Yhdysvaltalaisen ajokortin tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämän henkilötodistuksen lisääminen

Tärkeää: Pidä myös fyysinen henkilötodistus mukanasi tarpeen mukaan, jotta voit todentaa henkilöllisyytesi. Google Walletiin lisätty digitaalinen henkilötodistus ei korvaa fyysistä henkilötodistusta.

Yhdysvaltalaisen ajokortin tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämän henkilötodistuksen lisäämistä ja käyttöä koskevat vaatimukset

• Tarvitset puhelimen, jonka käyttöjärjestelmä on Android 8 tai uudempi.
  • Sinun on laitettava Bluetooth ja Lähellä olevat laitteet päälle, jotta voit käyttää tätä ominaisuutta.
  • Sinun on laitettava näytön lukitus päälle ominaisuuden turvallisuuden lisäämiseksi.
  • Ominaisuutta voi käyttää vain yhdysvaltalaisiin ajokortteihin sekä seuraavien Yhdysvaltain osavaltioiden myöntämiin henkilötodistuksiin:
    • Arizona
    • Colorado
    • Georgia
    • Maryland

Vinkki: Ominaisuus ei ole vielä käytettävissä taitettavilla laitteilla.

Henkilötodistuksen tai ajokortin lisääminen Google Walletiin

How to add your state ID or driver’s license to Google Wallet

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Napauta Lisää Walletiin ja sitten Henkilökortti.
    • Seuraa ohjeita näytöllä. Ota kuvat henkilötodistuksen molemmista puolista ja kuvaa itsestäsi lyhyt video. Videosta otettu kuva lähetetään todistuksen myöntäjälle vahvistettavaksi.

Vinkki: Jos et voi lisätä henkilötodistusta, tee näin:

• Pidä kortti paikoillaan tai aseta se tasaiselle alustalle.
  • Varmista, että tila on hyvin valaistu, ja aseta kortti skannausta varten tummaa taustaa vasten.
  • Varmista, että viivakoodi on selvästi näkyvissä. Zoomaa viivakoodiin tarvittaessa.

Henkilötodistuksen tai ajokortin käyttäminen

Voit todentaa henkilöllisyytesi Google Walletiin lisätyllä yhdysvaltalaisella ajokortilla tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämällä henkilötodistuksella fyysisen kortin sijaan.

Tällä hetkellä voit käyttää yhdysvaltalaista ajokorttia tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämää henkilötodistusta seuraavissa palveluissa:

• TSA tukee palvelua joillain lentokentillä. Myös fyysinen henkilötodistus on pidettävä mukana tarpeen mukaan.
  • Henkilöllisyyden ja iän voi vahvistaa Google Walletiin lisätyllä yhdysvaltalaisella digitaalisella ajokortilla tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämällä henkilötodistuksella joissain sovelluksissa, kuten autonvuokrauspalveluissa.

Yhdysvaltalaisen ajokortin tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämän henkilötodistuksen käyttövaihtoehdot laajenevat pian.

TSA

Voit käyttää yhdysvaltalaista ajokorttia tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämää henkilötodistusta tuetuilla lentokentillä. Myös fyysinen henkilötodistus on pidettävä mukana tarpeen mukaan.

Near Field Communication (NFC)

1. Avaa puhelimen lukitus.
  2. Pidä puhelimen takaosaa NFC-päätettä vasten muutaman sekunnin ajan.
  3. Tarkista jaettavat tiedot.
  4. Jos haluat jatkaa, valitse Jatka. Jos et halua jakaa tietoja TSA:lle, valitse Peru .
    • Myös Google Wallet pyytää sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi ennen kuin voit jatkaa.
  5. Sininen valintamerkki vahvistaa, että tiedot on jaettu.

Vinkki: Jos et voi jakaa henkilötodistusta:

• Kokeile pitää puhelinta eri tavalla. Puhelimesi NFC-antenni saattaa sijaita laitteesi ylä- tai alaosassa.
  • Pidä puhelinta lähempänä lukulaitetta.
  • Pidä puhelinta lukulaitteen lähellä muutama sekunti pidempään.

Jos ongelmat jatkuvat, käytä fyysistä henkilötodistusta.

QR-koodi

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Vieritä henkilötodistuksen tai ajokortin kohdalle.
  3. Napauta henkilötodistusta tai ajokorttia.
  4. Anna TSA:n työntekijän skannata henkilötodistuksen QR-koodi.
  5. Tarkista jaettavat tiedot.
  6. Jos haluat jatkaa, napauta Jaa. Jos et halua jakaa tietoja, napauta Peru.
    • Myös Google Wallet pyytää sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi ennen kuin voit jatkaa.
  7. Sininen valintamerkki vahvistaa, että tiedot on jaettu.

Vinkki: Jos todistuksen kääntöpuolen skannaus ei onnistu, kokeile seuraavaa:

• Pidä kortti paikoillaan tai aseta se tasaiselle alustalle.
  • Skannaa kortti hyvin valaistussa paikassa.
  • Varmista, että QR-koodi on selvästi näkyvissä. Zoomaa QR-koodiin tarvittaessa.

Muut sovellukset

Henkilöllisyyden ja iän voi vahvistaa Google Walletiin lisätyllä yhdysvaltalaisella digitaalisella ajokortilla tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämällä henkilötodistuksella joissain sovelluksissa, kuten autonvuokrauspalveluissa.

