Voorbeeld weergeven, publiceren en delen

Afhankelijk van uw doel biedt Google Web Designer verschillende manieren waarop u uw werk kunt bekijken.

Documenten opstellen

Als u aan een project in Google Web Designer werkt, kunt u uw werk in het werkvlak bekijken in de ontwerpweergave. De bestanden die tijdens het opstellen worden gegenereerd, zijn de bronbestanden (ook wel auteursbestanden genoemd). Deze moeten voor elk project in een afzonderlijke map worden opgeslagen.

Hoewel het primaire bronbestand een html-bestand is, kunt u geen voorbeeld van uw document bekijken door dit html-bestand rechtstreeks in uw browser te openen, omdat het niet de volledige functionaliteit van uw project bevat.

Distribueer bronbestanden niet als advertenties.

In plaats daarvan moet u het document publiceren in Google Web Designer en vervolgens het gepubliceerde bestand gebruiken.

Een voorbeeld van documenten weergeven

Door een voorbeeld te bekijken, kunt u zien hoe uw project eruit komt zien en hoe het zich zou kunnen gedragen voor de eindgebruiker. Er wordt een tijdelijke momentopname van uw werk geopend in een browser. U kunt opties voor de voorbeeldmodus instellen (bijvoorbeeld verschillende versies van een responsieve advertentie bekijken) en interactie met het voorbeeld hebben. U kunt zo vaak u wilt een voorbeeld van uw document bekijken terwijl u eraan werkt.

U kunt ook een voorbeeld van een animatie op het werkvlak van Web Designer weergeven, met enkele beperkingen (er worden bijvoorbeeld geen gebeurtenissen geactiveerd). Daarnaast kunt u een voorbeeld van responsieve documenten bekijken in meerdere formaten in het deelvenster naast het werkvlak.

Als u wilt bekijken hoe uw advertentie eruitziet op een mobiel apparaat, kunt u een voorbeeld rechtstreeks naar een telefoon of tablet sturen waarop de app Creative Preview is geïnstalleerd.

Van videoadvertenties en beeldadvertenties kunt u geen voorbeeld bekijken in uw browser of in de app Creative Preview.

Verschillen in het voorbeeld

Als elementen die u in uw document heeft opgenomen, niet in het voorbeeld worden weergegeven, kunnen het lagen met hulplijnen zijn.

Documenten publiceren

Als u klaar bent met het maken van uw document, publiceert u het document om de definitieve bestanden te maken. Hierdoor wordt de broncode gestroomlijnd, wordt de juiste enablercode voor Google AdMob-, Google Ads- en Display & Video 360-advertenties toegevoegd en kunt u aanvullende instellingen configureren.

Iedereen kan de gepubliceerde bestanden in een browser bekijken zonder Google Web Designer te hoeven installeren. Als uw document een advertentie is, moet u de gepubliceerde bestanden aanleveren voor trafficking.

Voor videoadvertenties en gifjes met animatie kunt u mp4-videobestanden of gif-bestanden met animatie exporteren die alle content en animaties in uw document weergeven. Voor beeldadvertenties worden jpg- of png-bestanden geëxporteerd.

Documenten delen

De beste manier om bestanden te delen, is afhankelijk van waarom u ze deelt.

• Als u wilt samenwerken aan een document, deelt u de bronbestanden. U moet de bronbestanden ook delen als u een probleem met uw project probeert op te lossen. Uw bijdrager kan de bronbestanden openen in Google Web Designer.
  • Als u het voltooide project wilt delen voor beoordeling, kunt u een deelbare link maken via het menu Voorbeeld (beschikbaar voor ondersteunde advertentietypen).
  • Als u het voltooide project wilt delen om te uploaden naar een advertentieplatform, moet u het document publiceren. Gebruik de optie in het dialoogvenster Publiceren om een zip-bestand te maken en stuur het zip-bestand naar de persoon die de advertentie gaat weergeven. Voor videoadvertenties, beeldadvertenties en gifjes met animatie is er geen optie om te publiceren naar een zip-bestand beschikbaar in Google Web Designer en kunt u de het uiteindelijke video- of afbeeldingsbestand versturen.