G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Arbejdsområder

Brug arbejdsområder til at gruppere og administrere tagændringer.

Et Google Tag Manager-arbejdsområde giver dig mulighed for at oprette flere sæt ændringer til din container. Teammedlemmer kan arbejde med ændringer i separate arbejdsområder, så de kan udvikle tagkonfigurationer uafhængigt af hinanden. Denne funktion giver bedre versionskontrol, i og med at der er mulighed for at fortryde ændringer af en tidligere gemt arbejdsområdekonfiguration. Det er også med til at forhindre, at et teammedlem ved en fejl kommer til at offentliggøre en andens ufærdige ændringer.

Når du foretager ændringer i en container, foretager du dem i et arbejdsområde. Der oprettes et standardarbejdsområde til hver container. På almindelige konti kan der tilføjes op til to ekstra arbejdsområder, og på Tag Manager 360-konti kan der oprettes et ubegrænset antal arbejdsområder.

Hvornår bør du oprette et nyt arbejdsområde?

Et arbejdsområde i Tag Manager er et sted, hvor du arbejder på et ændringssæt, der bliver til en version. Opret et nyt arbejdsområde, hvis du vil udvikle og teste tagkonfigurationer i et område, der holdes adskilt fra dine primære tagkonfigurationer, eller hvis flere brugere skal arbejde med forskellige tagkonfigurationer.

Hver container har sin egen versionsstrøm. Når der oprettes en ny version, viser de respektive arbejdsområder en underretning om, at de er forældede, og en anmodning om opdatering.

Når et arbejdsområde versioneres eller offentliggøres, registreres dets navn, noter og liste over ændringer sammen med den nye version. Herefter fjernes arbejdsområdet. Standardarbejdsområdet genoprettes, efter det er versioneret eller offentliggjort.

Administrer arbejdsområder

Brug siden Administrer arbejdsområder til at oprette et nyt arbejdsområde, skifte til et andet arbejdsområde eller fjerne et allerede oprettet arbejdsområde.

Sådan opretter du et nyt arbejdsområde:

1. Klik på menuen Aktuelt arbejdsområde i navigationen til venstre.
  2. Klik på Tilføj (Tilføj) øverst til højre på siden Administrer arbejdsområder.
  3. Angiv et navn til og en beskrivelse af det nye arbejdsområde. Arbejdsområdets navn og beskrivelse bliver senere til et versionsnavn og en versionsbeskrivelse, så sørg for at bruge et navgivningssystem, der afspejler arbejdsområdets formål. Eksempel: "Nye Floodlight-tags til 1. kvartal", "Opdaterede Google Analytics-tags til 2. kvartal" osv.
  4. Klik på Gem.

Sådan skifter du til et andet arbejdsområde:

1. Klik på menuen Standardarbejdsområde i navigationspanelet til venstre.
  2. Vælg et arbejdsområde på listen på siden Administrer arbejdsområder.
Tip! Hvis du vil indsnævre en lang liste over arbejdsområder, kan du klikke på søgeikonet øverst til højre og indtaste en term.

Sådan fjerner du et arbejdsområde:

1. Klik på menuen Standardarbejdsområde i navigationspanelet til venstre.
  2. Klik på Oplysninger (Oplysninger) til højre for det arbejdsområde, du vil slette.
  3. Klik på Flere handlinger (Mere) øverst til højre, og vælg Slet.

Tag Manager 360-kunder kan oprette et ubegrænset antal arbejdsområder. Alle øvrige brugere kan have op til tre arbejdsområder samtidig: Et standardarbejdsområde og to tilpassede arbejdsområder.

Opdater arbejdsområder

Når du har flere arbejdsområder i brug, kan de hver især blive forældede, hvis der foretages ændringer andre steder i containeren. Sådan opdaterer du et arbejdsområde:

1. Hvis du forsøger at offentliggøre et arbejdsområde, og der er fundet ændringer fra en anden version, får du vist følgende underretning i Tag Manager: "Dette arbejdsområde er forældet. Det opdateres automatisk, hvis du fortsætter."
  2. Klik på Opdater arbejdsområde for at få vist en liste over versioner, der ikke er blevet flettet ind i det aktuelle arbejdsområde.
  3. Klik på en post på listen over versioner, der ikke er blevet flettet ind i det aktuelle arbejdsområde, for at se, hvilke ændringer der er foretaget i den pågældende version.
  4. Klik på Opdater for at få ændringerne flettet ind i det aktuelle arbejdsområde.

