Een taak toevoegen of bewerken

Als je een taak maakt, kun je het volgende doen:

• Gegevens toevoegen
  • Datum en tijd instellen
  • De taak op bepaalde dagen herhalen
  • Subtaken toevoegen

Belangrijk:

• Je kunt voor al je lijsten maximaal 100.000 taken maken.
  • Je kunt voor elke lijst maximaal 20.000 openstaande taken maken.

Een taak maken

Een taak toevoegen met de Google Tasks-app
  1. Open de Google Tasks-app Tasks.
  2. Tik op Taak toevoegen .
  3. Geef een titel op.
  4. Optioneel:
    • Tik op Details toevoegen om meer informatie toe te voegen.
    • Als je een datum en tijd wilt toevoegen of een taak wilt herhalen, tik je op Datum/tijd toevoegen Datum/tijd en dan Klaar.
  5. Tik op Opslaan.
Een taak toevoegen vanuit een e-mail
  1. Open de Gmail-app .
  2. Open de e-mail die je als taak wilt opslaan.
  3. Tik rechtsboven op Meer opties Meer en dan Toevoegen aan Tasks.
Een taak toevoegen vanuit Google Agenda

Je kunt ook taken bewerken, verwijderen en afronden in Google Agenda. Meer informatie over hoe je taken maakt en bekijkt in Agenda-apps

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Kies een optie:
    • Tik op een leeg tijdblok in je agenda en dan Taak.
    • Tik op Toevoegen  en dan Taak  .
  3. Voer de naam en gegevens van de taak in.
  4. Tik op Opslaan.

Tips:

• Als je taken met datums in de Tasks-app maakt, worden die getoond in Google Agenda.
  • In de huidige dag in Google Agenda staat een lijst met alle taken van de afgelopen 365 dagen die je nog niet hebt afgerond.
  • Als je tijdens het maken de categorie wijzigt van Taak naar Afspraak, bewaart de Agenda-app zo veel mogelijk van de gegevens.
Een taak toevoegen vanuit Google Chat

Je kunt een persoonlijke taak maken in Google Chat.

1. Open de Google Chat-app .
  2. Houd je vinger op het chatbericht dat je wilt toevoegen als taak.
  3. Tik op Toevoegen aan Tasks.
  4. Maak je concepttaak af in de Tasks-app.

Tips:

• Als je een datum toevoegt aan je taak in Google Tasks, wordt de taak ook weergegeven in Google Agenda.
  • Als je de taak bewerkt in Google Tasks, blijft het chatbericht ongewijzigd.
  • Als je vanuit Google Tasks wilt teruggaan naar je chatbericht, klik je onder de taak op de naam van de chat.
Een taak toevoegen met de Google Assistent
Je kunt de Google Assistent vragen om een taak te maken. Zeg bijvoorbeeld:
  • 'Hey Google, maak een taak.'
  • 'Hey Google, herinner me eraan dat ik morgenmiddag mijn moeder bel.'

Meer informatie over hoe je taken maakt met de Google Assistent

Een taak wijzigen

Je kunt dan het volgende doen:

• De taaknaam wijzigen
  • Gegevens toevoegen
  • Een deadline instellen
  • Subtaken toevoegen
  1. Open de Google Tasks-app Tasks.
  2. Tik op de taak die je wilt bewerken.
  3. Wijzig de taakgegevens.
  4. Tik op Terug Terug.

Tips:

• Als je de datum en tijd van de volgende herhaalde taak in een reeks wilt wijzigen, tik je op de datum.
  • Als je de datum en tijd voor alle taken wilt bewerken, tik je onderaan op de herhalingsgegevens.

Een taak als voltooid markeren

1. Open de Google Tasks-app Tasks.

2. Tik links van de taak op Afgerond Markeren als voltooid.

Een taak verwijderen

1. Open de Google Tasks-app Tasks.
  2. Tik op de taak die je wilt verwijderen en dan Verwijderen .

Een taak in een herhalende reeks verwijderen

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik op de taak die je wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen en dan Deze taak.

Informatie over taakmeldingen

• Als je een datum en tijd aan je taak toevoegt, krijg je meldingen op de geplande datum en tijd.
  • Taken met een datum worden ook getoond in de Agenda-app.
  • Voor taken zonder specifieke tijd krijg je een melding om 09:00 uur.

Informatie over herhaalde taken

• Als je een taak wilt herhalen, selecteer je de datum en tijd en dan Herhalen
  • Taken met subtaken kunnen niet worden herhaald.
  • In Agenda staat een bepaald aantal toekomstige instanties van een herhaalde taak in het agendaraster en worden er in de loop van de tijd automatisch nieuwe taken toegevoegd.

Gerelateerde bronnen

true
Verzet meer werk met de Google Tasks-app

Installeer de app vanuit de Play Store voor Android-apparaten en de App Store voor iOS-apparaten.