Uw Amerikaanse rijbewijs of door een staat uitgegeven identiteitsbewijs toevoegen

Belangrijk: Houd uw fysieke ID bij u om uw identiteit te valideren. Een digitale ID in Google Wallet is geen vervanging voor uw fysieke ID.

Vereisten om een Amerikaans rijbewijs of door een staat uitgegeven identiteitsbewijs toe te voegen en te gebruiken

• U heeft een telefoon met Android 8 of hoger nodig.
  • Zet Bluetooth en Apparaten in de buurt aan om deze functie te gebruiken.
  • Stel een schermvergrendeling in als u deze functie wilt gebruiken voor extra beveiliging.
  • Deze functie is alleen beschikbaar voor Amerikaanse rijbewijzen en door een staat uitgegeven identiteitsbewijzen in deze staten:
    • Arizona
    • Colorado
    • Georgia
    • Maryland

Tip: Deze functie is nog niet beschikbaar op opvouwbare apparaten.

Uw ID of rijbewijs toevoegen aan Google Wallet

How to add your state ID or driver’s license to Google Wallet

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Tik op Toevoegen aan Wallet en dan ID-kaart.
    • Volg de instructies op het scherm. Maak foto's van de voor- en achterkant van uw ID en een korte video van uzelf. Een foto van deze video wordt ter verificatie naar uw ID-uitgever gestuurd.

Tip: Als u uw ID niet kunt toevoegen:

• Houd de kaart stil of plaats deze op een vlakke ondergrond.
  • Scan de kaart op een goed verlichte locatie en leg de kaart op een donkere achtergrond.
  • Zorg dat de streepjescode duidelijk zichtbaar is. Zoom zo nodig in op de streepjescode.

Uw ID of rijbewijs gebruiken

In plaats van fysieke identificatie kunt u uw Amerikaanse rijbewijs of door een staat uitgegeven ID gebruiken in Google Wallet.

U kunt uw Amerikaanse rijbewijs of door een staat uitgegeven identiteitsbewijs momenteel gebruiken met het volgende:

• TSA op ondersteunde luchthavens. U moet wel nog uw fysieke ID meenemen.
  • Sommige apps, zoals van autoverhuurservices, accepteren een digitaal rijbewijs of door een staat uitgegeven identiteitsbewijs in Google Wallet voor identiteits- en leeftijdsverificatie.

Binnenkort komen er meer mogelijkheden om uw Amerikaanse rijbewijs of door een staat uitgegeven identiteitsbewijs te gebruiken.

TSA

U kunt bij de TSA op ondersteunde luchthavens uw Amerikaanse rijbewijs of door een staat uitgegeven identiteitsbewijs gebruiken. U moet wel nog uw fysieke ID meenemen.

Via Near Field Communication (NFC)

1. Ontgrendel uw telefoon.
  2. Houd de achterkant van uw telefoon een paar seconden in de buurt van de NFC-terminal.
  3. Neem de informatie door die wordt gedeeld.
  4. Tik op Doorgaan als u wilt doorgaan of tik op Annuleren als u de informatie niet wilt delen met de TSA.
    • Voordat u kunt doorgaan, vraagt Google Wallet u ook om uw identiteit te laten verifiëren.
  5. Wacht op het blauwe vinkje dat bevestigt dat de informatie is gedeeld.

Tip: Als u uw ID niet kunt delen:

• Probeer uw telefoon op een andere manier vast te houden. De NFC-antenne bevindt zich mogelijk aan de boven- of onderkant van uw apparaat.
  • Houd uw telefoon dichter bij de lezer.
  • Houd uw telefoon een paar seconden langer tegen de lezer.

Gebruik uw fysieke ID als het nog steeds niet lukt.

Via een QR-code

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Scroll naar uw ID of rijbewijs.
  3. Tik op uw ID of rijbewijs.
  4. Laat de TSA-medewerker de QR-code op uw ID scannen.
  5. Neem de informatie door die wordt gedeeld.
  6. Tik op Delen als u wilt doorgaan of tik op Annuleren als u de informatie niet wilt delen.
    • Voordat u kunt doorgaan, vraagt Google Wallet u ook om uw identiteit te laten verifiëren.
  7. Wacht op het blauwe vinkje dat bevestigt dat de informatie is gedeeld.

Tip: Probeer dit als het niet lukt om de achterkant van uw rijbewijs te scannen:

• Houd de kaart stil of plaats deze op een vlakke ondergrond.
  • Scan de kaart op een goed verlichte locatie.
  • Zorg dat de QR-code duidelijk zichtbaar is. Zoom zo nodig in op de QR-code.

Andere apps

Sommige apps, zoals van autoverhuurservices, accepteren een digitaal rijbewijs of door een staat uitgegeven identiteitsbewijs in Google Wallet voor identiteits- en leeftijdsverificatie.

Als de app digitale ID's via Google Wallet accepteert, wordt u tijdens het verificatieproces van de app gevraagd of u uw digitale ID in Google Wallet wilt gebruiken. U kunt uw informatie die met de app wordt gedeeld doornemen en ermee akkoord gaan dat deze wordt gedeeld voordat dit daadwerkelijk gebeurt. Voordat u kunt doorgaan, vraagt Google Wallet u ook om uw identiteit te laten verifiëren.

