G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Vyöhykkeet

Käytä vyöhykkeitä sivustojesi taggauksen hallintaan ja testaamiseen
Tämä artikkeli on tarkoitettu edistyneille käyttäjille, jotka haluavat luoda vyöhykkeitä Tag Manager ‐säilöjä varten.
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Google Marketing Platformiin kuuluvassa Google Tag Manager 360:ssä.

Vyöhykkeen avulla voit linkittää lisää Tag Manager ‑säilöjä pääsäilön latautuessa. Näin linkitetyt säilöt voivat käynnistää tageja verkkosivustollasi. Linkitetyt säilöt (myös kolmansien osapuolten omistamat ja hallinnoimat säilöt) voivat liittyä mihin tahansa Tag Manager ‑tiliin.

Käyttöesimerkkejä:

• Kolmantena osapuolena toimivalle mainostoimistolle annetaan sellaisen vyöhykkeen pääsyoikeudet, joka käynnistää tageja tietyillä sivuilla. Tähän käytetään ainoastaan sellaisia tagityyppejä, jotka liittyvät mainoskampanjoihin, joiden parissa toimisto työskentelee.
  • Rekrytointitiimille annetaan oikeus julkaista säilöjä verkkosivuston osiossa, jossa käsitellään työpaikkoja.
  • Markkinointitiimille annetaan oikeus julkaista säilöjä useimmilla sivuilla, mutta tiimi voi vain muokata (ei julkaista) suojattua sisältöä (kuten ostoskorisivuja), joten muutokset on ensin tarkastettava ja hyväksyttävä.

Voit määrittää vyöhykerajoja niiden sivujen merkiksi, joilla vyöhyke on aktiivinen. Voit myös rajoittaa sitä, minkätyyppisiä tageja vyöhyke voi käynnistää.

Yhdessä hyväksyntien kanssa vyöhykkeet voivat auttaa organisaatiotasi luomaan tehokkaan taginhallinnan työnkulun. Voit määrittää täysin eri käyttäjät ja luvat Tag Managerin pääsäilöille ja linkitetyille säilöille sekä muille Google-tageille, jotka on linkitetty vyöhykkeeseen. Pääsäilön järjestelmänvalvojat eivät tarvitse eivätkä saa pääsyä linkitettyihin säilöihin.

Konversionlinkitys ja vyöhykkeet

Konversionlinkitystagi tunnistaa automaattisesti mainosklikkauksen tiedot konversiosivujen URL-osoitteista ja tallentaa tiedot verkkotunnuksesi ensimmäisen osapuolen evästeisiin. Tagi kannattaa lisätä sivuston kaikille sivuille. Kun otat konversionlinkitystagia käyttöön vyöhykkeen säilössä, varmista, että kaikilla sivuilla on linkki säilöön. Jos vyöhykkeen säilö ei voi kattaa kaikkia käyttäjäpolulla olevia sivuja, ota konversionlinkitystagi käyttöön suoraan sivuston pääsäilössä.

Joissain tapauksissa voi olla tarpeen ottaa konversionlinkitystagi käyttöön sivuston pääsäilössä sekä yhdessä tai useammassa linkitetyssä vyöhykesäilössä. Sen seurauksena tagi saattaa käynnistyä useita kertoja yhden klikkaustapahtuman yhteydessä, mutta sillä ei ole vaikutusta konversiomittauksen tarkkuuteen.

Vyöhykkeen triggerit ja datakerrostapahtumien ajoitus

Jos vyöhykkeen tagi käyttää datakerrostapahtuman triggeriä, on tärkeää varmistaa, että datakerrostapahtuma toteutuu vyöhykkeen latautumisen jälkeen. Jos datakerrostapahtuma toteutuu ennen vyöhykkeen latautumista, tagi ei käynnisty.

Jos vyöhyke esimerkiksi latautuu "Kaikki sivut – Säilön lataus" ‐kohdassa ja vyöhyketagi käyttää triggerinä datakerroksen "suostumuksen alustus" ‑tapahtumaa, tagi ei käynnisty, koska "suostumuksen alustus" ‐tapahtuma esiintyy ennen "Kaikki sivut – Säilön lataus" ‑tapahtumaa. Tässä tapauksessa sinun on muutettava vyöhyketagin triggeri tapahtumaksi, joka käynnistyy vyöhykkeen latautumisen jälkeen.

