Tehtävän lisääminen tai muokkaaminen

Kun luot tehtävän, voit

• lisätä tietoja
  • valita päivämäärän ja kellonajan
  • määrittää sen toistumaan tiettyinä päivinä
  • lisätä alatehtäviä.

Tärkeää:

• Voit luoda kaikkiin listoihin yhteensä 100 000 tehtävää.
  • Voit luoda mihin tahansa listaan enintään 20 000 keskeneräistä tehtävää.

Tehtävän luominen

Tehtävän lisääminen Google Tasks ‐sovelluksessa
  1. Avaa Google Tasks ‑sovellus Tasks.
  2. Napauta Lisää uusi tehtävä .
  3. Lisää tehtävä.
  4. Valinnainen: Lisää päivämäärä ja kellonaika tai tee tehtävästä toistuva valitsemalla Lisää päivämäärä/aika Päivämäärä/kellonaika ja sitten Valmis.
  5. Valitse Tallenna.
Tehtävän lisääminen sähköpostista
  1. Avaa Gmail-sovellus .
  2. Avaa sähköposti, jonka haluat tallentaa tehtäväksi.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisäasetukset Lisää ja sitten Lisää Tasksiin.
Tehtävän lisääminen Google Kalenterista

Voit myös muokata ja poistaa tehtäviä sekä merkitä niitä valmiiksi Google Kalenterissa. Katso, miten voit luoda ja tarkastella tehtäviä Kalenteri-sovelluksissa.

1. Avaa Google Kalenteri ‑sovellus Kalenteri.
  2. Valitse jokin seuraavista:
    • Napauta vapaata aikaa kalenterissa ja sitten Tehtävä.
    • Napauta Lisää ja sitten Tehtävä .
  3. Lisää tehtävän nimi ja tiedot.
  4. Napauta Tallenna.

Vinkkejä:

• Tasks-sovelluksessa luodut tehtävät, joissa on päivämäärä, näkyvät Google Kalenterissa.
  • Voit tarkistaa kaikki keskeneräiset tehtävät 365 viime päivän ajalta Google Kalenterista kuluvan päivän kohdalta.
  • Jos muutat kategorian tehtävästä tapahtumaksi kesken luomisen, Kalenteri-sovellus säilyttää mahdollisimman paljon dataa.
Tehtävän lisääminen Google Chatista

Voit luoda henkilökohtaisen tehtävän Google Chatista.

1. Avaa Google Chat ‑sovellus .
  2. Kosketa pitkään chat-viestiä, jonka haluat lisätä tehtäväksi.
  3. Napauta Lisää Tasksiin.
  4. Viimeistele tehtäväluonnos Tasks-sovelluksessa.

Vinkkejä:

• Jos lisäät tehtävään päivämäärän Google Tasksissa, tehtävä näkyy myös Google Kalenterissa.
  • Jos muokkaat tehtävää Google Tasksissa, Chat-viesti pysyy ennallaan.
  • Voit siirtyä Google Tasksista takaisin Chat-viestiin klikkaamalla chatin nimeä tehtävän alta.

Tehtävän lisääminen Google Assistantilla

Voit pyytää Google Assistantia luomaan tehtävän. Voit sanoa esimerkiksi:

• "Hey Google, create a task."
  • "Hey Google, remind me to call Mom at noon tomorrow."

Lue lisää tehtävien luomisesta Google Assistantilla

Tehtävän muuttaminen

Voit

• muuttaa tehtävän nimeä
  • lisätä tietoja
  • asettaa määräpäivän
  • lisätä alatehtäviä.
  1. Avaa Google Tasks ‑sovellus Tasks.
  2. Valitse muokattava tehtävä.
  3. Muuta tehtävän tietoja.
  4. Valitse Takaisin .

Vinkkejä:

• Jos haluat muuttaa toistuvan tehtävän seuraavan toistokerran päivämäärää ja aikaa, napauta päivämäärää.
  • Jos haluat muuttaa kaikkien tehtävien päivämäärää ja aikaa, valitse alhaalta toistotiedot.

Tehtävän merkitseminen valmiiksi

1. Avaa Google Tasks ‑sovellus Tasks.
  2. Napauta tehtävän vasemmalta puolelta Valmis Merkitse valmiiksi.

Tehtävän poistaminen

1. Avaa Google Tasks ‑sovellus Tasks.
  2. Napauta poistettavaa tehtävää ja sitten Poista .

Yhden tehtävän poistaminen toistuvasta tehtäväsarjasta

1. Avaa Google Kalenteri ‑sovellus Kalenteri.
  2. Napauta poistettavaa tehtävää.
  3. Valitse Poista ja sitten Tämä tehtävä.

Tehtäväilmoitukset

• Jos lisäät tehtävään päivämäärän ja kellonajan, saat ilmoituksen kyseisenä päivänä kyseiseen aikaan.
  • Tehtävät, joissa on päivämäärä, näkyvät myös Kalenteri-sovelluksessa.
  • Jos tehtävälle ei ole määritetty aikaa, saat ilmoituksen kello 9.00.

Toistuvat tehtävät

• Jos haluat toistaa tehtävän, valitse päivämäärä ja kellonaika ja sitten Toista
  • Jos tehtävässä on alatehtäviä, siitä ei voi tehdä toistuvaa.
  • Kalenterin kalenteriruudukossa näkyy tietty määrä toistuvan tehtävän tulevia toistokertoja. Uusia kertoja lisätään ajan mittaan automaattisesti.