Legg til det amerikanske førerkortet eller delstatlige ID-kortet ditt

Viktig: Ha med deg det fysiske ID-kortet ditt der det kreves, slik at du kan bekrefte identiteten din. Digital legitimasjon i Google Wallet erstatter ikke den fysiske legitimasjonen.

Krav for å legge til og bruke amerikanske førerkort eller delstatlige ID-kort

• Du trenger en telefon med Android 8 eller nyere.
  • For å bruke denne funksjonen må du slå på Bluetooth og Enheter i nærheten.
  • For å bruke denne funksjonen må du konfigurere en skjermlås som et ekstra sikkerhetstiltak.
  • Denne funksjonen er bare tilgjengelig for amerikanske førerkort og delstatlige ID-kort i følgende delstater:
    • Arizona
    • Colorado
    • Georgia
    • Maryland

Tips: Denne funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig på sammenleggbare enheter.

Legg til ID-kortet eller førerkortet ditt i Google Wallet

How to add your state ID or driver’s license to Google Wallet

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Trykk på Legg til i Wallet og så ID-kort.
    • Følg veiledningen på skjermen. Ta bilde av forsiden og baksiden av legitimasjonen, og ta opp en kort video av deg selv. Et bilde fra denne videoen blir sendt til utstederen av ID-kortet for bekreftelse.

Tips: Prøv følgende hvis du ikke får lagt til ID-kortet:

• Hold kortet stødig eller legg det på et flatt underlag.
  • Skann kortet på et sted med god belysning mot en mørk bakgrunn.
  • Sørg for at strekkoden er godt synlig. Zoom inn på strekkoden hvis det er nødvendig.

Bruk ID-kortet eller førerkortet

Du kan bekrefte identiteten din med det digitale amerikanske førerkortet eller delstatlige ID-kortet ditt i Google Wallet i stedet for det fysiske kortet.

Inntil videre kan du bruke det digitale førerkortet eller delstatlige ID-kortet her:

• Støttede flyplasser der TSA godtar denne typen legitimasjon. Du må fortsatt ha med deg den fysiske legitimasjonen der det kreves.
  • Enkelte apper, for eksempel bilutleietjenester, godtar et digitalt førerkort eller delstatlig ID-kort i Google Wallet som identitets- og aldersbekreftelse.

Snart får du flere alternativer for bruk av det digitale amerikanske førerkortet eller delstatlige ID-kortet.

TSA

Du kan bruke det digitale amerikanske førerkortet eller delstatlige ID-kortet ditt på støttede flyplasser der TSA godtar denne typen legitimasjon. Du må fortsatt ha med deg den fysiske legitimasjonen der det kreves.

Med nærfeltskommunikasjon (NFC)

1. Lås opp telefonen.
  2. Hold baksiden av telefonen inntil NFC-terminalen i noen sekunder.
  3. Se gjennom informasjonen som blir delt.
  4. Trykk på Fortsett for å gå videre, eller trykk på Avbryt hvis du ikke vil dele informasjonen med TSA.
    • Du må også autentisere deg i Google Wallet før du kan fortsette.
  5. Vent til den blå haken vises – det bekrefter at informasjonen er delt.

Tips: Hvis du ikke får til å dele legitimasjonen:

• Prøv å holde telefonen på en annen måte. NFC-antennen kan være øverst eller nederst på enheten.
  • Hold telefonen nærmere leseren.
  • Hold telefonen mot leseren i noen sekunder til.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du bruke den fysiske legitimasjonen i stedet.

Med QR-kode

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Rull til du finner legitimasjonen eller førerkortet.
  3. Trykk på legitimasjonen eller førerkortet.
  4. La TSA-medarbeideren skanne QR-koden på legitimasjonen.
  5. Se gjennom informasjonen som blir delt.
  6. Trykk på Del for å fortsette, eller trykk på Avbryt hvis du ikke vil dele informasjonen.
    • Du må også autentisere deg i Google Wallet før du kan fortsette.
  7. Vent til den blå haken vises – det bekrefter at informasjonen er delt.

Tips: Hvis du ikke får skannet baksiden av førerkortet, kan du prøve dette:

• Hold kortet stødig eller legg det på et flatt underlag.
  • Skann kortet på et sted med god belysning.
  • Sørg for at QR-koden er godt synlig. Zoom inn på QR-koden hvis det er nødvendig.

Andre apper

Enkelte apper, for eksempel bilutleietjenester, godtar et digitalt førerkort eller delstatlig ID-kort i Google Wallet som identitets- og aldersbekreftelse.

