G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

[UA] Variable de configuració de Google Analytics

Nota: aquest article tracta sobre Universal Analytics (UA). A partir de l'1 de juliol de 2023, les propietats estàndard de UA deixaran de processar dades (l'1 de juliol de 2024 en el cas de les propietats de UA 360). Si encara utilitzeu UA, feu el canvi a Google Analytics 4 (GA4).

Creating a Google Analytics Settings Variable with Google Tag Manager

Les variables de configuració de Google Analytics s'utilitzen a les etiquetes de Universal Analytics de contenidors web i contenidors mòbils (Firebase) per configurar i compartir de manera centralitzada les opcions de configuració de Google Analytics que són comunes en diverses etiquetes. Quan creeu una etiqueta de Universal Analytics, Google Tag Manager us demanarà que seleccioneu o creeu una variable de configuració de Google Analytics.

Crear una variable de configuració de Google Analytics

Per crear una variable de configuració de Google Analytics nova:

1. Feu clic a Variables.
  2. A sota de l'encapçalament Variables definides per l'usuari, feu clic a Nova.
  3. Feu clic a Configuració de la variable i seleccioneu Configuració de Google Analytics (a sota de l'encapçalament Utilitats).
  4. Al camp Identificador de seguiment, introduïu el vostre identificador de Google Analytics.
  5. En la majoria de les implementacions, deixeu el valor automàtic per a "Domini de la galeta".
  6. Deseu l'etiqueta.

Com es pot trobar l'identificador de Google Analytics

Per trobar l'identificador de Google Analytics, seguiu aquests passos:

1. Inicieu la sessió al compte d'Analytics.
  2. Feu clic a Administració.
  3. Seleccioneu un compte al menú de la columna COMPTE.
  4. Seleccioneu una propietat al menú de la columna PROPIETAT.
  5. A PROPIETAT, feu clic a Informació de seguiment > Codi de seguiment. L'identificador es mostra a la part superior de la pàgina.

Si ja teniu etiquetes de Universal Analytics configurades al vostre lloc web o a Tag Manager, heu d'assegurar-vos que el nom del domini de la galeta sigui el mateix en totes les etiquetes. El valor predeterminat del camp Domini de la galeta és "automàtic", que permet que Google Analytics determini automàticament el millor domini de la galeta per utilitzar. En la majoria de les implementacions, no cal que modifiqueu aquesta opció de configuració. Ajusteu aquest valor només si és estrictament necessari. Obteniu més informació.

Consideracions addicionals

La majoria dels usuaris començaran amb una variable de configuració de Google Analytics que només contindrà un identificador de Google Analytics. Totes les configuracions addicionals d'etiquetes que utilitzin el mateix identificador de Google Analytics podran utilitzar la variable, sense haver de tornar a introduir l'identificador. Les configuracions avançades poden incloure dimensions, mètriques i camps personalitzats o el mesurament entre dominis, i totes les etiquetes que utilitzin aquesta variable compartiran aquestes opcions de configuració. Podeu crear tantes variables de configuració de Google Analytics com necessiteu, cadascuna amb les opcions de configuració personalitzades que hagin de compartir totes les etiquetes similars incloses en un grup.

Podeu substituir la funcionalitat d'una variable de configuració de Google Analytics etiqueta a etiqueta. Per modificar els paràmetres d'una etiqueta concreta, feu servir l'opció Activa l'opció per substituir la variable Configuració d'aquesta etiqueta.

En cas que substituïu sistemàticament les mateixes opcions de configuració de la mateixa manera, us recomanem que creeu una altra variable de configuració de Google Analytics per estalviar-vos feina redundant.