Lägga till ditt amerikanska körkort eller delstats-id

Viktigt! Ha ditt fysiska id-kort på dig så att du kan verifiera din identitet. Ett digitalt id i Google Wallet ersätter inte ditt fysiska id.

Krav för att lägga till och använda amerikanskt körkort eller delstats-id

• Du behöver en telefon med Android 8 eller senare.
  • Du måste aktivera Bluetooth och Enheter i närheten om du vill använda den här funktionen.
  • Du måste ställa in ett skärmlås för att använda den här funktionen som en extra säkerhetsåtgärd.
  • Den här funktionen är endast tillgänglig för amerikanska körkort och delstats-id:n i följande delstater:
    • Arizona
    • Colorado
    • Georgia
    • Maryland

Tips! Den här funktionen är inte tillgänglig på vikbara enheter ännu.

Lägga till id:t eller körkortet i Google Wallet

How to add your state ID or driver’s license to Google Wallet

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Tryck på Lägg till i Wallet följt av Id-kort.
    • Följ anvisningarna på skärmen. Fotografera id-kortets fram- och baksida samt en kort video på dig själv. Ett foto från den här videon skickas till id-utfärdaren för verifiering.

Tips! Om du inte kan lägga till ditt id:

• Håll kortet stadigt eller placera det på en plan yta.
  • Skanna kortet på en väl upplyst plats och placera kortet mot en mörk bakgrund.
  • Se till att streckkoden syns tydligt. Zooma in streckkoden om det behövs.

Använda ditt id eller körkort

Du kan verifiera din identitet med hjälp av ditt amerikanska körkort eller delstats-id i Google Wallet i stället för ditt fysiska kort.

För närvarande kan du använda ditt amerikanska körkort eller delstats-id hos

• TSA på flygplatser som stöds. Du måste fortfarande ha ditt fysiska id med dig.
  • I vissa appar, till exempel biluthyrningstjänster, godkänns digitala körkort eller delstats-id:n i Google Wallet för identitets- och åldersverifiering.

Fler alternativ för att använda ditt amerikanska körkort eller delstats-id kommer snart.

TSA

Du kan använda ditt amerikanska körkort eller delstats-id med TSA på flygplatser som stöds. Du måste fortfarande ha ditt fysiska id med dig.

Med närfältskommunikation (NFC)

1. Lås upp telefonen.
  2. Håll baksidan av telefonen nära NFC-terminalen i några sekunder.
  3. Granska uppgifterna som delas.
  4. Tryck på Fortsätt om du vill fortsätta eller på Avbryt om du inte vill dela uppgifterna med TSA.
    • Innan du fortsätter blir du även ombedd att autentisera dig i Google Wallet.
  5. Vänta på den blå bockmarkeringen för att bekräfta att informationen delades.

Tips! Om du inte kan dela ditt id:

• Prova att hålla telefonen på ett annat sätt. NFC-sändaren kan sitta upptill eller nedtill på enheten.
  • Håll telefonen närmare läsaren.
  • Håll telefonen mot läsaren i några sekunder till.

Använd ditt fysiska id om problemet kvarstår.

Med QR-kod

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Scrolla till ditt id eller körkort.
  3. Tryck på ditt id eller körkort.
  4. Låt TSA-representanten skanna QR-koden på ditt id.
  5. Granska uppgifterna som delas.
  6. Tryck på Dela för att fortsätta eller på Avbryt om du inte vill dela uppgifterna.
    • Innan du fortsätter blir du även ombedd att autentisera dig i Google Wallet.
  7. Vänta på den blå bockmarkeringen för att bekräfta att informationen delades.

Tips! Om det inte går att skanna körkortets baksida kan du testa följande:

• Håll kortet stadigt eller placera det på en plan yta.
  • Skanna kortet på en väl upplyst plats.
  • Se till att QR-koden syns tydligt. Zooma in på QR-koden om det behövs.

Andra appar

I vissa appar, till exempel biluthyrningstjänster, godkänns digitala körkort eller delstats-id:n i Google Wallet för identitets- och åldersverifiering.

