Over videoadvertenties

Video Editing Overview - Google Web Designer

Met Google Web Designer kunnen bedrijven videoadvertenties maken door video en audio te bewerken, naast standaardcontent zoals tekst en afbeeldingen. Alle media en andere elementen, waaronder animaties, worden weergegeven in het uiteindelijke geëxporteerde mp4-videobestand.

Videoadvertenties worden niet ondersteund op Linux.

Een videodocument maken

Videoadvertenties moeten worden gemaakt met een specifiek documenttype in Google Web Designer.

Een template gebruiken

Als u sneller aan de slag wilt met een kant-en-klaar ontwerp, kunt u een videotemplate gebruiken. Browse door het tabblad Video van de Templategalerij om een template te vinden met de gewenste functies en items.

Video Templates - Google Web Designer

Een leeg nieuw videodocument maken

Zo maakt u een lege videoadvertentie waarin u helemaal opnieuw uw ontwerp maakt:

1. Selecteer Bestand > Nieuw in het menu bovenaan, of Nieuw bestand maken op de startpagina.
  2. Selecteer in het linkervenster Video als advertentietype.
  3. Geef een bestandsnaam op.
  4. Selecteer de bestandslocatie.
  5. Selecteer de afmetingen van de videoadvertentie of kies Aangepast om de breedte en hoogte op te geven.
  6. Als u van plan bent verschillende versies van deze gif met animatie te maken, vinkt u het selectievakje Indeling voor meerdere formaten aan.
  7. Klik op OK.

De eerste keer dat u een videodocument maakt, wordt de werkruimte opnieuw ingedeeld om deelvensters te tonen die handig kunnen zijn voor videobewerking. U kunt deze werkruimte opslaan als u hier later gebruik van wilt maken.

Een HTML-document converteren naar een videodocument

De meeste HTML-documenten die in Google Web Designer zijn gemaakt, kunnen worden geconverteerd naar videoadvertenties. Meer informatie over het conversieproces en de compatibiliteit van functies vindt u hier.

Aan een videodocument werken

De meeste HTML5-tools zijn beschikbaar in videodocumenten, met enkele beperkingen. Met videodocumenten kunt u ook videotracks en audiotracks opnemen. Deze komen als lagen in de tijdlijn te staan.

Tijdlijn

Videodocumenten gebruiken altijd de tijdlijn van de geavanceerde modus, waarbij elk element als laag wordt getoond. Er is geen gebeurtenistrack, omdat gebeurtenissen niet worden ondersteund in videobestanden.

Gebruik de tijdlijn om de timing van media of animaties in te stellen. De huidige tijd wordt zo getoond: minuten:seconden:frames. Het aantal frames per seconde wordt bepaald door de framesnelheid. Google Web Designer ondersteunt videoadvertenties van maximaal 5 minuten.

Audio en video zijn opgenomen in speciale lagen die videotracks en audiotracks worden genoemd. Deze tracks kunnen een of meer clips van het overeenkomende mediatype bevatten (evenals afbeeldingsclips in videotracks). Op de tijdlijn staan miniaturen van video- en afbeeldingsclips, en golfvormen van audioclips voor media die u aan uw document toevoegt.

Media-items importeren

U kunt video- of audio-items aan uw document toevoegen via een van de volgende methoden:

• Gebruik de menuopdracht Bestand > Items importeren.
  • Sleep een media-item van uw bestandssysteem naar het Google Web Designer-werkvlak
  • Sleep een media-item vanuit het deelvenster Bibliotheek naar het werkvlak of naar een geschikte track op de tijdlijn
  • Gebruik de knop Items importeren onderaan het deelvenster Bibliotheek (wordt alleen toegevoegd aan de bibliotheek)

De maximale ondersteunde lengte van een media-item is 5 minuten.