Tip: Als u uw digitale ID of rijbewijs met andere apps wilt gebruiken, voert u de stappen uit in uw gekoppelde app. Deze stappen verschillen per app.

Google Pay

Gebruik uw digitale ID om uw identiteit te laten verifiëren in de Google Pay-app. Uw identiteit laten verifiëren in de Google Pay-app.

Uw ID of rijbewijs verwijderen

Belangrijk: Uw Amerikaanse rijbewijs of door een staat uitgegeven identiteitsbewijs wordt lokaal op uw apparaat opgeslagen. U kunt uw Amerikaanse rijbewijs of door een staat uitgegeven identiteitsbewijs maar op één apparaat opslaan.

U kunt uw Amerikaanse rijbewijs of door een staat uitgegeven identiteitsbewijs verwijderen via de Google Wallet-app of online op myaccount.google.com.

Uw ID verwijderen via de Google Wallet-app:

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Scroll om uw ID of rijbewijs te vinden.
  3. Tik op uw ID of rijbewijs.
  4. Tik rechtsboven op Meer More en dan Verwijderen en dan Verwijderen.

Uw ID online op afstand verwijderen:

1. Ga naar myaccount.google.com.
  2. Tik op Persoonlijke informatie.
  3. Scroll naar Digitale ID.
  4. Tik op Digitale ID beheren.
  5. Tik op Verwijderen Delete naast de ID of het rijbewijs dat u wilt verwijderen.
  6. Bevestig dat u uw ID van uw apparaat en uit uw Google-account wilt verwijderen.

Problemen met uw ID of rijbewijs oplossen

ID geweigerd door ID-uitgever

Als de ID-uitgever uw ID tijdens het aanvraagproces afwijst, gaat u voor meer informatie naar de website van het Department of Transportation Motor Vehicle Administration van uw staat. Nadat het probleem is opgelost, kunt u proberen uw ID opnieuw toe te voegen.

ID verwijderd door ID-uitgever

Uw ID-uitgever heeft het recht om uw ID op elk moment en naar eigen goeddunken te verwijderen. Ga naar de website van het Department of Transportation Motor Vehicle Administration van uw staat voor meer informatie over waarom de ID is verwijderd.

ID-uitgever vereist meer informatie

Mogelijk laat de app u weten dat uw ID-uitgever meer informatie nodig heeft om de aanvraag voor uw Amerikaanse rijbewijs of door een staat uitgegeven identiteitsbewijs te verwerken. Volg dan de instructies in de app.

Verbindingsproblemen op uw telefoon

Als u uw rijbewijs of door een staat uitgegeven identiteitsbewijs up-to-date wilt houden, moet uw apparaat verbinding hebben met internet. Als u meer dan 30 dagen achter elkaar offline bent, zijn uw Amerikaanse rijbewijs of door een staat uitgegeven identiteitsbewijs pas beschikbaar nadat uw apparaat weer verbinding heeft gemaakt met internet.

Als u verhuist naar een andere staat

Als u verhuist naar een locatie waar deze functie wordt ondersteund, herhaalt u het proces om een nieuw Amerikaans rijbewijs of een nieuw door een staat uitgegeven identiteitsbewijs te maken op basis van uw nieuwe rijbewijs. Verhuist u naar een locatie waar deze functie niet wordt ondersteund, dan werkt uw Amerikaanse rijbewijs of door een staat uitgegeven identiteitsbewijs niet meer als uw fysieke ID niet meer geldig is.

Als u uw telefoon kwijtraakt

Als u uw telefoon kwijtraakt, volgt u de instructies hierboven om uw ID te verwijderen.

Privacy voor ID's en rijbewijzen

Als u op uw telefoon een digitale ID aanvraagt in Google Wallet, geeft u ons bepaalde informatie, zoals foto's van de voor- en achterkant van uw ID en een korte video van uw gezicht.

Met uw toestemming delen we uw ID-informatie en een afbeelding van uw gezicht uit de video met de overheidsinstantie die uw ID heeft uitgegeven, als onderdeel van uw aanvraag voor een digitale ID.

We sturen uw aanvraag alleen met uw toestemming naar de overheidsinstantie.

Deze instantie beoordeelt uw informatie. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, wordt uw versleutelde Amerikaanse rijbewijs of door een staat uitgegeven identiteitsbewijs opgeslagen op uw apparaat. U kunt die informatie op uw apparaat bekijken en beheren, en bepalen wanneer uw ID wordt gedeeld. We leggen ook vast dat u toestemming heeft gegeven.

Uw Amerikaanse rijbewijs en door een staat uitgegeven identiteitsbewijs worden beschouwd als privékaarten. Meer informatie over privékaarten.

Daarnaast kan Google gegevens gebruiken, onder andere voor analysedoeleinden. Dit gebeurt altijd in overeenstemming met het Privacybeleid van Google.