Lägga till eller redigera en uppgift

När du skapar en uppgift kan du

• lägga till information
  • ange ett datum och en tid
  • upprepa detta på vissa dagar
  • lägga till deluppgifter.

Obs!

• Du kan skapa upp till 100 000 uppgifter i alla dina listor.
  • För en lista kan du skapa upp till 20 000 ej slutförda uppgifter.

Skapa en uppgift

Lägg till en uppgift med appen Google Tasks
  1. Öppna appen Google Tasks Tasks.
  2. Tryck på Lägg till uppgift .
  3. Ange ett namn.
  4. Valfritt:
    • Om du vill lägga till fler uppgifter trycker du på Lägg till information .
    • Valfritt: Om du vill lägga till ett datum och en tid eller upprepa en uppgift trycker du på Lägg till datum/tid Datum/tid följt av Klar.
  5. Tryck på Spara.
Lägga till en uppgift från ett e-postmeddelande
  1. Öppna Gmail-appen .
  2. Öppna e-postmeddelandet du vill spara som en uppgift.
  3. Tryck på Fler alternativ Mer uppe till höger följt av Lägg till i Tasks.
Lägga till en uppgift från Google Kalender

Du kan även redigera, ta bort och slutföra uppgifter från Google Kalender. Läs om att skapa och visa uppgifter i kalenderappar.

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Välj ett alternativ:
    • Tryck på en tom plats i kalendern följt av Uppgift.
    • Tryck på Lägg till följt av Uppgift .
  3. Ange uppgiftens namn och information.
  4. Tryck på Spara.

Tips:

• Alla uppgifter med datum som du skapar i appen Tasks visas i Google Kalender.
  • En lista med alla ej slutförda uppgifter från de senaste 365 dagarna är tillgängliga under den aktuella dagen i Google Kalender.
  • När du byter kategori från Uppgift till Händelse under genereringsprocessen lagras så mycket data som möjligt i Kalender-appen.
Lägga till en uppgift från Google Chat

Du kan skapa en personlig uppgift från Google Chat.

1. Öppna Google Chat-appen .
  2. Tryck länge på chattmeddelandet som du vill lägga till som uppgift.
  3. Tryck på Lägg till i Tasks.
  4. Slutför uppgiftsutkastet i Tasks-appen.

Tips!

• Om du lägger till ett datum i uppgiften i Google Tasks visas den även i Google Kalender.
  • Om du redigerar uppgiften i Google Tasks förblir meddelandet i Chat oförändrat.
  • Om du vill navigera tillbaka till meddelandet i Chat från Google Tasks klickar du på chattens namn nedanför uppgiften.
Lägga till en uppgift med Google Assistent
Det går att be Google Assistent att skapa en uppgift. Säg till exempel:
  • Hey Google, skapa en uppgift.
  • Hey Google, påminn mig om att ringa mamma klockan tolv i morgon.

Läs mer om att skapa uppgifter med Google Assistent

Ändra en uppgift

Du kan:

• Ändra namnet på uppgiften
  • Lägga till information
  • Ange ett slutdatum
  • Lägga till deluppgifter
  1. Öppna appen Google Tasks Tasks.
  2. Tryck på uppgiften du vill redigera.
  3. Ändra uppgiftsinformationen.
  4. Tryck på Tillbaka Tillbaka.

Tips:

• Tips! Om du vill ändra datum och tid för nästa återkommande uppgift i en serie trycker du på datumet.
  • Tryck på upprepningsinformationen längst ned för att redigera datum och tid för alla uppgifter.

Markera en uppgift som slutförd

1. Öppna appen Tasks.

2. Tryck på Slutför Markera som slutförd till vänster om en uppgift.

Radera en uppgift

1. Öppna appen Google Tasks Tasks.
  2. Tryck på uppgiften du vill radera följt av Radera .

Så här raderar du en uppgift i en upprepande serie

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på den uppgift du vill radera.
  3. Tryck på Radera följt av Den här uppgiften.

Läs mer om uppgiftsaviseringar

• Om du lägger till ett datum och en tid för din uppgift får du aviseringar på det schemalagda datumet och den schemalagda tiden.
  • Uppgifter med ett datum visas också i Kalender-appen.
  • För uppgifter utan tid visas aviseringar kl. 9.00.

Läs mer om upprepande uppgifter

• Om du vill upprepa en uppgift väljer du datum och tid följt av Upprepa
  • Uppgifter med deluppgifter kan inte upprepas.
  • I Kalender visas ett visst antal kommande instanser av en upprepande uppgift i kalenderrutnätet, och allt eftersom tiden går läggs nya till automatiskt.