Legg til eller endre gjøremål

Når du oppretter et gjøremål, kan du

• legge til detaljer
  • angi dato og klokkeslett
  • angi at det skal gjentas på bestemte dager
  • legge til undergjøremål

Viktig:

• Du kan opprette opptil 100 000 gjøremål til sammen i alle listene dine.
  • Du kan opprette opptil 20 000 utestående gjøremål per liste.

Opprett gjøremål

Legg til et gjøremål med Google Huskeliste-appen
  1. Åpne Google Huskeliste-appen Tasks.
  2. Trykk på Legg til gjøremål .
  3. Skriv inn en tittel.
  4. Valgfritt:
    • Trykk på Legg til detaljer for å legge til mer informasjon.
    • For å legge til dato og klokkeslett eller gjenta et gjøremål, trykk på Legg til dato/klokkeslett Dato/klokkeslett og så Ferdig.
  5. Trykk på Lagre.
Legg til gjøremål fra e-poster
  1. Åpne Gmail-appen .
  2. Åpne e-posten du vil lagre som gjøremål.
  3. Øverst til høyre trykker du på Flere alternativer Mer og så Legg til i Huskeliste.
Legg til et gjøremål fra Google Kalender

Du kan også endre, slette og fullføre gjøremål fra Google Kalender. Se hvordan du lager og viser gjøremål i Kalender-appen.

1. Åpne Google Kalender-appen Kalender.
  2. Følg en av disse fremgangsmåtene:
    • Trykk på et tomt vindu i kalenderen og så Gjøremål.
    • Trykk på Legg til og så Gjøremål .
  3. Skriv navnet på gjøremålet og legg til detaljer.
  4. Trykk på Lagre.

Tips:

• Når du oppretter gjøremål med datoer i Huskeliste-appen, vises gjøremålene i Google Kalender.
  • En liste over alle utestående gjøremål fra de siste 365 dagene vises på dagens dato i Google Kalender.
  • Når du bytter kategorier fra «Gjøremål» til «Aktivitet» midt i opprettingsprosessen, beholder Kalender-appen så mye av dataene som mulig.
Legg til gjøremål fra Google Chat

Du kan opprette personlige gjøremål fra Google Chat.

1. Åpne Google Chat-appen .
  2. Trykk og hold på chatmeldingen du vil legge til som gjøremål.
  3. Trykk på Legg til i Huskeliste.
  4. Fullfør gjøremålsutkastet i Huskeliste-appen.

Tips:

• Hvis du legger til datoer for gjøremål i Google Huskeliste, vises gjøremålene også i Google Kalender.
  • Hvis du endrer et gjøremål i Google Huskeliste, endres ikke Chat-meldingen.
  • Du kan gå tilbake til Chat-meldingen fra Google Huskeliste ved å klikke på chatnavnet nedenfor gjøremålet.
Legg til gjøremål med Google-assistenten
Du kan be Google-assistenten om å opprette gjøremål. Du kan for eksempel si
  • «Hey Google, opprett et gjøremål.»
  • «Hey Google, minn meg på å ringe mamma klokken 12 i morgen.»

Se hvordan du oppretter gjøremål med Google-assistenten

Endre gjøremål

Du kan

• gi nytt navn til gjøremålet
  • legge til detaljer
  • angi en frist
  • legge til undergjøremål
  1. Åpne Google Huskeliste-appen Tasks.
  2. Trykk på gjøremålet du vil endre.
  3. Endre informasjonen om gjøremålet.
  4. Trykk på Tilbake Tilbake.

Tips:

• Hvis du vil endre dato og klokkeslett for det neste gjentakende gjøremålet i en serie, trykker du på datoen.
  • For å endre dato og klokkeslett for alle gjøremålene trykker du på gjentakelsesinformasjonen nederst.

Merk et gjøremål som fullført

1. Åpne Google Huskeliste-appen Tasks.

2. Trykk på Fullfør Merk som fullført til venstre for gjøremålet.

Slett gjøremål

1. Åpne Google Huskeliste-appen Tasks.
  2. Trykk på gjøremålet du vil slette og så Slett .

Slett et gjøremål i en gjentakende serie

1. Åpne Google Kalender-appen Kalender.
  2. Trykk på gjøremålet du vil slette.
  3. Trykk på Slett og så Dette gjøremålet.

Finn ut mer om varsler om gjøremål

• Hvis du legger til dato og klokkeslett for et gjøremål, får du varsler på datoen og klokkeslettet som er planlagt.
  • Gjøremål med dato vises også i Kalender-appen.
  • For gjøremål uten klokkeslett får du varsel kl. 09:00.

Finn ut mer om gjentakende gjøremål

• For å gjenta et gjøremål velger du dato og klokkeslett og så Gjenta
  • Gjøremål med undergjøremål kan ikke gjentas.
  • I Kalender vises et visst antall kommende forekomster av et gjentakende gjøremål i kalenderrutenettet. Etter hvert som tiden går, legges nye forekomster til automatisk.