Tilføj dit kørekort eller delstats-id fra USA

Vigtigt! Hav dit fysiske id-kort på dig, så du kan verificere din identitet efter behov. Et digitalt id i Google Wallet kan ikke erstatte dit fysiske id.

Krav vedrørende tilføjelse og brug af kørekort eller delstats-id fra USA

• Du skal have en telefon med Android 8 eller nyere.
  • Hvis du vil bruge funktionen, skal du aktivere Bluetooth og Enheder i nærheden.
  • Hvis du vil bruge funktionen, skal du som ekstra beskyttelse konfigurere en skærmlås.
  • Denne funktion er kun tilgængelig for kørekort og delstats-id fra USA i følgende delstater:
    • Arizona
    • Colorado
    • Georgia
    • Maryland

Tip! Denne funktion er endnu ikke tilgængelig på foldbare enheder.

Føj dit id eller dit kørekort til Google Wallet

How to add your state ID or driver’s license to Google Wallet

1. Åbn appen Google Wallet .
  2. Tryk på Føj til Wallet og derefter Id-kort.
    • Følg vejledningen på skærmen. Tag et billede af for- og bagsiden af dit id, og optag en kort video af dig selv. Et billede fra videoen bliver sendt til verificering hos din id-udsteder.

Tip! Hvis du ikke kan tilføje dit id, skal du:

• Holde kortet stille eller placere det på en flad overflade.
  • Sørge for at scanne et sted med god belysning og placere dit kort på en mørk baggrund.
  • Sørge for, at stregkoden er tydelig. Zoom ind på stregkoden, hvis det er nødvendigt.

Brug dit id eller dit kørekort

Du kan verificere din identitet ved at bruge dit kørekort eller delstats-id fra USA i Google Wallet i stedet for dit fysiske betalingskort.

I øjeblikket kan du bruge dit kørekort eller delstats-id fra USA med:

• TSA i understøttede lufthavne. Du skal stadig have dit fysiske id på dig efter behov.
  • Nogle apps, f.eks. biludlejningstjenester, accepterer et digitalt kørekort eller delstats-id i Google Wallet som identitets- og aldersverificering.

Der kommer snart flere muligheder for at bruge dit kørekort og delstats-id fra USA.

TSA

Du kan bruge dit kørekort eller delstats-id fra USA sammen med TSA i understøttede lufthavne. Du skal stadig have dit fysiske id på dig efter behov.

Med NFC (Near Field Communication)

1. Lås din telefon op.
  2. Hold bagsiden af telefonen op mod NFC-terminalen i et par sekunder.
  3. Gennemgå de oplysninger, der bliver delt.
  4. Tryk på Fortsæt, hvis du vil fortsætte, eller tryk på Annuller, hvis du ikke vil dele oplysningerne med TSA.
    • Google Wallet beder dig også om at godkende, før du kan fortsætte.
  5. Vent på det blå flueben, som bekræfter, at oplysningerne er blevet delt.

Tip! Hvis du ikke kan dele dit id:

• Prøv at holde telefonen på en anden måde. Din NFC-antenne kan være øverst eller nederst på enheden.
  • Hold din telefon tættere på terminalen.
  • Hold din telefon op mod terminalen i et par sekunder mere.

Hvis du stadig har problemer, kan du bruge dit fysiske id.

Med en QR-kode

1. Åbn appen Google Wallet .
  2. Rul for at finde dit id eller kørekort.
  3. Tryk på dit id eller kørekort.
  4. Giv TSA-repræsentanten tilladelse til at scanne QR-koden på dit id.
  5. Gennemgå de oplysninger, der bliver delt.
  6. Tryk på Del, hvis du vil fortsætte, eller tryk på Annuller, hvis du ikke vil dele oplysningerne.
    • Google Wallet beder dig også om at godkende, før du kan fortsætte.
  7. Vent på det blå flueben, som bekræfter, at oplysningerne er blevet delt.

Tip! Hvis bagsiden af dit kørekort ikke kan scannes, kan du prøve at:

• Holde kortet stille eller placere det på en flad overflade.
  • Scanne kortet på et godt oplyst sted.
  • Sørge for, at QR-koden er tydelig. Zoom ind på QR-koden, hvis det er nødvendigt.

Andre apps

Nogle apps, f.eks. biludlejningstjenester, accepterer et digitalt kørekort eller delstats-id i Google Wallet som identitets- og aldersverificering.

