Standaard Google Ads-remarketing

Gebruik Google Ads-remarketing om opnieuw contact te leggen met potentiële klanten door uw website- en app-bezoekers aan remarketinglijsten toe te voegen. U kunt deze lijsten vervolgens targeten met advertenties. Voordat u aan de slag gaat met deze tag, raden we u aan in het Helpcentrum van Google Ads meer informatie te lezen over de werking van deze functie.

Als u een remarketingtag wilt instellen, moet u de Google Ads-waarde van uw conversie-ID en uw conversielabel (optioneel) uit uw Google Ads-account opgeven. Uw conversie-ID en het conversielabel vinden:

1. Log in op uw Google Ads-account op https://ads.google.com.
    • Als u het nieuwe Google Ads gebruikt:
      1. Klik in uw Google Ads-account op Tools ().
      2. Selecteer onder Gedeelde bibliotheek de optie Doelgroepbeheer.
      3. Klik in het menu aan de linkerkant op Doelgroepbronnen.
      4. Klik op de kaart 'Google Ads-tag' op Details. Klik op Tag instellen als u de remarketingtag nog niet heeft ingesteld.
      5. Scroll omlaag en vouw het gedeelte Google Ads-tag uit.
      6. Scroll verder omlaag en selecteer Tag Manager gebruiken.
      7. Kopieer de conversie-ID.
      8. Optioneel: Als u een remarketinglijst heeft op basis van tags waarvoor een conversielabel wordt gebruikt, gaat u naar die lijst en klikt u op Tags om de gegevens van de tag te bekijken. Kopieer onder het gebeurtenisfragment het conversielabel (gemarkeerd).
        <script>
          gtag('event', 'conversion', {
              'send_to': 'AW-123456733/AnExaMPleC0Nv3rS10nLaBel',
              'aw_remarketing_only': true
          });
        </script>
    • Als u de vorige versie van AdWords gebruikt:
      1. Ga in uw account naar Gedeelde bibliotheek en dan Doelgroepen.
      2. Klik op Tagdetails en selecteer Instellen.
      3. Vouw het gedeelte AdWords-remarketingtag en instructies bekijken uit en noteer de conversie-ID (gemarkeerd).
        <script type="text/javascript">
        /* <![CDATA[ */
        var google_conversion_id = 123456733;
        var google_custom_params = window.google_tag_params;
        var google_remarketing_only = true;
        /* ]]> */
        </script>
        Optioneel: Als u een op tags gebaseerde remarketinglijst met een conversielabel heeft, opent u de tag en noteert u zowel de conversie-ID als het conversielabel.
        <script type="text/javascript">
        /* <![CDATA[ */
        var google_conversion_id = 123456733;
        var google_conversion_label = "vOzVCLSr3nUQmqytvgM";
        var google_custom_params = window.google_tag_params;
        var google_remarketing_only = true;
        /* ]]> */
        </script>
  2. Maak een Google Ads-remarketingtag in Google Tag Manager.
    1. Selecteer in Tag Manager Nieuwe tag en dan Tagconfiguratie en dan Google Ads-remarketing.
    2. Voer de conversie-ID van Google Ads en het optionele conversielabel in de weergegeven velden in.
    3. Klik op Triggeren en kies een of meer triggers om aan te geven wanneer de tag moet worden geactiveerd. Selecteer bijvoorbeeld een trigger die op alle pagina's wordt geactiveerd als u een remarketingtag aan elke pagina van uw website wilt toevoegen.
    4. Klik op Opslaan om de installatie van uw tag te voltooien.
  3. Belangrijk: Voor optimale compatibiliteit van de webbrowser moet u ervoor zorgen dat er een Conversion Linker is ingeschakeld.

4. Bekijk een voorbeeld van uw wijzigingen en publiceer wanneer u klaar bent.