G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Google Adsin dynaaminen uudelleenmarkkinointi

Uudelleenmarkkinoinnin ansiosta voit näyttää mainoksia ihmisille, jotka ovat aiemmin käyneet verkkosivustollasi tai käyttäneet mobiilisovellustasi. Dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin avulla voit viedä tämän astetta pidemmälle ja näyttää sivustosi kävijöille mainoksen, joka liittyy tiettyyn tuotteeseen, jota he katselivat sivustollasi.

Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka voit ottaa Google Adsin dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin käyttöön Google Tag Managerin avulla. Saat paremman käsityksen tästä prosessista tutustumalla Google Adsin ohjekeskuksen dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin oppaaseen, ennen kuin aloitat tämän tagin käyttöönoton.

Yleiskatsaus

Voit tagata sivustosi uudelleenmarkkinointia varten seuraavasti:

• Ota käyttöön Google Ads ‑uudelleenmarkkinointitagi sivustosi jokaisella sivulla.

• Siirrä kunkin uudelleenmarkkinointitapahtuman dynaamiset arvot uudelleenmarkkinointitagiin sivustosi päävaiheissa. Tällainen arvo voi olla esimerkiksi käyttäjän ostoskoriin lisäämän nimikkeen tuotetunnus, käyttäjän etsimän lennon lähtöpaikka ja määränpää tai käyttäjän klikkaaman tarjouksen tunnus.

Dynaaminen uudelleenmarkkinointi voidaan ottaa käyttöön kaikenlaisissa verkossa toimivissa yrityksissä. Kerättävät dynaamiset arvot määräytyvät verkkosivuston liiketoimintatavoitteiden mukaan. Saatavana on kohdeparametreja eri toimialoille (kuten koulutus, työpaikat ja matkailu). Tutustu tapahtumien ja parametrien luetteloon Google Adsin ohjekeskuksessa ja valitse omalle yrityksellesi sopiva vaihtoehto.

Käyttöönoton vaiheet:

1. Täytä tapahtuma‑ ja parametriarvot
  2. Lisää dynaamiset arvot uudelleenmarkkinointitagiin
  3. Määritä triggerit, jotka käynnistävät uudelleenmarkkinointitagin
  4. Testaa tagit ja ota ne käyttöön

Täytä tapahtuma‑ ja parametriarvot

Käyttöönoton ensimmäinen vaihe on datan kerääminen verkkosivustoltasi muodossa, jota Tag Manager pystyy käsittelemään. Datan kerääminen sivulta edellyttää Tag Manager ‑muuttujan käyttöönottoa. Dataa voidaan hakea monella eri tavalla, kuten käyttämällä ensimmäisen osapuolen evästeitä, datakerrosta tai muokattua JavaScriptia.

Lisää arvot uudelleenmarkkinointitagiin

Kun olet määrittänyt tagin vastaanottamaan kohdedataa muuttujina, lisää dataa kyseisten muuttujien avulla Tag Managerin Google Ads ‑uudelleenmarkkinointitagimalliin.

Määritä triggerit, jotka käynnistävät uudelleenmarkkinointitagin

Seuraavaksi sinun on määritettävä triggerit, jotka ilmoittavat Tag Managerille, milloin kukin uudelleenmarkkinointitagin esiintymä on käynnistettävä. Voit määrittää triggereitä, jotka perustuvat sisäisiin muuttujiin, kuten sivun katseluihin, linkin klikkauksiin, painikkeen klikkauksiin tai lomakkeen lähetyksiin. Voit luoda triggereitä myös Tag Managerissa datakerroksen kautta rekisteröidyn oman tapahtuman perusteella.

Testaa tagit ja ota ne käyttöön

Viimeisessä vaiheessa sivustosi tagit testataan Tag Managerin esikatselutilassa. Kun kaikki testitapaukset on käyty läpi ja olet varma siitä, että tagit käynnistyvät oikein odotetuilla dynaamisilla arvoilla, voit ottaa tagit käyttöön julkaisemalla säilön.

Tutustu yksityiskohtaisiin ohjeisiin uudelleenmarkkinointitagien käyttöönotosta Tag Managerin avulla valitsemalla se uudelleenmarkkinointitagin käyttöönottomenetelmä, jota aiot käyttää.

Käyttöönotto-opas

Tässä osiossa kerrotaan, miten Google Adsin dynaamisia uudelleenmarkkinointitageja otetaan käyttöön Tag Managerissa luomalla yksi uudelleenmarkkinointitagin esiintymä kutakin ostosuppilon vaihetta kohden.

