Använda Arkiv för att söka i Google Kalender

Google Arkiv är till för administratörer och juridisk personal. Innan du kan använda Arkiv måste Google Workspace-administratören konfigurera ditt konto. Vem är min administratör?

Som en del av dina projekt för elektronisk bevisanskaffning med Google Workspace-data kan du använda Arkiv för att söka efter kalenderhändelser, till exempel vanliga händelser, frånvarandehändelser, fokustid och bokade mötesscheman.

Det här bör du veta innan du söker

Innan du söker efter händelser läser du Kalenderhändelser som stöds i Arkiv och Vanliga frågor om Arkiv-sökning.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Vilken data genomsöks?

För alla händelser kan du söka efter titel, beskrivning, plats, deltagare eller rum. Du kan inte söka efter en hyperlänkad Drive-fil per namn eller innehåll.

Genomsöks:

• Primära kalenderhändelser
  • Frånvarandehändelser
  • Bokade tider
  • Fokustid

Genomsöks inte:

• Sekundära kalenderdata, till exempel semester- eller gruppkalendrar
  • Tasks
  • Arbetsplats
  • Obokade möten

Mer information finns i Tjänster och datatyper som stöds.

Söka i versionshistoriken för en händelse

Om du söker efter en händelse returnerar Arkiv den senaste versionen om du inte anger ett versionsdatum som en del av sökningen. Om du anger ett versionsdatum returnerar Arkiv den senaste tillgängliga versionen före kl. 00.00 UTC på detta datum. Om du lägger till filter tillämpar Arkiv filtren på de aktuella händelseversionerna och returnerar sedan versionsdata för dessa händelser.

Tänk på följande när du konfigurerar en lagringspolicy för Kalender:

• Om du inte konfigurerar en lagringspolicy för Kalender sparas versionsinformationen i 30 dagar.
  • När du skapar en lagringsregel i Kalender för en organisation behåller alla kalenderhändelser maximalt 365-versioner.
  • Den senaste versionen av dagen sparas och tidigare versioner för den dagen ignoreras.
  • När en användare spärras lagras alla versioner av hen så länge spärren gäller. När spärren har hävts raderas alla versioner efter versionsnummer 365.
  • Om du anger ett versionsdatum och söker efter en händelse som ingår i en serie returnerar sökningen hela serien. Det här resultatet visas eftersom vissa versioner, till exempel ändringar av frekvensen för en händelseserie, inte gäller en specifik händelseinstans.
Söka efter och exportera en händelseserie

Om du söker efter en händelseserie och anger en parameter returneras den del av händelseserien som matchar parametern. Om du till exempel söker efter en händelseserie med en datumparameter får du den del av serien som matchar det datumet.

För export får du dock hela serien. En händelseserie visas som en enda post i ICS-filen (Internet Calendar Schemaläggning). Du kan använda det här formatet för att importera data till verktyg från tredje part.

Om beskrivningar av krypterade händelser på klientsidan

I Arkiv visas och lagras händelser som är krypterade på klientsidan på samma sätt som andra händelser.

Du kan förhandsgranska okrypterad händelseinformation, som händelsetitel, deltagare och plats.

Det går inte att söka efter eller förhandsgranska krypterade händelsebeskrivningar. Om du vill visa krypterat innehåll exporterar du datan och dekrypterar den med dekrypteringsverktyget (beta).

Sök efter händelser i Kalender

Du använder ärenden för att söka efter data. Ärenden är arbetsytor för dina Arkiv-projekt och gör att du kan gruppera relaterade spärrar, sökningar och exporter. Ärenden begränsar inte vilken data du kan söka efter. All data som du har åtkomst till är sökbar i alla ärenden.

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Om du har skapat ett ärende klickar du på Ärendenföljt av ditt ärende.

I annat fall skapar du ett ärende. Mer information finns i Skapa och hantera ärenden.

3. Klicka på Välj tjänstföljt avKalender.
  4. Välj källdata att söka efter:
    • All data – sök efter alla händelser i organisationen
    • Lagrad data – sök efter händelser som har spärrats för ärendet
  5. Välj den enhet du vill söka i:
    • Specifika konton – ange upp till 5 000 e-postadresser
    • Organisationsenhet: Sök efter konton i en viss organisationsenhet

Om organisationsenheten har underordnade organisationsenheter genomsöks konton i den överordnade och underordnade enheten.