Säilön siirtäminen toiselle tilille

Jos tili siirretään toiseen organisaatioon, kaikki aiemmin luodut tai julkaistut vyöhykkeet säilyvät. Jos tilillä on edelleen 360-tila, säilön toiminnot eivät muutu. Jos tilin 360-tila ei säily siirron jälkeen, et voi luoda uusia vyöhykkeitä ja joissakin toiminnoissa voi olla rajoituksia. Muokkaustoiminto ja kaikki suoritusaika toimivat kuitenkin edelleen kuten ennenkin.

Vyöhykkeiden luominen

Seuraamalla alla olevia ohjeita voit luoda vyöhykkeen, joka on linkitetty Tag Manager ‐säilöön. Jos haluat linkittää Google-tageja, seuraa Google-tagien linkittäminen ‑kohdassa olevia ohjeita.

Näin voit luoda uuden vyöhykkeen, joka on linkitetty Tag Manager ‐säilöön:

1. Klikkaa Tag Managerista Vyöhykkeet ja sitten UUSI.
  2. Lisää yksi tai useampi säilö klikkaamalla Vyöhykkeen määritys ‑kohdasta Lisää.
  3. Valitse säilö jollakin seuraavista tavoista:
    1. Klikkaa the container select icon ja valitse säilö nykyiseltä tililtä.
    2. Lisää Säilön tunnus ja valinnainen Lempinimi
      Huom. Voit lisätä minkä tahansa säilön tunnuksen. Sen ei tarvitse olla samalla tilillä.
  4. Valinnainen: Valitse Rajat‑kohdasta Tietyt sivut ja määritä, millä sivuilla linkitetyt säilöt voivat käynnistää tageja. Lue lisää Rajat-kohdasta.
  5. Valinnainen: Valitse Tyyppirajoitukset-kohdasta, minkätyyppisiä tageja, triggereitä tai muuttujia linkitetyt säilöt voivat käynnistää. Lue lisää Tyyppirajoitukset-kohdasta.
  6. Lisää vyöhykkeelle nimi ja klikkaa Tallenna.
  7. Tallenna ja julkaise työtila, jotta muutokset tulevat voimaan.

Rajat

Rajojen avulla voit valita, millä sivuilla vyöhykkeesi käynnistyy.

Ensisijaiset vaihtoehdot ovat Kaikki sivut (oletus) ja Tietyt sivut. Tietyt sivut -asetukselle voi määrittää vyöhykkeen säilön käynnistymisehdot. Ehdot toimivat samalla tavalla kuin triggerit.

Katselukertatriggerin oletusasetus on Alustus. Pääset tähän asetukseen valitsemalla 3 vertical dots icon > Näytä oma arviointi.

Tyyppirajoitukset

Tyyppirajoitusten avulla voit rajoittaa vyöhykkeelläsi käynnistyviä tageja. Näin voit hallita paremmin vyöhykkeesi toimintaa.

Voit asettaa rajoituksia tagi-, triggeri-, muuttuja- ja skriptityyppien mukaan.

Oletusrajoitukset:

• Google-tagityypit: Kaikki sallittu
  • Triggerityypit: Kaikki sallittu
  • Muuttujatyypit: Kaikki sallittu paitsi oma JavaScript
  • Script- ja iframe-tagityypit: Ei mitään sallittu
  • Pikselityypit: Ei mitään sallittu
  • Hiekkalaatikkoskriptien tyypit: Ei mitään sallittu
    Huom. Voit sallia omien mallien käytön ottamalla käyttöön Hiekkalaatikkoskriptien tyypit.

Vyöhykkeen muokkaaminen

Näin muokkaat vyöhykettä:

1. Valitse Vyöhykkeet ja klikkaa muokattavan vyöhykkeen nimeä.
  2. Muokkaa Vyöhykkeen määrityksiä, Vyöhykkeen rajoja ja Tyyppirajoituksia haluamallasi tavalla.
  3. Tallenna ja julkaise työtila, jotta muutokset tulevat voimaan.
Huom. Tiedon jakamista vyöhykkeiden välillä ei tueta. Pääsäilön datakerroksen muutokset eivät välttämättä näy linkitetyn vyöhykkeen säilössä.