Käyttöönoton päävaiheet ovat seuraavanlaiset:

1. Määritä verkkosivustosi niin, että arvot välitetään Tag Managerille datakerroksen tai muokatun JavaScriptin avulla.
  2. Luo datakerroksen muuttujia Tag Managerissa.
  3. Luo triggereitä.
  4. Määritä uudelleenmarkkinointitagi, jossa on omia parametreja.
Datakerroksen koodin määritys sivustolla

Datakerroksen koodin määritys sivustolla

Tämä vaihe on suoritettava, jos valitset käyttöönottotavan, jossa dynaaminen data välitetään Tag Managerille ainoastaan datakerroksen avulla. Määritä datakerroksen koodi verkkosivustollesi yhdessä kehittäjän kanssa. Ohita tämä vaihe, jos aiot noutaa dynaamiset arvot Tag Managerin omien JavaScript-muuttujien avulla.

dataLayer()-objektia käytetään yksilöidyn datan välittämiseen sivustoltasi Tag Manageriin. Tämä koodi tulee sijoittaa säilön koodin edelle, jotta data on käytettävissä, kun Tag Managerin säilön koodi suoritetaan. Alla on koodinpätkäesimerkki, joka luo datakerroksen ja välittää sitten käyttäjän ostoskorin kokonaisarvon ja ostoskorin tuoteluettelon:

<script>
dataLayer = [];
dataLayer.push({
  'event': 'add_to_cart',
  'value': 998.55,
  'items': [{
    'id': 1234,
    'google_business_vertical': 'retail'}, {
    'id': 45678,
    'google_business_vertical': 'retail'}]
  });
</script>

Nämä avainnimet ovat täysin sattumanvaraisia, eikä niiden tarvitse noudattaa mitään vaatimuksia (niiden ei esimerkiksi tarvitse noudattaa Google Ads ‑uudelleenmarkkinointitagin oman parametrin nimeämiskäytäntöjä). Varmista kuitenkin, että käytät samaa avainnimeä aina, kun välität samantyyppistä tietoa Tag Manageriin.

Käytä JavaScriptia items‑jonon välittämiseen. items‑objektilla pitäisi aina olla avain, joka vastaa tuotteen tai palvelun ensisijaista tunnistetta (esim. ID tai destination), sekä google_business_vertical‑avain, joka ilmaisee sen syötteen tyypin, johon tunniste pitäisi yhdistää.

Google Chrome ‑käyttäjät voivat varmistaa Tag Assistantin avulla, että datakerros on otettu oikein käyttöön, ja katsella sivuston Tag Managerille välittämää dataa.

Osa suppilon vaiheista voi tapahtua ei-synkronisesti (eli ilman koko sivun päivittymistä). Näin käy esimerkiksi silloin, kun ostoskoriin lisätään tuote eikä sivu muutu, mutta näkyviin tulee viesti tai ilmoitus onnistuneesta lisäyksestä. Tällaisten dynaamisten ostoskoritapahtumien kirjaaminen on tärkeää, koska ilman niitä suuri osa ostoskorin hylkääjistä jäisi pois seurannasta ja uudelleenmarkkinoinnista tulisi epätarkempaa.

dataLayer.push()-metodilla voit asettaa muuttujia ja käynnistää tageja Tag Managerin latautumisen jälkeen. Jos käyttäjä esimerkiksi lisää tuotteen ostoskoriin, voit käyttää tätä funktiota datakerroksen päivittämiseen.

<script>
dataLayer.push({
  'event': 'add_to_cart',
  'value': 78.45,
  'items' : [{
    'id: '1234',
    'google_business_vertical': 'retail'
  }]
});
</script>

Muuttujien määrittäminen

Määritä Tag Manager ‑muuttuja kullekin dynaamiselle dataosalle, joka halutaan välittää uudelleenmarkkinointitagiin. Tässä esimerkissä käytetään muuttujaa tapahtuman nimelle, arvolle ja kohteille.

• Tapahtuman nimi: Dynaamisen uudelleenmarkkinointitapahtuman nimi, joka kuvaa mitattavaa tapahtumaa. Google Ads ‑järjestelmä lisää sen avulla käyttäjiä yhteen automaattisesti luoduista käyttäjäluetteloista. Suosittelemme, että valitset Google Ads ‑ohjekeskuksessa kuvattujen suositeltujen tapahtumien luettelosta tietyn tapahtuman nimien joukon.

