G Suite har bytt namn till Google Workspace: allt ditt företag behöver för att få jobbet gjort.

Vanlig remarketing i Google Ads

Använd remarketing i Google Ads för att nå potentiella kunder på nytt genom att lägga till webbplats- och appbesökare på remarketinglistor. Sedan kan du inrikta dina annonser på dessa listor. Innan du konfigurerar taggen rekommenderar vi att du läser mer om hur denna funktion fungerar i hjälpcentret för Google Ads.

Du kan skapa en remarketingtagg genom att ange ditt Google Ads-konverterings-id och en konverteringsetikett (valfritt) från ditt Google Ads-konto. Så här hämtar du konverterings-id och konverteringsetiketten:

Du väljer själv om du vill använda konverteringsetiketten när du skapar remarketingtaggen. Lägg bara till den om du använder taggbaserade remarketinglistor. Om du lägger till åtgärdsspecifika konverteringsetiketter leder det till att fler konverteringar räknas.
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
    • Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen:
      1. Klicka på Verktyg (Google Ads | verktyg [ikon]) i ditt Google Ads-konto.
      2. Välj Målgruppshantering under Delat bibliotek.
      3. Klicka på Målgruppskällor på sidmenyn till vänster.
      4. Klicka på Information på kortet för Google Ads-taggen. Klicka på Ställ in tagg om du inte redan har skapat remarketingtaggen.
      5. Scrolla ned och utöka avsnittet Google Ads-tagg.
      6. Rulla ännu längre ned och välj Använd taggstyrning.
      7. Kopiera ditt konverterings-id.
      8. Valfritt: Om du har en taggbaserad remarketinglista med en konverteringsetikett letar du reda på motsvarande lista och klickar på Taggar för att se tagguppgifterna. Kopiera konverteringsetiketten (markerad) under event-kodavsnittet.
        <script>
          gtag('event', 'conversion', {
              'send_to': 'AW-123456733/AnExaMPleC0Nv3rS10nLaBel',
              'aw_remarketing_only': true
          });
        </script>
    • Om du använder den tidigare AdWords-upplevelsen:
      1. Välj Delat bibliotek följt av Målgrupper i ditt konto.
      2. Klicka på Tagguppgifter och välj Konfiguration.
      3. Utöka avsnittet Visa AdWords remarketingtagg och tillhörande anvisningar och anteckna konverterings-id:t (markerat).
        <script type="text/javascript">
        /* <![CDATA[ */
        var google_conversion_id = 123456733;
        var google_custom_params = window.google_tag_params;
        var google_remarketing_only = true;
        /* ]]> */
        </script>
        Valfritt: Om du har en taggbaserad remarketinglista med en konverteringsetikett antecknar du både konverterings-id:t och konverteringsetiketten.
        <script type="text/javascript">
        /* <![CDATA[ */
        var google_conversion_id = 123456733;
        var google_conversion_label = "vOzVCLSr3nUQmqytvgM";
        var google_custom_params = window.google_tag_params;
        var google_remarketing_only = true;
        /* ]]> */
        </script>
  2. Skapa en Google Ads-remarketingtagg i Google Taggstyrning.
    1. Välj Ny tagg följt av Taggkonfigurering följt av Google Ads Remarketing i Taggstyrning.
    2. Ange Google Ads-konverterings-id och konverteringsetikett (valfritt) i motsvarande fält.
    3. Klicka på Utlösare och välj en eller flera utlösare för att ange när taggen ska aktiveras. Välj till exempel en utlösare som aktiveras på alla sidor om du vill lägga till en remarketingtagg på alla sidor på din webbplats.
    4. Slutför taggkonfigurationen genom att klicka på Spara.
  3. Viktigt! Se till att en konverteringslänkning är aktiverad för att få bästa möjliga webbläsarkompatibilitet.

4. Förhandsgranska ändringarna och publicera när du är klar.