G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Työtilat

Käytä työtiloja tagimuutosten ryhmittelyyn ja hallinnointiin.

Google Tag Managerin työtilan avulla voit luoda useita muutosjoukkoja säilöille. Tiimin jäsenet voivat työskennellä näiden muutosten parissa erillisissä työtiloissa ja kehittää itsenäisesti tagimäärityksiä. Tämä helpottaa versioiden hallintaa, sillä voit palauttaa aiemman työtilan määrityksen ja estää tiimin jäseniä julkaisemasta jonkun muun tekemiä keskeneräisiä muutoksia vahingossa.

Kun teet muutoksia säilöön, teet ne työtilassa. Jokaista säilöä kohden luodaan oletustyötila. Tavallisilla tileillä voidaan luoda kaksi lisätyötilaa, ja Tag Manager 360 ‑tileillä niitä voidaan luoda rajattomasti.

Milloin uusi työtila kannattaa luoda?

Tag Managerin työtila on paikka, jossa työskennellään sellaisen muutosjoukon parissa, josta myöhemmin tulee versio. Uusi työtila kannattaa luoda silloin, jos haluat kehittää ja testata tagimäärityksiä erillään päätuotantotagimäärityksistäsi, tai jos useampi käyttäjä työskentelee eri tagimääritysten parissa.

Kullakin säilöllä on yksi versiovirta. Kun uusi versio luodaan, kussakin työtilassa näytetään ilmoitus, jossa kerrotaan työtilan olevan vanhentunut, sekä kehotus päivittää työtila.

Kun työtila versioidaan tai julkaistaan, sen nimi, huomautukset ja muutosluettelo tallennetaan versioon. Sen jälkeen työtila poistetaan. Oletustyötila luodaan uudelleen sen jälkeen, kun se on versioitu tai julkaistu.

Työtilojen hallinta

Hallinnoi työtiloja ‑sivulla voit luoda uuden työtilan, siirtyä toiseen työtilaan tai poistaa aiemmin luodun työtilan.

Uuden työtilan luominen

1. Klikkaa vasemmalta navigaatiopaneelista Nykyinen työtila ‑valikkoa.
  2. Klikkaa Työtilojen hallinta ‑sivun oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää
  3. Lisää uudelle työtilalle nimi ja kuvaus. Työtilan nimestä ja kuvauksesta tulee myöhemmin version nimi ja kuvaus, joten kehitä järkevä nimeämiskäytäntö, joka kuvastaa työtilan tavoitteita. Selkeitä nimiä ovat esimerkiksi "Q1:n uudet Floodlightit" ja "Q2:n päivitetty Google Analytics".
  4. Klikkaa Tallenna.

Siirtyminen toiseen työtilaan

1. Klikkaa vasemmanpuoleisesta navigointipaneelista Oletustyötila-valikkoa.
  2. Valitse työtila Työtilojen hallinta ‑sivulla olevasta luettelosta.
Vinkki: Pitkää työtilojen luetteloa voi rajata klikkaamalla oikean yläkulman hakukuvaketta ja kirjoittamalla hakutermin.

Työtilan poistaminen:

1. Klikkaa vasemmanpuoleisesta navigointipaneelista Oletustyötila-valikkoa.
  2. Klikkaa poistettavan työtilan oikealta puolelta Tiedot-kohtaa Tiedot.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää toimintoja Lisääja valitse Poista.

Tag Manager 360 ‑asiakkaat voivat luoda rajattoman määrän työtiloja. Kaikilla muilla käyttäjillä voi olla korkeintaan kolme samanaikaista työtilaa: oletustyötila ja kaksi muuta työtilaa.

Työtilojen päivittäminen

Kun käytät useita työtiloja, mikä tahansa työtila voi vanhentua sen vuoksi, että muutoksia on tehty muualla säilössä. Voit päivittää työtilan seuraavasti:

1. Kun yrität julkaista työtilan, jossa on havaittu muutoksia toiseen versioon verrattuna, Tag Manager näyttää seuraavan ilmoituksen: "Tämä työtila on vanhentunut. Se päivitetään automaattisesti, jos jatkat."
  2. Klikkaa Päivitä työtila, jos haluat nähdä luettelon yhdistämättömistä versioista.
  3. Klikkaa yhdistämättömien versioiden luettelossa jotakin kohtaa nähdäksesi, mitä muutoksia kyseiseen versioon on tehty.
  4. Klikkaa Päivitä, jos haluat yhdistää muutokset.