• Tapahtuman arvo: Uudelleenmarkkinointitapahtuman arvo. Tämä on käyttäjän käsittelemien tuotteiden ja palveluiden kokonaisarvo.

• Tapahtuman kohteet: Luettelo kohteista, joita käyttäjä käsittelee. Tämän muuttujan on oltava joukko objekteja, joiden ominaisuudet seuraavat dynaamisen uudelleenmarkkinointikohteen mallia. Kaikilla kohteilla on oltava vähintään yksi seuraavista ominaisuuksista: id, location_id, origin, destination, start_date, end_date ja google_business_vertical.

Katso luettelo tapahtumista ja parametreista Google Adsin ohjekeskuksesta.

Dynaamista dataa voidaan kerätä Tag Managerin avulla useilla tavoilla. Voit esimerkiksi välittää arvoja verkkosivustoltasi Tag Managerille datakerroksen avulla tai määrittää Tag Managerin keräämään dataa sivustoltasi omien JavaScript-muuttujien avulla, mikäli mahdollista.

Päivitä sivustosi niin, että arvot välitetään Tag Managerille datakerroksen avulla: Tämä on luotettavampi tapa uudelleenmarkkinointitagien määrittämiseen. Tässä menetelmässä dynaamiset arvot välitetään datakerroksesta suoraan uudelleenmarkkinointitagiin, mutta tämä edellyttää, että kehittäjä tekee muutoksia verkkosivustosi koodiin. Suosittelemme, että valitset suositeltujen tapahtumien luettelosta tietyn tapahtuman nimien joukon. Kun data on käytettävissä datakerroksessa, luo datakerroksen muuttujat Tag Managerissa, jotta nämä arvot voidaan välittää tageillesi. Luo Tag Managerissa datakerroksen muuttujat items ja value:

1. Klikkaa Muuttujat ja sitten Uusi.
  2. Valitse Datakerroksen muuttuja.
  3. Lisää Datakerroksen muuttujan nimi ‑kenttään items.
  4. Klikkaa Tallenna.

Toista nämä vaiheet lisätäksesi toisen datakerroksen muuttujan, joka käyttää datakerroksen muuttujan nimeä value.

Kehittäjät voivat lukea lisätietoja datakerroksen käyttöönotosta Tag Managerin kehittäjäsivustolta.

Käytä omia JavaScript‑muuttujia: Voit myös käyttää omaa JavaScript‑koodia dynaamisten parametriarvojen täyttämiseen Tag Managerista hyödyntämällä omia tageja. Tämä tapa ei ole yhtä luotettava kuin ensin mainittu, mutta toisinaan se on kuitenkin käytännöllisin tapa ottaa uudelleenmarkkinointitageja käyttöön, sillä se ei edellytä mitään koodimuutoksia suoraan sivustolle. Voit kirjoittaa oman JavaScript-koodin, joka hakee tarvittavat dynaamiset arvot nykyisten sivujen lähdekoodista ja välittää ne tagille.

Yleensä uudelleenmarkkinointitagin tarvitsema data on dokumentissa valmiina, ja se voidaan noutaa JavaScript-koodilla, joka on lisätty sivulle Tag Managerin avulla. Menetelmän haittapuoli on, että se edellyttää sivuston lähdekoodin säilyvän sellaisena kuin se oli käyttöönottohetkellä. Tulevat Tag Managerin muutokset saattavat tämän takia edellyttää muutosten tekemistä omaan JavaScript-koodiin.

Jos sivustollasi on datakerros

Valitse muuttujan tyypiksi Datakerroksen muuttuja ja kirjoita sen datakerrosavaimen nimi, josta Tag Manager voi etsiä määritettävän muuttujan dataa.

Jos sivustollasi ei ole datakerrosta

Ilman datakerrosta sinun on noudettava tarvittava dynaaminen arvo lähdekoodista. Arvon noutaminen onnistuu Tag Managerin JavaScript-muuttujan avulla. Selvitä muuttuja nykyisestä JavaScript-koodistasi ja luo Tag Managerissa JavaScript-muuttuja, joka käyttää kyseisen muuttujan nimeä.

Jos et käytä datakerrosta, vaan noudat dynaamiset parametriarvot omilla JavaScript-muuttujilla, sinun on hyvin todennäköisesti käytettävä saman oman parametrin täyttämiseksi eri strategiaa riippuen suppilon vaiheesta.