Når du opdaterer et arbejdsområde, henter du alle de ændringer, der er blevet foretaget i andre versioner af containeren siden den seneste opdatering. Hvis der er konflikter mellem disse ændringer og de ændringer, der er foretaget i det aktuelle arbejdsområde, får du vist konflikterne, og du bliver bedt om at løse dem.

Løs konflikter

Hvis der registreres konflikter, vises meddelelsen "Der blev fundet en konflikt" på siden Oversigt over arbejdsområder. Vælg Løs konflikter for at få vist konfliktløsningsværktøjet.

Du kan løse konflikterne en ad gangen. Konfigurationen fra den senest synkroniserede version vises til venstre, og konfigurationen i det aktuelle arbejdsområde vises til højre. Hver konflikt er fremhævet med en farve, der angiver, hvad konflikten skyldes:

• Blå: Der er foretaget en ændring fra den senest synkroniserede version til det aktuelle arbejdsområde.
  • Rød: En ændring i den senest synkroniserede version er ikke implementeret i det aktuelle arbejdsområde.
  • Grøn: En ændring i det aktuelle arbejdsområde er ikke implementeret i den senest synkroniserede version.

For hver konflikt skal du vælge, om du vil ignorere eller kopiere ændringen fra den senest synkroniserede version. Du kan vælge Løs alle for at ignorere alle ændringerne fra den senest synkroniserede version. Når alle konflikter er løst, skal du gemme ændringerne. Gentag denne proces for alle øvrige konflikter.

Når det aktuelle arbejdsområde versioneres eller offentliggøres, overskrives alle ignorerede ændringer fra den senest synkroniserede version med ændringerne i det aktuelle arbejdsområde.

Optimale løsninger med hensyn til administration af arbejdsområder

Sørg for kun at foretage små ændringer: Opret et arbejdsområde til hvert sæt relaterede ændringer, som skal offentliggøres samtidigt. Du kan f.eks. arbejde på de tags, triggers og variabler, der skal bruges til en indledende implementering af Google Analytics-sidevisningstags, i ét arbejdsområde, mens du arbejder på konfigurationen af dine tags til Google Analytics-hændelsessporing i et andet arbejdsområde.

Brug arbejdsområder til at gruppere relaterede ændringer: Hvis du har et bureau, hvor der arbejdes med både Google Analytics-tags og Floodlight-tags, bør du bruge to arbejdsområder for at holde konfigurationerne adskilt. Det giver dig mulighed for at offentliggøre tags i kontrolleret rækkefølge og gør din versionshistorik mere entydig.

Brug arbejdsområder til administration af teams: Sørg for, at forskellige teams eller enkeltpersoner arbejder i hver sit arbejdsområde. Hvert team eller hver enkeltperson kan desuden have mere end ét arbejdsområde til forskellige ændringssæt.

Brug et ensartet og beskrivende navngivningssystem: Angiv et versionsnavn og en beskrivelse, der gør det nemt at finde ud af, hvilke ændringer der er blevet foretaget, når en container offentliggøres eller en version gemmes. Eksempel:

• Versionsnavn: "Lancering af Google Analytics-sidevisningstag"
  • Beskrivelse: "Lancering af Google Analytics-sidevisningstagget på eksempel.dk"

Brug arbejdsområder til at teste en konfiguration: Arbejdsområder kan bruges til at teste ændringer uden risiko for, at en anden ved en fejl kommer til at offentliggøre dit arbejde. Du kan bruge et arbejdsområde til at teste ændringer af din containerkonfiguration. Hvis du vælger ikke at offentliggøre ændringerne i det aktuelle arbejdsområde, kan du gemme arbejdsområdet med henblik på senere brug eller slette det.