G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Arbeidsområder

Bruk arbeidsområder til gruppere og administrere tagendringer.

Med arbeidsområder i Google Tag Manager kan du opprette flere sett med endringer i beholderen din. Teammedlemmer kan jobbe med endringer i hvert sitt arbeidsområde og dermed utvikle tagkonfigurasjoner uavhengig av andre. Med denne funksjonen får du bedre kontroll over de ulike versjonene, og du kan tilbakestille endringer i tidligere arbeidsområdekonfigurasjoner og forhindre at teammedlemmer utilsiktet publiserer endringer andre ikke har fullført.

Hver gang du gjør endringer i en beholder, gjør du disse endringene i et arbeidsområde. Alle beholdere oppretter et standard arbeidsområde. Du kan legge opp til to ekstra arbeidsområder i vanlige kontoer, og du kan opprette et ubegrenset antall arbeidsområder for Tag Manager 360-kontoer.

Tilfeller der du bør opprette nye arbeidsområder

Et arbeidsområde i Tag Manager er et sted der du kan jobbe med en rekke endringer som skal bli til en ny versjon. Du kan opprette nye arbeidsområder når du ønsker å utvikle og teste ut nye tagkonfigurasjoner i et miljø atskilt fra der du hovedsaklig produserer tagkonfigurasjoner, eller når du har flere brukere som arbeider med ulike tagkonfigurasjoner.

Hver beholder har én versjonsstrøm. Når du oppretter en ny versjon, blir det lagt ut et varsel i hvert arbeidsområde. I varselet blir det informert om at det aktuelle arbeidsområdet er foreldet, og du blir bedt om å oppdatere det.

Når et arbeidsområde blir publisert eller lagret som en ny versjon, blir arbeidsområdets navn, notater og endringsliste registrert i den nye versjonen. Arbeidsområdet blir så fjernet. Når arbeidsområdet er lagret eller publisert, gjenopprettes standardarbeidsområdet.

Administrer arbeidsområder

Du kan gå til Administrer arbeidsområder-siden hvis du ønsker å opprette et nytt arbeidsområde, bytte til et annet arbeidsområde eller fjerne eksisterende arbeidsområder.

Slik kan du opprette nye arbeidsområder:

1. Klikk på Gjeldende arbeidsområde-menyen i navigasjonspanelet til venstre.
  2. Klikk på Legg til Legg til øverst til høyre på Administrer arbeidsområder-siden.
  3. Gi det nye arbeidsområdet et navn og en beskrivelse. Navnet på og beskrivelsen av arbeidsområdet blir senere til et versjonsnavn og den tilhørende beskrivelsen, så det er viktig at du velger navn på en konsekvent måte som gjenspeiler hensikten med arbeidsområdet. Vi tar et par eksempler: «Nye Floodlight-tagger for kvartal 1», «Oppdatert Google Analytics for kvartal 2» og så videre.
  4. Klikk på Lagre.

Sånn kan du bytte til et annet arbeidsområde:

1. Klikk på Standard arbeidsområde-menyen i venstre navigasjonspanel.
  2. Velg et arbeidsområde fra listen på Administrer arbeidsområder-siden.
Tips: Du kan begrense en lang liste med arbeidsområder ved å klikke på søkeikonet øverst til høyre og skrive inn en term.

Slik fjerner du arbeidsområder:

1. Klikk på Standard arbeidsområde-menyen i venstre navigasjonspanel.
  2. Klikk på Informasjon Informasjon til høyre for arbeidsområdet du ønsker å slette.
  3. Klikk på Flere handlinger Mer øverst til høyre, og velg Slett.

Tag Manager 360-kunder kan opprette så mange arbeidsområder som de vil. Alle andre brukere kan ha maksimalt tre arbeidsområder samtidig – ett standardarbeidsområde og to egendefinerte arbeidsområder.

Oppdater arbeidsområder

Når du jobber med flere arbeidsområder, kan et hvilket som helst av disse bli foreldet på grunn av endringer gjort andre steder i beholderen. Slik kan du oppdatere arbeidsområder:

1. Når du prøver å publisere et arbeidsområde der det blir funnet endringer hentet fra en annen versjon, får du se varselet «Dette arbeidsområdet er utdatert. Det oppdateres automatisk hvis du fortsetter.» i Tag Manager.
  2. Klikk på Oppdater arbeidsområdet for å se en liste over versjonene som ikke er slått sammen med andre versjoner.
  3. Klikk på en oppføring i denne listen, så får du se endringene gjort i denne versjonen.
  4. Klikk på Oppdater for å ta med disse endringene.

