

Mikrotiedot määrittävät tiedot HTML-tunnisteiden ja -attribuuttien avulla. Tässä on esimerkiksi tapahtumaa kuvaavaa HTML-sisältöä:

<div>
  Tule katsomaan Tomi Metsäkoneen live-esiintymistä
  6.7.2013 Suopursun tanssipaviljonkiin!
</div>

Tässä sama HTML-sisältö mikrotietomerkinnöillä:

<div itemscope itemtype="http://schema.org/Event">
  Tule katsomaan
  <span itemprop="name">Tomi Metsäkoneen</span>
  live-esiintymistä
  <span itemprop="startDate"
  content="2013-07-06>6.7.2013</span>

<span itemprop="location" itemscope
    itemtype="http://schema.org/Place">
    <span itemprop="name">Suopursun tanssipaviljonkiin</span>!
  </span>
</div>

Lisätietoja on kohdassa Tietoja mikrotiedoista.

JSON-LD

JSON-LD määrittää tietoja HTML-sivusi JavaScript-objektin avulla. Esimerkiksi tämä JSON-LD-merkintä kuvaa tapahtumaa:

<script type="application/ld+json">
  "@context" : "http://schema.org",
  "@type" : "Event",
  "name" : "Hurriganes Tribute Band",
  "startDate" : "2013-07-06",
  "location" : {
    "@type" : "Place",
    "name" : "Ratinan stadion"
</script>

Saat lisätietoja JSON-LD-sivustosta.

Miten voin merkitä sisältöjä, joita Merkintäapuri ei tue?