Om appen tar emot digitala id:n via Google Wallet får du frågan om du vill använda ditt digitala id i Google Wallet under verifieringsprocessen. Du kan granska uppgifterna som delas med appen och godkänna att du vill dela dem. Innan du fortsätter blir du även ombedd att autentisera dig i Google Wallet.

Tips! Om du vill använda ditt digitala id eller körkort med andra appar följer du stegen i den anslutna appen eftersom de varierar från app till app.

Google Pay

Verifiera din identitet i Google Pay-appen med ditt digitala id. Verifiera din identitet i Google Pay-appen.

Ta bort ditt id eller körkort

Viktigt! Ditt amerikanska körkort eller delstats-id sparas lokalt på enheten. Du kan bara spara ditt amerikanska körkort och delstats-id på en enda enhet.

Du kan ta bort ditt amerikanska körkort och delstats-id med Google Wallet-appen eller online på myaccount.google.com.

Så här tar du bort ditt id med Google Wallet-appen:

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Scrolla till ditt id eller körkort.
  3. Tryck på ditt id eller körkort.
  4. Tryck på Mer More följt av Ta bort följt av Ta bort längst upp till höger.

Så här tar du bort ditt id online på distans:

1. Öppna myaccount.google.com.
  2. Tryck på Personliga uppgifter.
  3. Scrolla till Digitalt id.
  4. Tryck på Hantera digitalt id.
  5. Tryck på Radera Delete bredvid det id eller körkort som du vill ta bort.
  6. Bekräfta att du vill radera ditt id från enheten och Google-kontot.

Åtgärda problem med ditt id eller körkort

Id:t avvisades av id-utfärdaren

Om id-utfärdaren avvisar ditt id under ansökningsprocessen kan du läsa mer på webbplatsen för Department of Transportation Motor Vehicle Administration. När problemet är löst kan du testa att lägga till id:t igen.

Id:t har raderats av id-utfärdaren

Id-utfärdaren har rätt att radera ditt id när som helst och efter eget gottfinnande. Du kan läsa mer om varför det raderades på webbplatsen för Department of Transportation Motor Vehicle Administration.

Id-utfärdaren kräver mer information

För att vi ska kunna behandla din ansökan om amerikanskt körkort och delstats-id kan appen meddela dig att id-utfärdaren kräver mer information. I så fall måste du följa anvisningarna i appen för att verifiera dig.

Fel vid telefonanslutning

För att hålla ditt amerikanska körkort eller delstats-id uppdaterat måste enheten ansluta till internet. Om du är offline i mer än 30 dagar i följd är ditt amerikanska körkort och delstats-id inte tillgängligt förrän enheten ansluter till internet igen.

Om du flyttar från delstaten

Om du flyttar till en plats där funktionen stöds upprepar du processen för att skapa ett nytt amerikanskt körkort eller delstats-id baserat på det nya körkortet. Om du flyttar till en plats där funktionen inte stöds fungerar inte ditt amerikanska körkort eller delstats-id när ditt fysiska id inte längre är giltigt.

Om du tappar bort telefonen

Om du tappar bort telefonen måste du följa anvisningarna ovan för att ta bort id:t.

Integritetspolicy för id:n och körkort

När du ansöker om ett digitalt id i Google Wallet på telefonen skickar du vissa uppgifter till oss, till exempel foton på id:ts fram- och baksida samt en kort video av ditt ansikte.

Med ditt samtycke delar vi dina id-uppgifter och en bild av ditt ansikte från videon med den myndighet som utfärdade id:t, som en del av din ansökan om ett digitalt id.

Vi skickar bara din ansökan till myndigheten med ditt samtycke.

Myndigheten granskar dina uppgifter. Om din ansökan godkänns sparas ditt krypterade amerikanska körkort eller delstats-id på din enhet. Du kan visa och hantera det på enheten och styra när id:t delas. Dessutom registrerar vi det faktum att du har gett ditt samtycke.

Ditt amerikanska körkort och delstats-id räknas som privata värdekort. Läs mer om privata värdekort.

All data, inklusive data som används för analyser, används av Google i enlighet med Googles integritetspolicy.