Vault-logboekgebeurtenissen

Beveiligings- en onderzoekstool

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Standard; Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus; Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus; G Suite Business. Versies vergelijken

Op de pagina met de beveiligings- en onderzoekstool kunt u beveiligingsproblemen met Vault-logboekgebeurtenissen zoeken en oplossen. U kunt een overzicht bekijken van de acties die zijn uitgevoerd in de Vault-console, zoals welke gebruikers bewaarregels hebben bewerkt of exportbestanden hebben gedownload.

Vanaf 4 december 2023 worden Vault-controlelogboeken verplaatst van de Vault-console naar de Google Workspace Beheerdersconsole. Van 4 december 2023 tot en met 2 januari 2024 is het Vault-controlelogboek beschikbaar in zowel de Vault- als de Beheerdersconsole. Na 2 januari 2024 is het Vault-controlelogboek alleen beschikbaar in de Beheerdersconsole.

Op deze pagina

Zoeken in de Beheerdersconsole

Als u een zoekopdracht wilt uitvoeren in de onderzoekstool, kiest u eerst een gegevensbron. Kies daarna een of meer voorwaarden voor de zoekopdracht. Kies voor elke voorwaarde een kenmerk, een operator en een waarde.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenOnderzoekstool.
  3. Klik op Gegevensbron en selecteer Vault-logboekgebeurtenissen.
  4. Klik op Voorwaarde toevoegen.
    Tip: U kunt een of meer voorwaarden toevoegen aan de zoekopdracht of de zoekopdracht aanpassen met geneste zoekopdrachten. Zie Een zoekopdracht aanpassen met geneste zoekopdrachten voor meer informatie.
  5. Klik op Kenmerkand thenselecteer een optie.
    Ga naar het gedeelte Kenmerkbeschrijvingen hieronder voor de volledige lijst met kenmerken.
  6. Klik op Bevatand thenselecteer een operator.
  7. Vul een waarde in of selecteer een waarde in het dropdownmenu.
  8. (Optioneel) Herhaal stap 4-7 om meer zoekvoorwaarden toe te voegen.
  9. Klik op Zoeken.
    In de onderzoekstool staan de zoekresultaten in een tabel onderaan de pagina.
  10. (Optioneel) Als u het onderzoek wilt opslaan, klikt u op Opslaan and thenvul een titel en een beschrijving inand thenklik op Opslaan.

Opmerking:

• Op het tabblad Voorwaardenbuilder worden filters weergegeven als voorwaarden met AND/OR-operatoren. U kunt ook het tabblad Filter gebruiken en eenvoudige parameter- en waardeparen toevoegen om de zoekresultaten te filteren.
  • Als u een gebruiker een nieuwe naam heeft gegeven, ziet u geen queryresultaten met de oude naam. Als u bijvoorbeeld OudeNaam@example.com de naam NieuweNaam@example.com geeft, ziet u geen gebeurtenissen gerelateerd aan OudeNaam@example.com.

Zoeken in de Vault-console

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Zoeken naar Vault-logboekgebeurtenissen
  1. Log in op vault.google.com.
  2. Klik op Rapporten.
  3. (Optioneel) Selecteer een periode.
  4. (Optioneel) Voer de e-mailadressen in van de Vault-gebruikers van wie u de acties wilt controleren. Als u de acties van alle Vault-gebruikers wilt controleren, laat u het veld leeg.
  5. Selecteer welke typen gebruikersacties in Vault u wilt controleren:
    • Als u alle acties wilt controleren, klikt u op Alles selecteren.
    • Als u alleen bepaalde acties wilt controleren, vinkt u het vakje aan naast elke actie.
  6. Klik op Csv downloaden.

Een csv-bestand met controlegegevens wordt gedownload naar uw apparaat.

7. Open het csv-bestand in een spreadsheet-app, zoals Google Spreadsheets. Ga naar Kenmerkbeschrijvingen (later op deze pagina) voor de definities van de waarden in het csv-bestand.
Controleactiviteiten voor een kwestie
  1. Log in op vault.google.com.
  2. Klik op Kwesties.
  3. Klik in de lijst met kwesties op de kwestie die u wilt controleren.
  4. Klik op Controle.

Opmerking: Als u de controlelogboeken van de kwestie wilt bekijken in de Google Beheerdersconsole, klikt u op Nu proberen. De ID van de geselecteerde kwestie wordt automatisch geladen in de tool voor beveiliging en onderzoek. U kunt ook de ID van de kwestie kopiëren in de URL:
    Matter ID location in a URL

5. (Optioneel) Selecteer een periode.
  6. (Optioneel) Voer de e-mailadressen in van de Vault-gebruikers van wie u de acties wilt controleren. Als u de acties van alle Vault-gebruikers wilt controleren, laat u het veld leeg.
  7. Selecteer welke typen gebruikersacties in Vault u wilt controleren:
    • Als u alle acties wilt controleren, klikt u op Alles selecteren.
    • Als u alleen bepaalde acties wilt controleren, vinkt u het vakje aan naast elke actie. Opmerking: Er worden geen acties met betrekking tot bewaarregels gerapporteerd voor kwestiespecifieke controles omdat bewaarregels buiten externe kwesties worden beheerd.
  8. Klik op Csv downloaden.