Ondersteunde mediacodecs

Video- en audio-items die in videoadvertenties worden gebruikt, moeten worden gecodeerd met een van de volgende codecs:

Video Audio
H.264/AVC
VP8
VP9
AAC
MP3
Opus
Vorbis
WAV

Bestandstypen die de bovenstaande codecs kunnen gebruiken, zijn onder andere .mp3, .mp4, .m4a, .mov en .webm. Als uw mediabestand een andere codec gebruikt, laat Google Web Designer een fout zien als u het bestand probeert te importeren in een videodocument.

Formaat van videoadvertentie

De afmetingen van uw videoadvertentie wijzigen:

1. Deselecteer alle elementen op het werkvlak. (U kunt op een leeg gedeelte van het werkvlak klikken.)
  2. Gebruik in het deelvenster Eigenschappen het dropdownmenu Formaat om een formaat te selecteren, of selecteer Aangepast om de breedte en hoogte op te geven.

Indeling voor meerdere formaten

Met een indeling voor meerdere formaten kunt u uw videoadvertentie ontwerpen voor verschillende formaten binnen hetzelfde document. Als uw videoadvertentie een indeling voor meerdere formaten gebruikt, moet u het formaat wijzigen in het deelvenster Responsief.

Meer informatie over indelingen voor meerdere formaten.

Framesnelheid

Videoadvertenties zijn standaard ingesteld op een framesnelheid van 30 fps, maar de waarde wordt aangepast aan de framesnelheid van het eerste geïmporteerde video-item.

Als u uw videoadvertentie publiceert, kunt u een lagere framesnelheid selecteren om een versie met een lagere resolutie te exporteren. U kunt de framesnelheid ook handmatig aanpassen terwijl u aan uw videodocument werkt. De framesnelheid wijzigen:

1. Deselecteer alle elementen op het werkvlak. (U kunt op een leeg gedeelte van het werkvlak klikken.)
  2. Gebruik in het deelvenster Eigenschappen het dropdownmenu Framesnelheid om een van de volgende opties te selecteren:
    • 5 fps
    • 10 fps
    • 12 fps
    • 12,5 fps
    • 15 fps
    • 23,98 fps
    • 24 fps
    • 25 fps
    • 29,97 fps
    • 30 fps
    • 50 fps
    • 59,94 fps
    • 60 fps

Als u de framesnelheid wijzigt, kan dit de timing van bestaande animaties verstoren of schokkerige opnamen bij videoclips met een andere framesnelheid veroorzaken.

Media bewerken

De volgende video- en audiobewerkingsfuncties zijn beschikbaar in videodocumenten:

• Instellen wanneer en hoelang een mediaclip wordt afgespeeld tijdens de videoadvertentietijdlijn
  • Clips inkorten om slechts een deel van de mediabron te gebruiken
  • Clips splitsen en samenvoegen
  • Clips koppelen om bewerkingen te synchroniseren
  • Clips dupliceren
  • Overgangen toevoegen aan clips
  • Volume aanpassen
  • Een videoframe vastzetten

Bekijk meer informatie over werken met mediaclips.

De vormgeving van video's aanpassen

U kunt de volgende functies met videotracks gebruiken om video's nog verder aan te passen:

Varianten

Met varianten kunt u meerdere versies van een videoadvertentie maken met verschillende stijlen en content, allemaal in 1 document. Elke variant wordt geëxporteerd als een afzonderlijk videobestand.

Bekijk meer informatie over varianten.

Beperkingen

De volgende functies zijn niet beschikbaar voor videodocumenten:

• Pagina's
  • Componenten
  • Gebeurtenissen en JavaScript-bibliotheken
  • Tijdlijn snelle modus
  • Advertentievalidatie
  • Tekst met hyperlinks
  • Advertentieomgevingen
  • Het videodocument opslaan als template
  • Een voorbeeld van het videodocument in een browser bekijken
  • Meerdere videodocumenten tegelijk publiceren
  • Publiceren naar Google Drive, Studio, Display & Video 360 of Campaign Manager 360

Een voorbeeld van een videodocument bekijken

U kunt de tijdlijnopties gebruiken om een voorbeeld van het document op het werkvlak te bekijken.

