Vault gebruiken om te zoeken in Google Groepen

Google Vault is bedoeld voor beheerders en juridisch personeel. Voordat u Vault kunt gebruiken, moet uw Google Workspace-beheerder uw account instellen. Wie is mijn beheerder?

Als onderdeel van uw eDiscovery-projecten voor Google Workspace-gegevens kunt u Vault gebruiken om berichten in Google Groepen te zoeken, berichtcontent te bekijken en af te drukken, en bijlagen te bekijken en te downloaden.

Wat u moet weten voordat u begint met zoeken

Voordat u begint met zoeken naar berichten, raden we u aan te bekijken welke Groepen-berichten worden ondersteund in Vault en de veelgestelde vragen over zoeken in Vault te lezen.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Welke gegevens worden doorzocht

Doorzocht:

• De eerste 1 MB aan tekst en bijlagen van een bericht dat wordt gestuurd als de gespreksgeschiedenis aanstaat

Niet doorzocht:

• Berichten in groepen die worden verstuurd als de gespreksgeschiedenis uitstaat
  • Berichten die wachten op goedkeuring in gemodereerde groepen
  • Gekoppelde bestanden
  • Berichten in verwijderde groepen

Zie Ondersteunde services en gegevenstypen voor meer informatie.

Waarom zoeken naar onverwerkte gegevens?

Zoek in onverwerkte gegevens om te zorgen dat u alle gegevens krijgt die relevant kunnen zijn voor een aanvraag. Niet-verwerkte gegevens omvatten:

• Berichten en bijlagen die Google Groepen nog indexeert.
  • Voor grote berichten en bijlagen (waarbij alleen de eerste 1 MB wordt geïndexeerd), de content verder dan 1 MB.
  • Bijlagen die niet konden worden geconverteerd naar tekst en geïndexeerd.

Als u zoekt in alle gegevens of bewaarde gegevens en u zoektermen invoert, kan Vault geen termen koppelen aan de onverwerkte gegevens. Als u zeker wilt weten dat u alle gegevens verzamelt die mogelijk overeenkomen met uw termen, kunt u zoeken naar onverwerkte gegevens die zijn gekoppeld aan de gewenste accounts of organisatie-eenheid. Vervolgens kunt u de gegevens exporteren en een andere tool gebruiken om te zoeken op uw termen.

Berichten zoeken in Groepen

1. Log in op vault.google.com.
  2. Klik op Kwesties. U zoekt naar gegevens in kwesties. Dit zijn werkruimten voor uw Vault-projecten. In kwesties kunt u gerelateerde bewaarplichten, zoekopdrachten en exports groeperen. Kwesties beperken niet in welke gegevens u kunt zoeken. Alle gegevens waartoe u toegang heeft, kunnen vanuit elke kwestie worden gezocht.
  3. Als de kwestie waarin u de zoekopdracht wilt uitvoeren al bestaat, klikt u erop om deze te openen. Anders maakt u een kwestie:
    1. Klik op Kwestie maken.
    2. Voer een naam en eventueel een beschrijving in voor de kwestie.
    3. Klik op Maken.

Het tabblad Zoeken wordt geopend.

4. Selecteer Groepen als service.
  5. Selecteer de brongegevens die u wilt zoeken:
    • Alle gegevens: Zoeken in alle berichten in uw organisatie.
    • Bewaarde gegevens: Alleen zoeken in berichten waarvoor in deze kwestie een bewaarplicht geldt.
    • Onverwerkte gegevens: Alleen berichten zoeken die nog worden verwerkt of niet kunnen worden geïndexeerd door Google Groepen. Zie Waarom onverwerkte gegevens zoeken op deze pagina voor meer informatie.
  6. Voer een of meer groepen in, gescheiden door komma's. U kunt in maximaal 50 groepen zoeken.
  7. (Optioneel) Selecteer een tijdzone.
  8. (Optioneel) Voer een periode in bij Verzenddatum.
    • Als u een startdatum invoert, retourneert Vault alle berichten die zijn verstuurd op of na die datum.
    • Als u een einddatum invoert, retourneert Vault alle berichten die zijn verstuurd op of vóór die datum.
  9. (Optioneel) Voer bij Termen een of meer zoektermen in:
    • Als u wilt zoeken naar een of meer zoekwoorden in het bericht, voert u woorden in, gescheiden door spaties. Bijvoorbeeld project doelen.
    • Als u een woordgroep wilt zoeken, zet u de woorden tussen aanhalingstekens. Bijvoorbeeld "project doelen".
    • Als u wilt zoeken op account, datum, berichteigenschappen of onderwerp, gebruikt u zoekoperators.

Zoektermen mogen niet langer zijn dan 2000 tekens.

10. Klik op een van de volgende opties:
    • Zoeken: Voer de zoekopdracht uit en retourneer een lijst met berichten die overeenkomen met de zoekopdracht.
    • Aantal: Bereken het aantal berichten dat overeenkomt met de zoekopdracht en het aantal accounts met overeenkomende berichten. Klik op Accounts met overeenkomsten downloaden om een csv-bestand met de gegevens over het aantal accounts te downloaden. Meer informatie over het bepalen van het bereik van een zoekopdracht.
    • Exporteren: Exporteer de zoekresultaten en sla het voorbeeld van de zoekresultaten over. Meer informatie over exports
  11. Nadat de zoekopdracht, telling of export is voltooid, kunt u de volgende acties uitvoeren:
    • Als u de zoekopdracht wilt bewerken, klikt u op Uitvouwen.
    • Als u een voorbeeld van een bericht en het bijbehorende gesprek wilt openen, klikt u op het bericht. Meer informatie
    • Als u een export van de zoekresultaten wilt maken, klikt u op Export. Meer informatie
    • Als u de zoekopdracht wilt opslaan, klikt u op Opslaan. Meer informatie
    • Als u alle velden wilt wissen en een nieuwe zoekopdracht wilt starten, klikt u op Wissen.

Een voorbeeld van berichten in de zoekresultaten bekijken

Nadat u een zoekopdracht heeft uitgevoerd, kunt u de berichten zien die overeenkomen met de zoekopdracht. Ook kunt u bijlagen bekijken en downloaden.

1. Klik in de lijst met zoekresultaten op het bericht. Er wordt een lijst met de berichten in het gesprek geopend. U ziet automatisch de inhoud van het meest recente bericht in het gesprek.
    • Berichten met een bevatten een of meer bijlagen. Klik op het bericht om de bijlage te downloaden of te bekijken.
    • Voor lange gesprekken worden alleen de 100 nieuwste berichten in het voorbeeld weergegeven. Een export van de zoekresultaten bevat echter alle berichten die overeenkomen met de zoekopdracht, inclusief berichten die niet in het voorbeeld staan.
  2. Als u de inhoud van een individueel bericht wilt bekijken, klikt u op het bericht. Als u de inhoud van alle berichten in het gesprek wilt bekijken, klikt u op Alles uitvouwen .
  3. Als u een bericht en alle content in de koptekst wilt bekijken, klikt u op Oorspronkelijk.
  4. Als u een individueel bericht wilt afdrukken, klikt u op Afdrukken. Als u alle berichten in een gesprek wilt afdrukken, klikt u op Gesprek afdrukken .