Hvis appen godtar digital legitimasjon via Google Wallet, blir du spurt om du vil bruke denne legitimasjonen under bekreftelsesprosessen i appen. Før informasjonen deles, kan du se gjennom informasjonen og godta at den deles. Du må også autentisere deg i Google Wallet før du kan fortsette.

Tips: Hvis du skal bruke det digitale ID-kortet eller førerkortet med en annen app, følger du fremgangsmåten der. Dette varierer fra app til app.

Google Pay

Bruk den digitale legitimasjonen til å bekrefte identiteten din i Google Pay-appen. Bekreft identiteten din i Google Pay-appen.

Fjern førerkortet eller ID-kortet

Viktig: Det amerikanske førerkortet eller delstatlige ID-kortet ditt lagres lokalt på enheten din. Du kan bare lagre det amerikanske førerkortet eller delstatlige ID-kortet på én enhet.

Du kan fjerne det amerikanske førerkortet eller delstatlige ID-kortet i Google Wallet-appen eller på myaccount.google.com.

Slik fjerner du legitimasjonen via Google Wallet-appen:

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Rull til du finner «Legitimasjon eller førerkort».
  3. Trykk på legitimasjonen eller førerkortet.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer More og så Fjern og så Fjern.

Slik fjerner du legitimasjonen via nettet:

1. Gå til myaccount.google.com.
  2. Trykk på Personopplysninger.
  3. Rull til «Digital legitimasjon».
  4. Trykk på Administrer den digitale legitimasjonen.
  5. Trykk på Slett Delete ved siden av førerkortet eller ID-kortet du vil fjerne.
  6. Bekreft at du vil slette legitimasjonen fra enheten og Google-kontoen din.

Løs problemer med førerkortet eller ID-kortet

Legitimasjonen ble avvist av utstederen

Hvis utstederen avviser legitimasjonen din under søknadsprosessen, finner du mer informasjon om årsaken på nettstedet til Department of Transportation Motor Vehicle Administration i den aktuelle delstaten. Når problemet er løst, kan du prøve å legge til legitimasjonen på nytt.

Legitimasjonen ble slettet av utstederen

Utstederen har rett til å slette legitimasjonen din når som helst etter eget skjønn. Du finner mer informasjon om hvorfor den ble slettet, på nettstedet til Department of Transportation Motor Vehicle Administration i den aktuelle delstaten.

Utstederen av legitimasjonen krever mer informasjon

For å behandle søknaden din om et digitalt amerikansk førerkort eller delstatlig ID-kort kan utstederen av legitimasjonen be deg om å oppgi mer informasjon. I så fall må du følge veiledningen i appen.

Tilkoblingsfeil på telefonen

For å holde det digitale amerikanske førerkortet eller delstatlige ID-kortet oppdatert må enheten din være koblet til internett. Hvis du er uten nett i mer enn 30 dager i strekk, blir det digitale førerkortet eller delstatlige ID-kortet utilgjengelig til enheten kobles til internett igjen.

Hvis du flytter fra delstaten

Hvis du flytter til et sted der denne funksjonen støttes, må du gjenta prosessen for å opprette et nytt digitalt amerikansk førerkort eller delstatlig ID-kort basert på det nye førerkortet ditt. Hvis du flytter til et sted der denne funksjonen ikke støttes, slutter det digitale førerkortet eller delstatlige ID-kortet å fungere når den fysiske legitimasjonen ikke er gyldig lenger.

Hvis du mister telefonen

Hvis du mister telefonen, må du følge veiledningen ovenfor for å fjerne legitimasjonen.

Personvern for førerkort og ID-kort

Når du søker om digital legitimasjon i Google Wallet på telefonen, oppgir du en del informasjon til oss, for eksempel bilder av for- og baksiden av legitimasjonen din og en kort video av ansiktet ditt.

Hvis du samtykker, deler vi informasjonen om legitimasjonen din og et bilde av ansiktet ditt fra videoen med det offentlige organet som utstedte legitimasjonen, som en del av søknaden din om digital legitimasjon.

Vi sender bare søknaden til det offentlige organet hvis du gir samtykke til det.

Dette organet gjennomgår informasjonen du sendte inn. Hvis søknaden blir godkjent, lagres det krypterte amerikanske førerkortet eller delstatlige ID-kortet på enheten din. Du kan se og administrere legitimasjonen på enheten og bestemme når den skal deles. I tillegg registrerer vi at du har gitt samtykke.

Digitale amerikanske førerkort og delstatlige ID-kort anses som private kort. Finn ut mer om private kort.

Google bruker alle slike data, inkludert data som brukes til statistikkformål, i henhold til Googles personvernregler.