G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

[UA] Universal Analyticsin omat ulottuvuudet

Huom. Tämä artikkeli koskee Universal Analyticsia (UA). Tavalliset UA-mittauskokonaisuudet lopettavat datan käsittelyn 1.7.2023 (ja UA 360 ‐mittauskokonaisuudet 1.7.2024). Jos käytät edelleen UA:ta, siirry käyttämään Google Analytics 4:ää (GA4).

Jos tarvitset Google Analyticsissa ulottuvuuksien nimiä, jotka eivät sisälly oletusarvoisiin ulottuvuuksiin ja mittareihin, voit luoda omia ulottuvuuksia. Omien ulottuvuuksien avulla voit kerätä ja analysoida dataa, jota Analytics ei automaattisesti hae. Voit lähettää omille ulottuvuuksille arvoja muuttujalla, joka hakee dataa verkkosivultasi tai käyttää datakerrosta tiettyjen arvojen välittämiseen.

Sivumuuttujan käyttäminen omien ulottuvuusarvojen valinnassa

Voit liittää Google Analytics ‑istuntoon listalta peräisin olevan arvon käyttämällä muunnostaulukkomuuttujaa Tag Managerissa.

Vaihe 1: Luo oma ulottuvuus

Voit luoda oman ulottuvuuden Google Analyticsissa seuraavalla tavalla:

1. Kirjaudu Google Analytics ‑tilillesi.
  2. Siirry kohtaan Järjestelmänvalvoja ja sitten Mittauskokonaisuus: Omat määritelmät ja sitten Omat ulottuvuudet.
  3. Valitse +Uusi oma ulottuvuus.
  4. Lisää oma arvo Nimi-kenttään ja valitse haluamasi arvo Laajuus-valikosta. Varmista, että Aktiivinen-arvo on valittu.
    Esimerkki: Lisää Nimi-kentän arvoksi "destination" (matkakohde) ja valitse Laajuus-valikosta Osuma.
  5. Klikkaa Luo.
  6. Ulottuvuuden numero näkyy koodiesimerkeissä Luotu oma ulottuvuus ‑sivulla. Kirjaa ulottuvuuden numero muistiin. Seuraavassa esimerkissä ulottuvuuden indeksinumero on 6:

JavaScript:
var dimensionValue = 'SOME_DIMENSION_VALUE';
ga('set', 'dimension6', dimensionValue);

Android SDK:
String dimensionValue = "SOME_DIMENSION_VALUE";
tracker.set(Fields.customDimension(6), dimensionValue);

iOS SDK:
NSString *dimensionValue = @"SOME_DIMENSION_VALUE";
[tracker set:[GAIFields customDimensionForIndex:6] value:dimensionValue];

Voit halutessasi tarkistaa ulottuvuuden indeksinumeron Google Analyticsin taulukosta valitsemalla Järjestelmänvalvoja ja sitten Mittauskokonaisuus: Omat määritelmät ja sitten Omat ulottuvuudet.

Vaihe 2: Valitse Tag Manager ‑muuttuja sivuarvojen tallentamista varten

Valitse seuraavaksi Tag Manager ‑muuttuja, joka tallentaa verkkosivulta arvon, jolla oman ulottuvuuden kentän arvo voidaan päivittää. Kohdearvo voi olla peräisin useasta eri lähteestä: se voi olla sivun elementtitunnus, tapahtuman suorituksen luoma arvo (esim. ajastintapahtuman luoma arvo) tai URL-osoitteesta löytyvä teksti.

Tässä esimerkissä vaadittu arvo löytyy sivun URL-osoitteesta. Se on ristikkomerkin (#) jäljestä löytyvä tekstin osa. Esimerkkejä:

• https://www.example.com/destinations/#paris
  • https://www.example.com/destinations/#newyork
  • https://www.example.com/destinations/#tokyo

Tag Manager voi hakea URL-osoitteiden jäljessä olevan tekstiosan arvot, lisätä kyseiset arvot muuttujaan ja tämän jälkeen valita muuttujan avulla arvon omalle ulottuvuudelle, jota haluamme käyttää:

1. Klikkaa Tag Managerissa Muuttujat.
  2. Valitse Käyttäjän määrittämät muuttujat ‑kohdasta Uusi.
  3. Klikkaa Muuttujan määritys ja valitse muuttujatyypiksi URL-osoite.
  4. Valitse muuttujan määrityssivulla komponenttityypiksi Osa.
  5. Lisää muuttujalle nimi, esim. URL:n osan muuttuja.
  6. Klikkaa Tallenna.