Työtilan päivittäminen tuo mukanaan kaikki muutokset, jotka on tehty säilön muihin versioihin edellisen päivityksen jälkeen. Jos jokin näistä muutoksista on ristiriidassa nykyiseen työtilaan tehtyjen muutosten kanssa, ristiriidat näytetään sinulle ja sinua kehotetaan ratkaisemaan ne.

Ristiriitojen ratkaiseminen

Työtilan yleiskatsaussivulla näytetään viesti "Ristiriita havaittu", jos ristiriitoja on havaittu. Valitse Ratkaise ristiriidat, niin ristiriitojen ratkaisutyökalu tulee näkyviin.

Ristiriidat voi ratkaista yksi kerrallaan. Viimeisimmän synkronoidun version määritykset näytetään vasemmalla ja nykyisen työtilan määritykset näytetään oikealla. Kukin ristiriita on korostettu ja korostuksen väri kertoo ristiriidan luonteesta.

• Sininen: Viimeisimmän synkronoidun version ja nykyisen työtilan välillä on tehty muutos.
  • Punainen: Nykyinen työtila ei sisällä jotakin viimeisimmän synkronoidun version muutosta.
  • Vihreä: Viimeisin synkronoitu versio ei sisällä jotakin nykyisen työtilan muutosta.

Kunkin ristiriidan kohdalla voit päättää, haluatko hylätä viimeisimmän synkronoidun version muutoksen vai kopioida muutoksen uusimmasta synkronoidusta versiosta. Valitsemalla Ratkaise kaikki voit hylätä kaikki viimeisimmän synkronoidun version muutokset. Kun kaikki ristiriidat on ratkaistu, tallenna muutokset. Käsittele muut ristiriidat samalla tavalla.

Kun nykyinen työtila versioidaan tai julkaistaan, kaikki viimeisimmän synkronoidun version muutokset, jotka on hylätty, korvataan nykyisen työtilan muutoksilla.

Työtilojen hallinnoinnin parhaat käytännöt

Tee vain pieniä muutoksia: Luo työtila kaikille toisiinsa liittyville muutosjoukoille, jotka julkaistaan samanaikaisesti. Saatat esimerkiksi tehdä yhdessä työtilassa töitä sellaisten tagien, triggereiden ja muuttujien parissa, jotka otetaan ensimmäistä kertaa käyttöön Google Analyticsin sivun katselu ‑tageina, ja samaan aikaan teet toisessa työtilassa töitä Google Analyticsin tapahtamaseurantatagien määrityksen parissa.

Ryhmittele yleisiä muutoksia työtilojen avulla: Jos yrityksesi on esimerkiksi mainostoimisto, joka työskentelee sekä Google Analytics ‑tagien että Floodlight-tagien parissa, käytä kahta työtilaa, jotta määritykset pysyvät erillään. Näin voit hallita paremmin tagien julkaisua ja pitää versiohistorian selkeämpänä.

Hallinnoi tiimejä työtilojen avulla: Kunkin tiimin tai yksittäisen henkilön kannattaa työskennellä eri työtiloissa. Lisäksi jokaisella tiimillä tai henkilöllä voi olla useampi kuin yksi työtila eri muutosjoukkoja varten.

Käytä johdonmukaisia ja kuvaavia nimeämiskäytäntöjä: Kun julkaiset säilön tai tallennat version, lisää Version nimi ja Kuvaus, joiden perusteella on helppoa nähdä, mitä muutoksia on tehty. Esimerkki:

• Version nimi: GA:n sivun katselu ‑tagin ensimmäinen julkaisu
  • Kuvaus: Julkaistaan Google Analyticsin sivun katselu ‑tagi sivustolla example.com.

Testaa määrityksiä työtilojen avulla: Työtiloissa voit testata muutoksia ilman pelkoa siitä, että joku toinen vahingossa julkaisisi työsi. Voit käyttää työtilaa hiekkalaatikkona, jossa kokeilet säilön määrityksen muutoksia. Jos et halua julkaista työtilassa tehtyjä muutoksia, voit tallentaa työtilan myöhempää käyttöä varten tai poistaa työtilan.

Aiheeseen liittyviä resursseja