Vault-licenties aanschaffen voor uw organisatie

Als Vault niet is inbegrepen bij de Google Workspace-versie van uw organisatie, kunt u mogelijk add-onlicenties voor Vault kopen. Nadat u Vault-licenties heeft toegewezen aan een deel van of alle gebruikers in uw organisatie, kunt u de Google Workspace-gegevens van deze gebruikers bewaren, doorzoeken, exporteren en er een bewaarplicht op plaatsen.

Inclusief Vault-licenties Add-on-licenties voor Vault beschikbaar
  • Frontline Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Standard en Enterprise Plus
  • Alle Education-versies
  • Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus (alleen domeingeverifieerd)
  • G Suite Business
Voor informatie over geschikte versies
contact opnemen met Google Sales.

Versies vergelijken

Opmerking: Google Workspace for Nonprofits bevat Vault niet, maar u kunt wel met korting upgraden naar Business Plus of Enterprise. Meer informatie

Belangrijke informatie over Vault-licenties

Als u 30 dagen niet heeft betaald, worden Vault-licenties beëindigd. Daardoor worden bewaarregels niet meer afgedwongen en worden gegevens verwijderd die daaronder vielen. Deze kunnen niet worden hersteld. Werk samen met uw Google Workspace-beheerder om te zorgen dat gebruikerslicenties actief blijven.
  • Door gemiste betalingen, ongeldige creditcards of andere factureringsproblemen kan uw organisatie de Vault-licenties kwijtraken.
  • Google Workspace-gegevens worden pas bewaard als u Vault-licenties heeft toegewezen aan gebruikersaccounts (voor add-onlicenties) en bewaarregels heeft ingesteld. Meer informatie
  • Als uw Google Workspace-beheerder een gebruiker verwijdert, worden alle gegevens uit het gebruikersaccount verwijderd, inclusief gegevens die worden bewaard door Vault. Als u wilt dat de gegevens van een gebruiker beschikbaar blijven in Vault nadat de gebruiker uw organisatie heeft verlaten, moet u een licentie voor gearchiveerde gebruikers (Archived User, AU) toewijzen aan de gebruiker. Zie Voormalige werknemers en hun gegevens beheren voor meer informatie. U kunt ook het account opschorten om de gegevens te behouden en de services uit te zetten. Voor een opgeschort account betaalt u echter hetzelfde als voor een actief account.

Add-onlicenties voor Vault kopen

1. Hoe u Vault koopt, hangt af van hoe u Google Workspace heeft gekocht:
    Aanschafmethode abonnement Add-onlicenties voor Vault aanschaffen
    Online aangeschaft

Volg de stappen om online add-onlicenties voor Vault aan te schaffen.

Aangeschaft via reseller Neem contact op met uw reseller
    Aangeschaft via Google Neem contact op met uw Google-accountbeheerder of salesmedewerker
  2. Stel Vault in voor uw organisatie. Volg de stappen in Aan de slag: Vault-beheerders.
  3. Als u besluit uw Google Workspace-abonnement te upgraden naar een versie waarmee alle gebruikers automatisch een licentie krijgen, moet u zorgen dat u niet per ongeluk gegevens verwijdert die u wilt bewaren. Zie Over upgraden naar een versie die Vault bevat.

Online add-onlicenties voor Vault kopen

Als u Google Workspace online heeft gekocht en u in uw versie add-onlicenties kunt kopen, kunt u Vault toevoegen via de Google Beheerdersconsole. U krijgt dan eerst een kosteloze proefperiode van 30 dagen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenServicestatus.
  3. Klik rechtsboven op Services toevoegen.

4. Zoek Google Vault en klik op Nu toevoegen.
  5. Volg de instructies op het scherm om de service toe te voegen aan het Google-account van uw organisatie.
  6. Stel Vault in voor uw organisatie. Volg de stappen in Aan de slag: Vault-beheerders.
  7. Als u besluit uw Google Workspace-abonnement te upgraden naar een versie waarmee alle gebruikers automatisch een licentie krijgen, moet u zorgen dat u niet per ongeluk gegevens verwijdert die u wilt bewaren. Zie Over upgraden naar een versie die Vault bevat.