Vaihe 3: Ota omat ulottuvuudet käyttöön Universal Analyticsin tageissa

Viimeisessä vaiheessa omat ulottuvuudet otetaan käyttöön Google Analyticsin Asetukset-muuttujassa seuraavasti:

1. Klikkaa Muuttujat ja valitse sitten Google Analyticsin Asetukset-muuttuja.
  2. Avaa tagi muokattavaksi ja valitse Lisäasetukset ja sitten Omat ulottuvuudet.
  3. Klikkaa +Lisää oma ulottuvuus.
  4. Lisää indeksiarvo, jonka kirjasit muistiin vaiheessa 1.
  5. Valitse Ulottuvuuden arvo ‑kohdassa variable selector iconmuuttujan valitsimen kuvakkeen avulla sen muuttujan nimi, jonka loit vaiheessa 2.
  6. Klikkaa Tallenna.

Valitse oman ulottuvuuden arvot datakerroksesta

Datakerros on paras tapa varmistua raporttien tulosten yhdenmukaisuudesta, sillä datakerrosta käyttämällä voit ylläpitää tageihisi välitettäviä arvoja. Tässä esimerkissä dataLayer.push() lisää matkakohteen arvon datakerrokseen verkkosivustolla, kun painiketta klikataan:

<button onclick="dataLayer.push({'destination': 'paris'});">
  Varaa matka Pariisiin!
</button>

Jos haluat lähettää tämän arvon Google Analyticsiin omana ulottuvuutena Tag Managerin avulla, käytä datakerrosmuuttujaa ja lisää sitten oma ulottuvuus sopiviin Google Analytics ‑tageihin, jotka on jo otettu käyttöön verkkosivustollasi.

Vaihe 1: Luo oma ulottuvuus

Voit luoda oman ulottuvuuden Google Analyticsissa seuraavalla tavalla:

1. Kirjaudu Google Analytics ‑tilillesi.
  2. Siirry kohtaan Järjestelmänvalvoja ja sitten Mittauskokonaisuus: Omat määritelmät ja sitten Omat ulottuvuudet.
  3. Valitse +Uusi oma ulottuvuus.
  4. Lisää oma arvo Nimi-kenttään ja valitse haluamasi arvo Laajuus-valikosta. Varmista, että Aktiivinen-arvo on valittu.
    Esimerkki: Lisää Nimi-kentän arvoksi "destination" (matkakohde) ja valitse Laajuus-valikosta Osuma.
  5. Klikkaa Luo.
  6. Ulottuvuuden numero näkyy koodiesimerkeissä Luotu oma ulottuvuus ‑sivulla. Kirjaa ulottuvuuden numero muistiin. Seuraavassa esimerkissä ulottuvuuden indeksinumero on 6:

JavaScript:
var dimensionValue = 'SOME_DIMENSION_VALUE';
ga('set', 'dimension6', dimensionValue);

Android SDK:
String dimensionValue = "SOME_DIMENSION_VALUE";
tracker.set(Fields.customDimension(6), dimensionValue);

iOS SDK:
NSString *dimensionValue = @"SOME_DIMENSION_VALUE";
[tracker set:[GAIFields customDimensionForIndex:6] value:dimensionValue];

Vaihe 2: Luo datakerrosmuuttuja

Seuraavaksi sinun on luotava muuttuja, joka tallentaa oikeat datakerroksen arvot:

1. Klikkaa Tag Managerissa Muuttujat.
  2. Valitse Käyttäjän määrittämät muuttujat ‑kohdasta Uusi.
  3. Valitse muuttujatyypiksi Datakerroksen muuttuja.
  4. Valitse Datakerroksen muuttujan nimi ‑tekstikentän arvoksi destination.
  5. Lisää muuttujalle nimi, esim. matkakohteen datakerroksen muuttuja.
  6. Klikkaa Tallenna.

Vaihe 3: Ota oma ulottuvuus käyttöön Universal Analyticsin tageissa

Viimeisessä vaiheessa oma ulottuvuus otetaan käyttöön Google Analyticsin Asetukset-muuttujassa seuraavasti:

1. Klikkaa ensin Muuttujat ja sitten Google Analyticsin Asetukset-muuttujaa.
  2. Klikkaa Muuttujan määritys.
  3. Klikkaa Lisää asetuksia ja sittenOmat ulottuvuudet.
  4. Klikkaa +Lisää oma ulottuvuus.
  5. Lisää indeksiarvo, jonka kirjasit muistiin vaiheessa 1.
  6. Lisää Ulottuvuuden arvo ‑kohtaan sen muuttujan nimi, jonka loit vaiheessa 2.
  7. Klikkaa Tallenna.
  8. Julkaise säilösi, niin muutokset tulevat voimaan.
Jos et ole valinnut Universal Analytics ‑tageja käyttämään Google Analyticsin Asetukset-muuttujaa, se kannattaa tehdä nyt. Google Analyticsin Asetukset-muuttujan avulla useissa tageissa käytettävien muuttujien määritysten muokkaaminen voi olla helpompaa. Jos kuitenkin haluat käyttää omia ulottuvuuksia vain tietyssä Universal Analytics ‑tagissa, saat Ota ohitusasetukset käyttöön tässä tagissa ‑valintaruudun kautta näkyviin Lisää asetuksia ‑valikon.