G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

[UA] Google Analyticsin Asetukset-muuttuja

Huom. Tämä artikkeli koskee Universal Analyticsia (UA). Tavalliset UA-mittauskokonaisuudet lopettavat datan käsittelyn 1.7.2023 (ja UA 360 ‐mittauskokonaisuudet 1.7.2024). Jos käytät edelleen UA:ta, siirry käyttämään Google Analytics 4:ää (GA4).

Creating a Google Analytics Settings Variable with Google Tag Manager

Google Analyticsin Asetukset-muuttujaa käytetään Firebasen verkko- ja mobiilisäilöjen Universal Analytics ‑tageissa. Sen avulla voidaan keskitetysti määrittää ja jakaa yleisiä Google Analyticsin asetuksia, joita käytetään useissa tageissa. Kun luot Universal Analytics ‑tagin, Tag Manager pyytää sinua valitsemaan tai luomaan Google Analyticsin Asetukset-muuttujan.

Google Analyticsin Asetukset-muuttujan luominen

Tee näin, jos haluat luoda Google Analyticsin uuden Asetukset-muuttujan:

1. Klikkaa Muuttujat.
  2. Klikkaa Käyttäjän määrittämät muuttujat ‑otsikon alta Uusi.
  3. Klikkaa Muuttujan määritys ja valitse sitten Google Analyticsin Asetukset (löytyy otsikon Apuohjelmat alta).
  4. Kirjoita Google Analytics ‑tunnus Seurantatunnus-kenttään.
  5. Useimmissa tapauksissa Evästeverkkotunnus-kentän arvoksi voidaan jättää auto.
  6. Tallenna tagi.

Google Analytics ‑tunnuksen etsiminen

Löydät Google Analytics ‑tunnuksen seuraavasti:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja.
  3. Valitse tili TILI‑sarakkeen valikosta.
  4. Valitse MITTAUSKOKONAISUUS‑sarakkeen valikosta haluamasi mittauskokonaisuus.
  5. Valitse MITTAUSKOKONAISUUS-kohdasta Seurantatiedot > Seurantakoodi. Tunnus näkyy sivun yläreunassa.

Jos muita Universal Analytics ‑tageja on määritetty Tag Manageriin tai sivustollesi, varmista, että evästeverkkotunnus on yhdenmukaisesti nimetty. Evästeverkkotunnus-kentän oletusarvo on auto. Tällöin Google Analytics voi automaattisesti ottaa käyttöön parhaan mahdollisen evästeen. Useimmissa tapauksissa tätä asetusta ei tarvitse muokata. Muuta arvoa vain, jos se on erityisesti tarpeen. Lue lisää.

Muut seikat

Useimmat käyttävät aluksi Google Analyticsin Asetukset-muuttujaa, joka sisältää vain Google Analytics ‑seurantatunnuksen. Kyseistä muuttujaa voidaan tämän jälkeen hyödyntää kaikissa muissa samaa Google Analytics ‑tunnusta käyttävissä tagimäärityksissä lisäämättä tunnusta uudelleen. Tarkemmissa määrityksissä voidaan käyttää omia kenttiä, ulottuvuuksia ja mittareita tai eri verkkotunnukset huomioivaa mittausta. Tällöin kaikissa muuttujaa käyttävissä tageissa käytetään kyseisiä asetuksia. Voit luoda niin monta Google Analyticsin Asetukset-muuttujaa kuin haluat. Kullakin niistä voi olla omat asetukset, joita haluat käyttää tietyissä samanlaisissa tageissa.

Voit ohittaa Google Analyticsin Asetukset-muuttujan toiminnan tagikohtaisesti. Ota ohitusasetukset käyttöön tässä tagissa ‑valinnan avulla voit muokata mitä tahansa parametria vain tietyn tagin osalta.

Jos jatkuvasti ohitat samoja asetuksia samalla tavalla, sinun kannattaa ehkä luoda uusi Google Analyticsin Asetukset-muuttuja turhan työn välttämiseksi.