Jos sovellus hyväksyy digitaalisen henkilötodistuksen Google Walletin kautta, sovellus kysyy sinulta vahvistamisen aikana, haluatko käyttää Google Walletiin lisättyä digitaalista henkilötodistusta. Voit tarkistaa sovellukselle jaettavat tiedot ja hyväksyä niiden jakamisen, ennen kuin tiedot jaetaan. Myös Google Wallet pyytää sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi ennen kuin voit jatkaa.

Vinkki: Jos haluat käyttää digitaalista henkilötodistusta tai ajokorttia muissa sovelluksissa, seuraa yhdistetyn sovelluksen ohjeita, sillä tarkat vaiheet riippuvat sovelluksesta.

Google Pay

Vahvista henkilöllisyytesi Google Pay ‐sovelluksessa digitaalisen henkilötodistuksen avulla. Lue lisää henkilöllisyyden vahvistamisesta Google Pay ‐sovelluksessa.

Henkilötodistuksen tai ajokortin poistaminen

Tärkeää: Yhdysvaltalainen ajokortti tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämä henkilötodistus tallennetaan paikallisesti laitteellesi. Voit tallentaa yhdysvaltalaisen ajokortin tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämän henkilötodistuksen vain yhdelle laitteelle.

Yhdysvaltalaisen ajokortin tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämän henkilötodistuksen voi poistaa joko Google Wallet ‐sovelluksella tai verkossa osoitteessa myaccount.google.com.

Näin voit poistaa henkilötodistuksen Google Wallet ‐sovelluksella:

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Vieritä, kunnes löydät henkilötodistuksesi tai ajokorttisi.
  3. Napauta henkilötodistusta tai ajokorttia.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää More ja sitten Poista ja sitten Poista.

Näin voit poistaa henkilötodistuksen verkossa etänä:

1. Siirry osoitteeseen myaccount.google.com.
  2. Valitse Henkilötiedot.
  3. Vieritä digitaalisen henkilötodistuksen kohdalle.
  4. Napauta Ylläpidä digitaalista henkilötodistusta.
  5. Valitse poistettavan henkilötodistuksen tai ajokortin vierestä Poista Delete.
  6. Vahvista, että haluat poistaa henkilötodistuksen laitteelta ja Google-tililtä.

Henkilötodistusta tai ajokorttia koskevien ongelmien korjaaminen

Henkilötodistuksen myöntäjä hylkäsi henkilötodistuksen

Jos henkilötodistuksen myöntäjä hylkää henkilötodistuksen hakemuksen käsittelyn aikana, katso lisätietoja osavaltiosi liikenneviraston verkkosivustolta. Kun ongelma on ratkaistu, voit yrittää lisätä henkilötodistuksen uudelleen.

Henkilötodistuksen myöntäjä poisti henkilötodistuksen

Henkilötodistuksen myöntäjällä on oikeus poistaa henkilötodistus milloin tahansa oman harkintansa mukaan. Saat lisätietoja poiston syistä osavaltiosi liikenneviraston verkkosivustolta.

Henkilötodistuksen myöntäjä tarvitsee lisätietoja

Sovellus voi ilmoittaa, että henkilötodistuksen myöntäjä tarvitsee lisätietoja käsitelläkseen yhdysvaltalaisen ajokortin tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämän henkilötodistuksen hakemuksen. Seuraa sovelluksen ohjeita.

Puhelimen yhteysvirheet

Laitteen on oltava yhteydessä internetiin, jotta yhdysvaltalainen ajokortti tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämä henkilötodistus pysyy ajan tasalla. Jos laite ei ole yhteydessä internetiin yli 30:een peräkkäiseen päivään, yhdysvaltalainen ajokortti tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämä henkilötodistus ei ole käytettävissä, ennen kuin laite on taas yhteydessä internetiin.

Jos muutat pois osavaltiosta

Jos muutat paikkaan, jossa ominaisuutta tuetaan, luo uusi yhdysvaltalainen ajokortti tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämä henkilötodistus toistamalla prosessi uudella todistuksella. Jos muutat paikkaan, jossa ominaisuutta ei tueta, yhdysvaltalainen ajokortti tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämä henkilötodistus ei toimi enää fyysisen henkilötodistuksen voimassaolon päättymisen jälkeen.

Jos kadotat puhelimesi

Jos kadotat puhelimesi, poista henkilötodistuksesi yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Henkilötodistuksia ja ajokortteja koskeva tietosuojakäytäntö

Kun haet digitaalista henkilötodistusta puhelimen Google Walletissa, lähetät meille tiettyjä tietoja, kuten kuvat henkilötodistuksen molemmista puolista sekä lyhyen videon kasvoistasi.

Jaamme digitaalisen henkilötodistushakemuksen yhteydessä suostumuksellasi henkilötodistuksesi tiedot ja videosta otetun kasvokuvasi henkilötodistuksen myöntäneelle viranomaiselle.

Lähetämme hakemuksesi viranomaiselle vain, jos annat siihen luvan.

Kyseinen viranomainen tarkistaa tietosi. Jos hakemuksesi hyväksytään, salattu yhdysvaltalainen ajokortti tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämä henkilötodistus tallennetaan laitteellesi. Voit katsella ja ylläpitää sitä laitteellasi ja hallita henkilötodistuksen jakamista. Lisäksi tallennamme suostumuksesi.

Yhdysvaltalainen ajokortti tai Yhdysvaltain osavaltion myöntämä henkilötodistus ovat yksityisiä kortteja. Lue lisää yksityisistä korteista.

Google käyttää kaikkea dataa (analytiikkadata mukaan lukien) Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.