6. Välj en tidszon.

Mer information finns i Hur hanteras tidszoner och sommartid?

7. Välj ett datumintervall:
    • Alla händelser fram till nu – söker i alla händelser (standard)
    • Anpassat datumintervall – söker efter händelser mellan ett start- och slutdatum
  8. (Valfritt) Ange söktermer genom att klicka på Villkor och ange en eller flera söktermer.

Mer information finns i Söktermer för kalenderhändelser (senare på den här sidan).

9. (Valfritt) Om du vill använda avancerade sökalternativ (till exempel söka efter gäst-, rums- eller svarsstatus) klickar du på Avancerade alternativ och anger sökalternativen.

Mer information finns i Söktermer för kalenderhändelser (senare på den här sidan).

10. (Valfritt) Om du vill köra sökningen och returnera en lista över händelser som matchar din sökning klickar du på Sök.

Mer information finns i Granska sökresultat (senare på den här sidan).

11. (Valfritt) Om du vill exportera sökresultaten och hoppa över förhandsgranskningen av sökresultaten klickar du på Exportera.

Mer information finns i Exportera data från Arkiv.

Söktermer för kalenderhändelser

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Söktermer för kalender

När du söker efter kalenderhändelser i ett Arkiv-ärende kan du ange upp till 2 000 tecken. Jokertecken och sökoperatorer stöds inte.

Om du till exempel vill söka efter

• Sökord (händelsens titel, beskrivning, gäster, organisatör, platser eller rum) – ange ord avgränsade med blanksteg.

Exempel: Daglig synkronisering (sökningen matchar händelser som innehåller både ”daglig” och ”synkronisering”)

• En fras – skriv frasen inom citattecken.

Exempel: ”Alla på företaget

Exempel: Hitta gäster

Sök efter den som skapade, organisatören eller gäster genom att ange ett eller flera användarnamn avgränsade med blanksteg.

Exempel: användare1@exempel.com, användare2@exempel.com

Exempel: Hitta framtida händelser

Om du vill söka efter framtida händelser klickar du på Anpassat datumintervall och lämnar slutdatumet tomt eller använder ett datum i framtiden.

Exempel: Hitta händelser som har en specifik svarsstatus från gäster

Du kan söka efter händelser där gästerna har svarat att de har, inte har deltagit eller kanske deltog i eller inte gav något svar. Du anger gästerna i fältet Enhet.

Använd följande parametrar när du söker:

1. Välj Alla data som källdata.
  2. (Valfritt) Förbättra sökningen genom att lägga till termer som följande:
    • Om du vill hitta händelser under en period klickar du på Anpassat datumintervall och anger start- och slutdatum.
    • För att hitta händelser med specifika sökord klickar du på Villkor och lägger till sökord.
  3. Klicka på Avancerade alternativ och välj sedan den svarsstatus du vill returnera för Svarsstatus.

Avmarkera alla rutor om du vill visa händelser med ett svar.

Granska sökresultat

När sökningen är klar klickar du på händelsetiteln för att öppna en förhandsgranskning av händelsen:

• Händelser med har en eller flera hyperlänkade Drive-filer. Om du vill få åtkomst till den hyperlänkade Drive-filen klickar du på händelsen för att hämta en Drive-länk. Klicka sedan på länken för att få åtkomst till filen i Drive.

Om du har åtkomst till den hyperlänkade Drive-filen beror på din tilldelade behörighet för filen.

• Händelser med "Encrypted" har kryptering på klientsidan.

Mer information finns i Om beskrivningar av krypterade händelser på klientsidan (tidigare på den här sidan).

Visa gästlistan genom att klicka på händelsen. Om händelsen har fler än 200 deltagare exporterar du händelsen för att visa deltagarna. Mer information finns i Exportera data från Arkiv.

Du kan även:
  • Redigera sökningen – klicka på Redigera sökfråga, redigera sökfrågan och klicka på Sök.
  • Spara sökfrågan – klicka på Spara.

Mer information finns i Spara sökfrågor i Arkiv.

• Klicka på Rensa om du vill tömma alla fält och påbörja en ny sökning.
  • Klicka på Exportera om du vill exportera sökresultaten.

Mer information finns i Exportera data från Arkiv.