Vault gebruiken om te zoeken in Google Voice

Google Vault is bedoeld voor beheerders en juridisch personeel. Voordat u Vault kunt gebruiken, moet uw Google Workspace-beheerder uw account instellen. Wie is mijn beheerder?

Als onderdeel van uw eDiscovery-projecten voor Google Workspace-gegevens kunt u Vault gebruiken om te zoeken in sms'jes, voicemails, voicemailtranscripts en gebeurtenissen in de gesprekslogboeken van Google Voice voor Google Workspace. U kunt ook de inhoud van bestanden en deelnemers bekijken en de zoekresultaten exporteren.

Wat u moet weten voordat u begint met zoeken

Voordat u begint met zoeken naar Voice-gegevens, raden we u aan te bekijken welke Voice-gegevens worden ondersteund in Vault en de veelgestelde vragen over zoeken in Vault te lezen.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Welke gegevens worden doorzocht

Doorzocht:

• Sms'jes
  • Voicemails en transcripts
  • Gesprekslijsten

Opmerking: In zoekresultaten en exports staan alleen de telefoonnummers van deelnemers aan gesprekken en sms'jes. Vault zet telefoonnummers niet om naar namen of e-mailadressen.

Niet doorzocht:

• Voice-gegevens voor een nummer dat is toegewezen aan meer dan één gebruiker
  • Voice-gegevens die vóór 5 juni 2019 (GMT-7) zijn gemaakt.
  • Gespreksopnamen (ga naar Gespreksopnamen bewaren en exporteren hieronder voor meer informatie)

Ga naar Ondersteunde services en gegevenstypen voor meer informatie.

Voorbeeld: U kunt zoekopties en termen gebruiken om naar het volgende te zoeken:

• Woorden in sms'jes, voicemailtranscripten en gesprekslijsten
  • Sms'jes en gesprekken met een specifiek telefoonnummer
  • Voicemails van een specifiek telefoonnummer
  • Sms'jes die bijlagen bevatten (maar u kunt niet zoeken in tekst in bijlagen bij sms'jes)
Gespreksopnamen bewaren en exporteren

U kunt opnamen van gesprekken bewaren en vasthouden in Vault. U kunt echter geen zoekopdracht uitvoeren voor gespreksopnamen. Als u een zoekopdracht uitvoert, wordt de gesprekslijst geretourneerd, maar niet de bijbehorende opnamen.

U kunt gespreksopnamen openen door een export te maken. De export bevat de gespreksopnamen in PST- of mbox-bestanden. Ga naar Gegevens exporteren uit Vault voor meer informatie over exports.

Van welke Voice-gegevens u een voorbeeld kunt bekijken

U kunt een voorbeeld bekijken van de volgende gegevens:

• Sms'jes
  • Voicemailtranscripts
  • Voicemailberichten Als u een voorbeeld wilt bekijken, downloadt u de audio-opname en gebruikt u software van derden om deze af te spelen op uw lokale computer.
  • Gesprekslijstinvoeren voor gesprekken die zijn geplaatst door een telefoonnummer, beantwoord door een telefoonnummer en niet beantwoord door een telefoonnummer

Zoeken naar Voice-gegevens

1. Log in op vault.google.com.
  2. Klik op Kwesties. U zoekt naar gegevens in kwesties. Dit zijn werkruimten voor uw Vault-projecten. In kwesties kunt u gerelateerde bewaarplichten, zoekopdrachten en exports groeperen. Kwesties beperken niet in welke gegevens u kunt zoeken. Alle gegevens waartoe u toegang heeft, kunnen vanuit elke kwestie worden gezocht.
  3. Als de kwestie waarin u de zoekopdracht wilt uitvoeren al bestaat, klikt u erop om deze te openen. Anders maakt u een kwestie:
    1. Klik op Kwestie maken.
    2. Voer een naam en eventueel een beschrijving in voor de kwestie.
    3. Klik op Maken.

Het tabblad Zoeken wordt geopend.