Hvis du oppdaterer arbeidsområdet, aktiveres eventuelle endringer som er implementert i beholderversjoner siden den forrige oppdateringen. Hvis noen av disse endringene kommer i konflikt med endringer som allerede er gjort i det gjeldende arbeidsområdet, blir disse konfliktene vist til brukerne, som blir bedt om å løse dem.

Løs konflikter

Vi viser meldingen «Vi har oppdaget en konflikt» på Oversikt over arbeidsområder-siden hvis vi finner motstridende endringer. Velg Løs konflikter for å vises konfliktløsingsverktøyet.

Du kan løse én konflikt om gangen. Konfigurasjonen i den sist synkroniserte versjonen vises til venstre, og til høyre kan du se konfigurasjonen i det gjeldende arbeidsområdet. Hver konflikt fremheves med en farge som indikerer konfliktens art:

• Blå: Det er noe som ikke stemmer overens mellom den sist synkroniserte versjonen og det gjeldende arbeidsområdet.
  • Rød: Det er noe i den sist synkroniserte versjonen som ikke finnes i det gjeldende arbeidsområdet.
  • Grønn: Det er noe i det gjeldende arbeidsområdet som ikke finnes i den sist synkroniserte versjonen.

For hver konflikt kan du selv bestemme om du vil ignorere eller kopiere endringen i den sist synkroniserte versjonen. Du kan velge Løs alle hvis du ønsker å ignorere alle endringene i versjonen som sist ble synkronisert. Når alle konfliktene er løst, lagrer du endringene dine. Gjenta denne prosessen for eventuelle andre konflikter.

Når det gjeldende arbeidsområdet er publisert eller lagret som en ny versjon, blir eventuelle ignorerte endringer i den sist synkroniserte versjonen overskrevet med endringene i det gjeldende arbeidsområdet.

Anbefalte fremgangsmåter for administrering av arbeidsområder

Gjør bare små endringer: Opprett et arbeidsområde for hvert sett med relaterte endringer som skal bli publisert samtidig. I ett arbeidsområde kan du for eksempel arbeide med taggene, utløserne og variablene du skal bruke i en innledende implementering av taggene for Google Analytics-sidevisninger. Samtidig kan du jobbe med konfigurasjonen av taggene for Google Analytics-hendelsessporing i et annet arbeidsområde.

Bruk arbeidsområder for å gruppere sammen vanlige endringer: Hvis du har et byrå som håndterer både Google Analytics- og Floodlight-tagger, kan du bruke to arbeidsområder for å holde konfigurasjonene atskilt. Dette gjør at du kan publisere tagger på kontrollert vis, og i tillegg blir versjonsloggen din enklere å lese.

Bruk arbeidsområder for å administrere team: Det kan være lurt at ulike team eller personer jobber i hvert sitt arbeidsområde. Hvert team og hvert individ kan dessuten ha flere enn ett arbeidsområde for ulike sett med endringer.

Velg konsekvente, beskrivende navn: Når en beholder publiseres eller en versjon lagres, skriver du inn et versjonsnavn og en beskrivelse som tydelig indikerer hvilke endringer som ble gjort. Eksempel:

• Versjonsnavn: «Innledende lansering av taggen for GA-sidevisninger»
  • Beskrivelse: «Lansering av taggen for Google Analytics-sidevisninger på example.com.»

Bruk arbeidsområder når du ønsker å teste ut en konfigurasjon: Arbeidsområder kan brukes til å gjøre endringer uten å risikere at andre utilsiktet publiserer arbeidet ditt. Du kan bruke arbeidsområder som testmiljøer for å teste ut endringer i beholderkonfigurasjonen din. Hvis du velger å ikke publisere endringene i det aktuelle arbeidsområdet, kan du allikevel velge å lagre det endrede arbeidsområdet for senere bruk, men du kan også slette det.

Beslektede ressurser