G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

Zones

Utilitzeu zones per controlar l'etiquetatge als llocs web i accedir-hi des de la zona de proves.
Aquest article està dirigit als usuaris avançats que volen configurar zones per als contenidors de Tag Manager.
Aquesta funció només està disponible a Google Tag Manager 360, que s'inclou a Google Marketing Platform.

Una zona us permet enllaçar contenidors addicionals de Tag Manager quan el vostre contenidor principal es carrega, de manera que els contenidors enllaçats poden activar etiquetes al vostre lloc web. Els contenidors enllaçats poden estar associats a qualsevol compte de Tag Manager (també els contenidors propietat de tercers o gestionats per tercers).

Exemples d'ús:

• Una agència publicitària externa obté l'accés a una zona que activa etiquetes en determinades pàgines només mitjançant els tipus d'etiquetes que són rellevants per a les campanyes publicitàries en què treballa.
  • L'equip de selecció de personal obté l'accés per publicar contenidors a la secció d'ofertes de feina del vostre lloc web.
  • L'equip de màrqueting obté l'accés per publicar contenidors a la majoria de pàgines, però només se li permet editar (no publicar) el contingut més segur (p. ex., les pàgines del carretó electrònic), de manera que els canvis han de passar per un procés de revisió i d'aprovació.

Podeu configurar límits de zona que defineixin les pàgines en què la zona està activa i restringir els tipus d'etiquetes que una zona pot activar.

En combinació amb les aprovacions, les zones us poden ajudar a crear un flux de treball efectiu per gestionar les etiquetes de la vostra organització. Podeu definir usuaris i permisos completament diferents per al contenidor principal i els enllaçats de Tag Manager, i per a altres etiquetes de Google que estiguin enllaçades a una zona. Els administradors del contenidor principal no necessiten accés als contenidors enllaçats i tampoc no l'obtenen.

Enllaçament de conversions i zones

L'etiqueta d'enllaçament de conversions detecta automàticament la informació de clics en anuncis continguda als URL de les pàgines de conversió i l'emmagatzema en galetes pròpies del vostre domini. Us recomanem que implementeu l'etiqueta d'enllaçament de conversions en totes les pàgines d'un lloc web. Quan implementeu l'etiqueta d'enllaçament de conversions en un contenidor de zona, assegureu-vos que el contenidor estigui enllaçat en totes les pàgines del lloc web. Si el contenidor de la zona no pot cobrir totes les pàgines del recorregut de l'usuari al lloc web, implementeu l'etiqueta d'enllaçament de conversions directament al contenidor superior del lloc web.

En alguns casos, pot ser que hàgiu d'implementar l'etiqueta d'enllaçament de conversions al contenidor superior del lloc web i en un o més contenidors de zona enllaçats. Encara que això pot provocar que l'etiqueta s'activi diverses vegades per a un sol esdeveniment de clic, no afectarà la precisió del mesurament de conversions.

Relació temporal entre els activadors de zona i els esdeveniments de la capa de dades

Si una etiqueta de zona fa servir l'activador d'un esdeveniment de la capa de dades, és important que confirmeu que l'esdeveniment de la capa de dades es produeix un cop carregada la zona. Si l'esdeveniment de la capa de dades es produeix abans que s'hagi carregat la zona, l'etiqueta no s'activarà.

Per exemple, si una zona es carrega a "Tota la pàgina - Càrrega del contenidor" i una etiqueta de la zona utilitza l'esdeveniment "Inicialització del consentiment" de la capa de dades com a activador, l'etiqueta no s'activarà perquè l'esdeveniment "Inicialització del consentiment" es produeix abans que "Tota la pàgina - Càrrega del contenidor". En aquest cas, cal que canvieu l'activador de l'etiqueta de zona per un esdeveniment que es produeixi un cop s'hagi carregat la zona.

Moure un contenidor a un altre compte

Si un compte es mou a una altra organització, es conservaran totes les zones actuals que s'hagin creat o publicat. Si el compte conserva l'estat de 360, no hi haurà cap canvi en la funcionalitat del contenidor. Si el compte no conserva l'estat de 360 després de moure'l, no podreu crear zones noves i és possible que algunes funcions quedin limitades. Tanmateix, la funció d'edició i tot el comportament en temps d'execució continuaran funcionant com abans.

Crear zones

Utilitzeu aquest mètode per crear una zona que s'enllaci amb un contenidor de Tag Manager. Per fer un enllaç a les etiquetes de Google, feu servir el mètode que es descriu a Fer un enllaç a etiquetes de Google.

Per crear una zona nova que s'enllaci amb un contenidor de Tag Manager:

1. A Tag Manager, feu clic a Zones i després NOVA.
  2. A Configuració de la zona, feu clic a Afegeix per afegir un o diversos contenidors.
  3. Seleccioneu un contenidor mitjançant una de les accions següents:
    1. Feu clic a the container select icon i seleccioneu un contenidor del compte actual.
    2. Introduïu manualment l'identificador del contenidor i un àlies opcional.
      Nota: podeu introduir l'identificador de qualsevol contenidor. No cal que estigui ubicat al mateix compte.
  4. Opcional: a Límits, seleccioneu Algunes pàgines per especificar en quines pàgines poden activar etiquetes els contenidors enllaçats. Consulteu la secció Límits per obtenir més informació.
  5. Opcional: utilitzeu el commutador Restriccions de tipus per especificar quins són els tipus d'etiquetes, d'activadors o de variables que els contenidors enllaçats poden activar. Consulteu la secció Restriccions de tipus per obtenir més informació.
  6. Poseu un títol a la zona i feu clic a Desa.
  7. Deseu i publiqueu l'àrea de treball perquè els canvis tinguin efecte.

Límits

Els límits us permeten triar en quines pàgines s'activa una zona.

Les dues opcions principals són Totes les pàgines (opció predeterminada) i Algunes pàgines. En el cas d'Algunes pàgines, podeu definir les condicions perquè el contenidor d'una zona s'activi. Les condicions operen de la mateixa manera que els activadors.

L'activador de visualització de pàgina predeterminat està definit en Inicialització. Per accedir a aquesta opció de configuració, seleccioneu 3 vertical dots icon > Mostra l'avaluació personalitzada.

Restriccions de tipus

Les restriccions de tipus us permeten restringir quines etiquetes s'activen en una zona. Això us proporciona més control i seguretat sobre el comportament de la zona.

Podeu definir restriccions segons els tipus d'etiquetes, d'activadors, de variables i de scripts.

Les restriccions predeterminades són:

• Tipus d'etiquetes de Google: es permeten tots.
  • Tipus d'activadors: es permeten tots.
  • Tipus de variables: es permeten tots excepte JavaScript personalitzat.
  • Tipus d'etiquetes d'iframe i de script: no se'n permet cap.
  • Tipus de píxels: no se'n permet cap.
  • Tipus de script en zona de proves: no se'n permet cap.
    Nota: per poder utilitzar les plantilles personalitzades, activeu l'opció Tipus de script en zona de proves.

Editar una zona

Per editar una zona:

1. Feu clic a Zones i, a continuació, al nom de la zona que vulgueu editar.
  2. Editeu les opcions Configuració de la zona, Límits de la zona i Restriccions de tipus com vulgueu.
  3. Deseu i publiqueu l'àrea de treball perquè els canvis tinguin efecte.
Nota: no s'admet la comunicació entre zones. És possible que les actualitzacions de la capa de dades del contenidor principal no es reflecteixin en un contenidor enllaçat.