Hitta i en Search Console-rapport

Det här är de viktigaste delarna av en typisk rapport i Search Console.

Skärmbild av målsidan i Search Console med numrerade avsnitt

1. Egendomsväljaren. Här kan du byta egendom eller lägga till en ny egendom. Både verifierade och overifierade egendomar visas i listan (t.ex. om du har lagt till en egendom men aldrig verifierat äganderätten till den, eller förlorat äganderätten).
  2. Navigeringsfältet. Observera att de olika delarna kan komprimeras. Observera även att många av delarna bara visas om det finns data för en sådan rapport. Till exempel går det bara att välja resultatrapporten för Förslag om webbplatsen har visats i Förslag, och vissa rapporter under Förbättringar visas bara om utökade resultat av den aktuella typen har visats i Googles sökresultat för webbplatsen.
  3. Rapportens namn. Resten av sidan, under rubriken, är själva rapporten eller verktyget.
  4. Verktygsfältet för granskning av webbadresser. Om du anger en fullständig webbadress på den aktuella egendomen visas information om den indexerade och den aktiva webbadressen.
  5. Hjälp för sidan. Klicka på ikonen om du vill öppna hjälpdokumentationen för sidan.
  6. Användarinställningar. Klicka på den här ikonen om du vill se och konfigurera inställningar på användarnivå. Dessa påverkar hur Search Console fungerar för alla dina egendomar.
  7. Meddelandepanel. Öppna egendomens meddelandepanel genom att klicka här. Om en siffra visas på ikonen anger den hur många olästa meddelanden du har. Meddelandena skickas även till dig via e-post så länge du är en av egendomens medlemmar.

Egendomsinställningar (visas inte). Längst ned i navigeringsfältet finns ikonen Inställningar Inställningar för inställningar på egendomsnivå.