G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Standaard Google Ads-remarketing

Met behulp van Google Ads-remarketing kunt u opnieuw contact leggen met potentiële klanten door uw website- en app-bezoekers aan remarketinglijsten toe te voegen. U kunt deze lijsten vervolgens targeten met advertenties. Voordat u aan de slag gaat met deze tag, raden we u aan in het Helpcentrum van Google Ads meer informatie te lezen over de werking van deze functie.

Als u een remarketingtag wilt instellen, moet u de Google Ads-waarde van uw conversie-ID en uw conversielabel (optioneel) uit uw Google Ads-account opgeven. Uw conversie-ID en het conversielabel vinden:

Het conversielabel is optioneel wanneer u de remarketingtag maakt en moet alleen worden toegevoegd als u op tags gebaseerde remarketinglijsten gebruikt. Als u specifieke labels voor conversieacties toevoegt, kan het aantal conversies toenemen.
  1. Log in op uw Google Ads-account op https://ads.google.com.
    • Als u de nieuwe Google Ads-versie gebruikt:
      1. Klik in uw Google Ads-account op Tools (Google Ads | Moersleutel [icoon]).
      2. Selecteer onder Gedeelde bibliotheek de optie Doelgroepbeheer.
      3. Klik in het menu aan de linkerkant op Doelgroepbronnen.
      4. Klik op de kaart 'Google Ads-tag' op Details. Klik op Tag instellen als u de remarketingtag nog niet heeft ingesteld.
      5. Scroll omlaag en vouw het gedeelte Google Ads-tag uit.
      6. Scroll verder omlaag en selecteer Tag Manager gebruiken.
      7. Kopieer de conversie-ID.
      8. Optioneel: Als u een op tags gebaseerde remarketinglijst heeft waarvoor een conversielabel wordt gebruikt, gaat u naar die lijst en klikt u op Tags om de gegevens van de tag te bekijken. Kopieer onder het gebeurtenisfragment het conversielabel (gemarkeerd).
        <script>
          gtag('event', 'conversion', {
              'send_to': 'AW-123456733/AnExaMPleC0Nv3rS10nLaBel',
              'aw_remarketing_only': true
          });
        </script>
    • Als u de vorige versie van AdWords gebruikt:
      1. Ga in uw account naar Gedeelde bibliotheek en dan en kies Doelgroepen.
      2. Klik op Tagdetails en selecteer Instellen.
      3. Vouw het gedeelte AdWords-remarketingtag en instructies bekijken uit en noteer de conversie-ID (gemarkeerd).
        <script type="text/javascript">
        /* <![CDATA[ */
        var google_conversion_id = 123456733;
        var google_custom_params = window.google_tag_params;
        var google_remarketing_only = true;
        /* ]]> */
        </script>
        Optioneel: Als u een op tags gebaseerde remarketinglijst met een conversielabel heeft, opent u de tag en noteert u zowel de conversie-ID als het conversielabel.
        <script type="text/javascript">
        /* <![CDATA[ */
        var google_conversion_id = 123456733;
        var google_conversion_label = "vOzVCLSr3nUQmqytvgM";
        var google_custom_params = window.google_tag_params;
        var google_remarketing_only = true;
        /* ]]> */
        </script>
  2. Maak een Google Ads-remarketingtag in Google Tag Manager.
    1. Selecteer in Tag Manager Nieuwe tag en dan Tagconfiguratie en dan Google Ads-remarketing.
    2. Geef de conversie-ID van Google Ads en het optionele conversielabel op in de weergegeven velden.
    3. Klik op Activeren en kies een of meer triggers om aan te geven wanneer de tag moet worden geactiveerd. Selecteer bijvoorbeeld een trigger die op alle pagina's wordt geactiveerd als u een remarketingtag aan elke pagina van uw website wilt toevoegen.
    4. Klik op Opslaan om de installatie van de tag af te ronden.
  3. Belangrijk: Voor optimale compatibiliteit van de webbrowser moet u ervoor zorgen dat er een Conversion Linker is ingeschakeld.

4. Bekijk een voorbeeld van uw wijzigingen en publiceer ze als u klaar bent.