Naar het eerste frame van het voorbeeldbereik gaan

Teruggaan naar het vorige frame

Voorbeeld afspelen vanaf de positie op de schuifregelaar van de tijdlijn

Afspelen van voorbeeld pauzeren

Doorgaan naar het volgende frame

Naar het laatste frame van het voorbeeldbereik gaan

Lusweergave aan-/uitzetten voor afspelen van voorbeeld

De mogelijkheid om voorbeelden te bekijken in uw browser (via de knop Voorbeeld) is gedeactiveerd voor videodocumenten.

Resolutie van videovoorbeeld

U kunt de voorbeeldresolutie van video's op het werkvlak aanpassen via het dropdownmenu Voorbeeldresolutie boven de tijdlijn.

De voorbeeldresolutie is standaard ingesteld op 1/2, maar u kunt deze verlagen naar 1/4 of 1/8 voor een vloeiendere weergave, of deze verhogen naar de volledige resolutie.

Audiovoorbeeld

Alle audio in uw videodocument wordt afgespeeld tijdens het afspelen van een voorbeeld. De piekmeters op de tijdlijn worden geactiveerd om u van feedback te voorzien over het volumeniveau voor elke track en over het algehele volumeniveau.

Bekijk meer informatie over audio in videodocumenten.

Een videodocument publiceren

Als u klaar bent om uw document naar een videobestand te exporteren, gebruikt u de menuopdracht Bestand > Publiceren of de knop Publiceren.

Momenteel kunt u videoadvertenties alleen lokaal publiceren op uw bestandssysteem. Er kan slechts één videodocument tegelijk worden gepubliceerd.

Het exportdialoogvenster bevat opties die specifiek zijn voor videodocumenten:

Uitvoer U kunt het document exporteren als video of gif met animatie. Bekijk meer informatie over opties voor gif'jes met animatie.
Formaten Voor videodocumenten met indelingen voor meerdere formaten kunt u alle of alleen geselecteerde formaten exporteren. Elk formaat wordt gegenereerd als een afzonderlijk videobestand.
Varianten Voor videodocumenten met meerdere varianten kunt u alle of alleen de geselecteerde varianten exporteren. Elke variant wordt gegenereerd als een afzonderlijk videobestand.
Framesnelheid Selecteer de volledige of een lagere framesnelheid in fps. Een hogere framesnelheid kan zorgen voor een soepelere beweging, maar grotere bestandsgroottes.
Resolutie Selecteer de volledige of een lagere resolutie. De grootte in het overzicht in het linkerdeelvenster bevat de afmetingen in pixels voor de huidige resolutie.
Duur Selecteer de hele tijdlijn of het voorbeeldbereik.
H.264-profiel Maak een keuze uit Basislijn, Algemeen of Hoog (de standaard). Hoog komt het meest voor, maar een ander profiel kan worden aanbevolen, afhankelijk van waar uw video naar verwachting wordt weergegeven.
Bitsnelheid van video Stel de bitsnelheid van de video in Mbps in. Hogere bitsnelheden kunnen duidelijkere video's opleveren, maar ook grotere bestanden.
Bitsnelheid van audio Selecteer de audiobitsnelheid in kbps. Hogere bitsnelheden kunnen een betere geluidskwaliteit leveren, maar zijn mogelijk grote bestanden.

Geëxporteerde bestanden

Als u meerdere varianten of formaten selecteert, wordt elke variant geëxporteerd als een afzonderlijk videobestand. U vindt gepubliceerde bestanden in de map die is opgegeven in het exportdialoogvenster.

Technische specificaties

Google Web Designer exporteert videoadvertenties met de volgende specificaties:

• Indeling: MP4
  • Codering: H.264
  • Audiosamplingsnelheid: 48 kHz