G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Google Analytics

Konfigurer Google Analytics i Tag Manager

Hvis du vil konfigurere Google Analytics 4 (GA4) i Google Tag Manager, skal du konfigurere Google-tagget. Google-tagget muliggør dataflow fra dit website til Google Analytics og eventuelle andre angivne destinationer. Sørg for at oprette et unikt Google-tag for hvert website. Se Konfigurer Analytics for at få yderligere vejledning i konfiguration af Google Analytics.

Sådan fungerer Google-tagget

Google-tagget fungerer ved at indlæse din Google Analytics-ejendom på en side og:

Før du begynder

I denne vejledning antages det, at følgende handlinger er fuldført:

Det antages desuden, at du har følgende:

• Adgang til Tag Manager-containeren for websitet
  • Rollen redaktør (eller en rolle med flere tilladelser) på Google Analytics-kontoen

Konfigurer Google-tagget

1. Gå til https://tagmanager.google.com.
  2. Log ind på din Google-konto. Se, hvordan du opretter en Google-konto.
  3. Klik på fanen Konti (øverst til venstre) i Tag Manager, og vælg derefter din container. Lær Tag Manager at kende.
  4. Gå til Tags på fanen Arbejdsområder, og klik derefter på Ny (øverst til højre).
  5. Følg denne vejledning i panelet:
    1. Erstat Ikke-navngivet tag med navnet på dit tag (f.eks. "Google-tag").
    2. I sektionen Tagkonfiguration:
      1. Vælg Google-tag under Vælg tagtype.
      2. Angiv dit tag-id i Tag-id. Få flere oplysninger om, hvordan du finder dit tag-id.
      3. Valgfrit: Angiv eventuelt andre konfigurationsindstillinger for at styre, hvordan dit Google-tag kommunikerer med dets destinationer. Hvis du har konfigureret Google-tagget og vil beholde alle standardindstillingerne, kan du springe de valgfrie indstillinger over.

Valgfrie indstillinger

Indstillinger for globale parametre

Hvis du har behov for at etablere en fælles kontekst for flere forskellige Google-tags, kan du angive globale parametre ved hjælp af gtag.js direkte på dit website.

Globale parametre læses af alle Google-tags på dit website. Du bør kun bruge denne mulighed til ikke-følsomme oplysninger.

Se dokumentationsmaterialet for udviklere for at få oplysninger om, hvordan du genbruger parametre på tværs af tags.

Konfigurationsindstillinger

Du kan angive yderligere konfigurationsparametre, der indvirker på indstillingerne for Google-tagget.

Hvis du vil genbruge konfigurationen på tværs af Google-tags, skal du oprette en variabel for konfigurationsindstillinger.

Delte hændelsesindstillinger

Du kan angive yderligere parametre, der sendes sammen med hver hændelse, f.eks. currency for en pris. Hændelsesparametre er kun gyldige for det tag, du føjer dem til.

Hvis du vil genbruge hændelsesindstillinger på tværs af Google-tags, skal du oprette en variabel for hændelsesindstillinger for Google-tagget. Brug anbefalede hændelsesparameternavne, så dimensioner og metrics kan udfyldes automatisk i Google Analytics.

Send data til en taggingserver

Tagging på serversiden giver dig mulighed for at flytte nogle tags væk fra dit website eller din app og over på en server i stedet, hvilket giver dig mulighed for at øge effektiviteten. Få flere oplysninger om tagging på serversiden.

Hvis du vil sende alle hændelser til en Tag Manager-servercontainer i stedet for Google Analytics, skal du konfigurere følgende parameter:

1. Åbn menuen Konfigurationsindstillinger.
        2. Konfigurer servercontainerens webadresse ved at tilføje en ny konfigurationsparameter:
          • Navn: server_container_url
          • Værdi: Angiv Tag Manager-servercontainerens webadresse

Resultat: Dine konfigurationsparametre bør se således ud: Screenshot af en implementering af tagging på serversiden i Google-tagget.

Konfigurer brugeregenskaber

Brugeregenskaber er attributter, der beskriver grupper i din brugerbase, f.eks. i form af sprogpræference eller geografisk lokation. Du kan bruge brugeregenskaber til at definere målgrupper.

Du kan f.eks. angive brugeregenskaben favorite_food for at registrere hver brugers madpræference. Du kan bruge disse data til at segmentere brugere efter madpræference.

Visse brugerrelaterede dimensioner indsamles automatisk i Analytics, så du ikke behøver at definere brugeregenskaber for dem. Du kan konfigurere op til 25 ekstra brugeregenskaber pr. Google Analytics 4-ejendom.

For at kunne måle tilpassede brugeregenskaber skal du oprette en ny variabel for hændelsesindstillinger for Google-tagget og derefter tildele den til Google-tagget.

3. Vælg Initialisering – Alle initialiseringshændelser eller Nogle initialiseringshændelser i afsnittet Aktivering. Få flere oplysninger om sidevisningstriggers.
  6. Klik på Gem.

Verificer og offentliggør

Verify

1. Go to https://tagmanager.google.com.
  2. Sign in to your Google Account. Learn how to create a Google Account.
  3. Open the Tag Manager container you want to edit. Find your way around Tag Manager.
  4. In the Workspace tab, click Preview (top right) to launch Google Tag Assistant in a new tab.
  5. Enter your website URL and click Connect. Learn to debug with Tag Assistant.

Publish

1. In the Workspace tab, click Submit (top right)
  2. In the Submission Configuration section, follow these steps:
    1. Select Publish and Create Version to publish the changes to your site. To save the changes without publishing them, select Create Version instead.
    2. Enter a name and description for the version.
  3. Select Activity History to review the changes you've made since the previous version.
  4. Click Publish (top right).