4. Selecteer Voice als service.
  5. Selecteer de brongegevens die u wilt zoeken:
    • Alle gegevens: Zoeken in alle gegevens in uw organisatie.
    • Bewaarde gegevens: Alleen zoeken in gegevens waarvoor in deze kwestie een bewaarplicht geldt.
  6. Selecteer de entiteit waarin u wilt zoeken:
    • Specifieke accounts: Voer maximaal 5000 e-mailadressen van accounts in.
    • Organisatie-eenheid: Zoeken in alle accounts in een bepaalde organisatie-eenheid. Selecteer een organisatie-eenheid in het dialoogvenster dat wordt geopend.

Als u een organisatie-eenheid met onderliggende organisatie-eenheden kiest, wordt er ook gezocht in accounts in de onderliggende organisatie-eenheden.

7. (Optioneel) Selecteer het soort gegevens waarnaar u wilt zoeken. Standaard zoekt Vault in alle ondersteunde Voice-gegevenstypen. Als u een gegevenstype wilt uitsluiten, haalt u het vinkje weg.
  8. (Optioneel) Selecteer een tijdzone.
  9. (Optioneel) Voer een periode in bij Verzenddatum.

Opmerking: Als u datums invoert, retourneert Vault gegevens in die periode.

• Als u een startdatum invoert, retourneert Vault alle Voice-gegevens die op of na die datum zijn gemaakt.
    • Als u een einddatum invoert, retourneert Vault alle Voice-gegevens die op of voor die datum zijn gemaakt.
  10. (Optioneel) Gebruik Termen om een of meer zoektermen in te voeren. Gebruik zoekoperators voor uitgebreidere zoekopdrachten.
  11. Klik op een van de volgende opties:
    • Zoeken: Voer de zoekopdracht uit en retourneer een lijst met berichten die overeenkomen met de zoekopdracht.
    • Exporteren: Exporteer de zoekresultaten en sla het voorbeeld van de zoekresultaten over. Meer informatie over exports
  12. Nadat de zoekopdracht of export is voltooid, kunt u de volgende acties uitvoeren:
    • Als u de zoekopdracht wilt bewerken, klikt u op Uitvouwen.
    • Als u een voorbeeld van een bestand wilt openen, klikt u op het bestand.
    • Als u een export van de zoekresultaten wilt maken, klikt u op Export. Meer informatie
    • Als u de zoekopdracht wilt opslaan, klikt u op Opslaan. Meer informatie
    • Als u alle velden wilt wissen en een nieuwe zoekopdracht wilt starten, klikt u op Wissen.

Een voorbeeld van Voice-zoekresultaten tonen

U kunt een voorbeeld bekijken van de zoekresultaten van Voice-gegevens voordat u ze exporteert.

Icoon Welk type gegevens beschikbaar is voor de voorbeeldweergave
Sms- of mms-bericht met telefoonnummers van de afzenders en ontvangers. Het voorbeeld en de export bevatten de berichttekst en eventuele bijlagen.
Spraak-naar-tekst-transcript (indien beschikbaar) van een voicemail. U kunt de audio-opname van het bericht downloaden en software van derden gebruiken om deze af te spelen op uw lokale computer.
Een logboekitem voor een gesprek dat is beantwoord door een Google Voice-gebruiker in uw organisatie:
  • Dit bevat de telefoonnummers van beide partijen in het gesprek (behalve voor inkomende gesprekken waarbij de beller-ID is geblokkeerd).
  • Gesprekken tussen twee Voice-gebruikers in uw organisatie bevatten zowel inkomende als uitgaande logboekitems.
Een logboekitem voor een gesprek dat is geplaatst door een Google Voice-gebruiker in uw organisatie:
  • Dit bevat de telefoonnummers van beide partijen in het gesprek.
  • Gesprekken tussen twee Voice-gebruikers in uw organisatie bevatten zowel inkomende als uitgaande logboekitems.
Een logboekitem voor een inkomend Google Voice-gesprek dat niet is beantwoord.