Hvis appen accepterer digitale id'er via Google Wallet, bliver du spurgt, om du vil bruge dit digitale id i Google Wallet under appens verificeringsproces. Du kan gennemgå de oplysninger, der deles med appen, og acceptere delingen, før dine oplysninger bliver delt. Google Wallet beder dig også om at godkende, før du kan fortsætte.

Tip! Hvis du vil bruge dit digitale id eller dit kørekort med andre apps, skal du følge vejledningen i din tilknyttede app, da den varierer fra app til app.

Google Pay

Brug dit digitale id til at verificere din identitet i Google Pay-appen. Verificer din identitet i Google Pay-appen.

Fjern dit id eller kørekort

Vigtigt! Dit kørekort eller delstats-id fra USA er gemt lokalt på din enhed. Du kan kun gemme dit kørekort eller delstats-id fra USA på én enkelt enhed.

Du kan fjerne dit kørekort eller delstats-id fra USA enten via Google Wallet-appen eller online på myaccount.google.com.

Sådan fjerner du dit id med Google Wallet-appen:

1. Åbn appen Google Wallet .
  2. Rul for at finde dit "Id eller kørekort".
  3. Tryk på dit id eller kørekort.
  4. Øverst til højre skal du trykke på Mere More og derefter Fjern og derefter Fjern.

Sådan fjerner du dit id online via fjernadgang:

1. Gå til myaccount.google.com.
  2. Tryk på Personlige oplysninger.
  3. Rul til "Digitalt id".
  4. Tryk på Administrer digitalt id.
  5. Tryk på Slet Delete ud for det id eller kørekort, du vil fjerne.
  6. Bekræft, at du vil slette dit id fra din enhed og Google-konto.

Løs problemer med dit id eller kørekort

Id'et blev afvist af id-udstederen

Hvis id-udstederen afviser dit id under ansøgningsprocessen, kan du gå til websitet for Department of Transportation Motor Vehicle Administration i din delstat for at få flere oplysninger. Når problemet er løst, kan du prøve at tilføje dit id igen.

Id'et blev slettet af id-udstederen

Id-udstederen har ret til at slette dit id til enhver tid og efter eget skøn. Gå til websitet for Department of Transportation Motor Vehicle Administration i din delstat for at få flere oplysninger om, hvorfor det blev slettet.

Id-udstederen kræver flere oplysninger

For at behandle din ansøgning om kørekort eller delstats-id fra USA kan appen underrette dig om, at din id-udsteder kræver flere oplysninger. I disse tilfælde skal du følge vejledningen i appen for yderligere verificering.

Fejl i telefonforbindelsen

For at holde dit kørekort eller delstats-id fra USA opdateret skal din enhed have forbindelse til internettet. Hvis du er offline i mere end 30 dage i træk, er dit kørekort og delstats-id fra USA ikke tilgængeligt, før din enhed igen opretter forbindelse til internettet.

Hvis du flytter ud af delstaten

Hvis du flytter til et sted, hvor funktionen understøttes, kan du gentage processen for at oprette et nyt kørekort eller delstats-id fra USA baseret på dit nye kørekort. Hvis du flytter til et sted, hvor funktionen ikke understøttes, fungerer dit kørekort eller delstats-id fra USA ikke, når dit fysiske id ikke længere er gyldigt.

Hvis du mister din telefon

Hvis du mister din telefon, skal du følge vejledningen ovenfor for at fjerne dit id.

Privatlivspolitik for id og kørekort

Når du ansøger om et digitalt id i Google Wallet på din telefon, giver du os visse oplysninger, f.eks. et billede af for- og bagsiden af dit id og en kort video af dit ansigt.

Med dit samtykke deler vi dine id-oplysninger og et billede af dit ansigt fra videoen med den offentlige myndighed, der har udstedt dit id, som en del af din ansøgning om et digitalt id.

Vi sender kun din ansøgning til den offentlige myndighed med dit samtykke.

Denne myndighed gennemgår oplysningerne. Hvis din indsendelse bliver godkendt, gemmes dit krypterede kørekort eller delstats-id fra USA på din enhed. Du kan se og administrere det på din enhed, og du styrer selv, hvornår dit id bliver delt. Vi registrerer desuden, at du har givet samtykke.

Dit kørekort eller delstats-id fra USA betragtes som personlige kort. Få flere oplysninger om personlige kort.

Alle data, herunder data til analyseformål, bruges af Google i overensstemmelse med Googles privatlivspolitik.