Een csv-bestand met controlegegevens wordt gedownload naar uw apparaat.

9. Open het csv-bestand in een spreadsheet-app, zoals Google Spreadsheets. Ga naar Kenmerkbeschrijvingen (later op deze pagina) voor de definities van de waarden in het csv-bestand.

Kenmerkbeschrijvingen

Voor deze gegevensbron kunt u de volgende kenmerken gebruiken als u zoekt naar gegevens uit logboekgebeurtenissen:

Kenmerk Beschrijving
Handelende gebruiker Het e-mailadres van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
Meer informatie Bevat aanvullende informatie over de payload, zoals de bewaarperiode en voorwaarden
Datum De datum en tijd waarop de gebeurtenis zich heeft voorgedaan (weergegeven in de standaard tijdzone van uw browser).
Gebeurtenis De actie in de geregistreerde gebeurtenis, zoals Onderzoek bekijken, Extern document bekijken of Start bijdrager toevoegen.
ID van kwestie

De ID van de kwestie. Deze ID is niet voor alle gebeurtenissen beschikbaar, maar voor gebeurtenissen die betrekking hebben op een kwestie.

Naam organisatie-eenheid De naam van de organisatie-eenheid waarop de actie is uitgevoerd
Zoekopdracht

De zoekparameters die de gebruiker heeft ingevoerd voor een specifieke zoekopdracht

Naam faciliteit De resourcenaam van de actie, zoals de naam van de bewaarplicht of de naam van de opgeslagen query
Bron-URL De URL van een document dat de gebruiker heeft bekeken
Doelgebruiker

Het e-mailadres van de getargete gebruiker, zoals een gebruiker voor wie een bewaarplicht is ingesteld

Uw onderzoeken beheren

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

De lijst met onderzoeken bekijken

Klik op Onderzoeken bekijken  om een lijst te bekijken van de onderzoeken waarvan u de eigenaar bent en die met u zijn gedeeld. In de lijst met onderzoeken staan de naam, beschrijving en eigenaar van de onderzoeken, en de datum waarop de onderzoeken voor het laatst zijn gewijzigd.

In deze lijst kunt u acties uitvoeren op elk onderzoek waarvan u de eigenaar bent, bijvoorbeeld een onderzoek verwijderen. Vink het vakje aan voor een onderzoek en klik op Acties.

Opmerking: Direct boven de lijst met onderzoeken kunt u onder Snelle toegang recent opgeslagen onderzoeken bekijken.

Instellingen instellen voor onderzoeken

Klik als hoofdbeheerder op Instellingen  om het volgende te doen:

• De tijdzone voor uw onderzoeken wijzigen. De tijdzone wordt toegepast op zoekvoorwaarden en resultaten.
  • Beoordeling vereisen aan- of uitzetten. Ga naar Vereisen dat bulkacties worden beoordeeld door een reviewer voor meer informatie.
  • Content bekijken aan- of uitzetten. Met deze instelling kunnen beheerders met de juiste rechten content bekijken.
  • De instelling Reden voor actie aanzetten aan- of uitzetten.

Ga naar Instellingen instellen voor onderzoeken voor instructies en meer informatie.

Kolommen in de zoekresultaten beheren

U kunt bepalen welke gegevenskolommen worden getoond in de zoekresultaten:

1. Klik rechtsboven in de tabel met zoekresultaten op Kolommen beheren .
  2. (Optioneel) Als u huidige kolommen wilt verwijderen, klikt u op Item verwijderen .
  3. (Optioneel) Als u kolommen wilt toevoegen, klikt u naast 'Nieuwe kolom toevoegen' op de pijl-omlaag  en selecteert u de juiste gegevenskolom.
    Herhaal de stappen indien nodig.
  4. (Optioneel) Als u de volgorde van kolommen wilt wijzigen, versleept u de kolomnaam.
  5. Klik op Opslaan.
Gegevens exporteren uit zoekresultaten

U kunt zoekresultaten in de onderzoekstool exporteren naar Google Spreadsheets of naar een csv-bestand. Zie Zoekresultaten exporteren voor instructies.

Onderzoeken delen, verwijderen en dupliceren

Als u zoekcriteria wilt opslaan of deze met anderen wilt delen, kunt u een onderzoek maken en opslaan, en het daarna delen, dupliceren of verwijderen.

Ga naar Onderzoeken opslaan, delen, verwijderen en dupliceren voor meer informatie.

Wanneer en hoelang zijn gegevens beschikbaar?

Ga naar Bewaartijden van gegevens en vertragingstijden voor meer informatie over gegevensbronnen.