Esimerkiksi tapa, jolla täytät tuotetunnuksen tuotesivulla, voi olla eri kuin tapa, jolla täytät tuotetunnuksen ostoskorisivulla tai oston vahvistussivulla, sillä lähdekoodi tai hyödynnettävät JavaScript-muuttujat ovat erilaisia kussakin vaiheessa. Et siis voi luoda yhtä tuotetunnusmuuttujaa, joka toimisi kaikissa olosuhteissa. Sen sijaan sinun on luotava yksi muuttuja tuotetunnuksen noutamiseksi kussakin tapauksessa, jossa tätä tietoa tarvitaan.

Triggerien määrittäminen

Seuraavaksi sinun on määritettävä Tag Managerissa triggerit uudelleenmarkkinointitagille. Kukin triggeri luodaan määrittämällä tapahtuman tyyppi ja yksi tai useampi triggeri, joiden perusteella tagi käynnistyy.

Sivun katseluun perustuvat triggerit

Triggeri, joka sinun on luotava, perustuu useimmissa tapauksissa tietyn sivun tai tiettyyn sivujen alajoukkoon kuuluvan sivun katseluun. Esimerkiksi verkkokauppasivustolla tarvitaan yleensä yksi triggeri tagin käynnistämiseksi kaikilla tuotesivuilla, yksi triggeri tagin käynnistämiseksi ostoskorisivulla ja yksi triggeri tagin käynnistämiseksi oston vahvistussivulla.

Voit luoda sivun katselu ‑triggerin seuraavasti:

1. Valitse Triggerit ja sitten Uusi.
  2. Klikkaa Triggerin määritys ja valitse katselukerta.
  3. Valitse triggerin käynnistysehdoksi Jotkin katselukerrat.
  4. Valitse Käynnistä tämä triggeri, kun tapahtuma toteutuu ja kaikki nämä ehdot täyttyvät ‑osiosta Sivun URL‑osoite ja sitten sisältää ja sitten <path>, jossa <path> on niiden sivujen URL-osoitteen ennakoitava osa, joilla haluat tämän triggerin käynnistyvän (esim. /tuotteet/).

Jos haluat luoda triggerin, joka käynnistää tagin jossain sivuryhmässä (esim. tuotesivuilla), käytä operaattoreita kuten sisältää tai vastaa säännöllistä lauseketta niin, että triggeri vastaa halutun sivun URL-osoitetta.

Muut kuin URL-osoitteeseen perustuvat triggerit

Jos sivutyyppejä ei voida erotella URL-osoitteen mukaan, voit käyttää muita muuttujia sivun katselutapahtuman suodattimina. Esimerkiksi tunnuksen attribuutti voi olla näkyvissä:

<div id="cart_title">Shopping Cart</div>

Voit luoda tämän attribuutin avulla käynnistyvän triggerin seuraavasti:

1. Valitse Triggerit ja sitten Uusi.
  2. Klikkaa Triggerin määritys ja valitse Elementin näkyvyys.
  3. Aseta Valintamenetelmä-kohdan asetukseksi Tunnus.
  4. Lisää Elementin tunnus ‑kenttään cart_title.
  5. Määritä tagi käynnistymään kerran sivua kohti.
  6. Lisää Näkyvissä oleva vähimmäisprosenttiosuus ‑kenttään 1 %.
  7. Valitse triggerin käynnistysehdoksi Kaikki näkyvyystapahtumat.

Ei-synkroniset tapahtumat

Dynaamisten uudelleenmarkkinointikampanjoidesi parhaan suorituskyvyn varmistamiseksi on tärkeää käynnistää tagit heti, kun käyttäjä suorittaa tärkeän vaiheen ostosuppilossa (esimerkiksi lisää tuotteen ostoskoriin). Jos ostoskorin päivitys ei johda uuteen sivun katseluun, voit käyttää triggereitä, jotka perustuvat klikkaustapahtumaan tai omaan tapahtumaan.

Jos käytät datakerrosta, ota käyttöön oma tapahtuma kertoaksesi Tag Managerille, että tuote on lisätty ostoskoriin, ja välitä samalla asianmukaiset tuotetiedot.

Kun tuote lisätään ostoskoriin, verkkosivustosi koodin tulisi käyttää dataLayer.push()-metodia tapahtuman lisäämiseksi datakerrokseen.

dataLayer.push({
  'event': 'add_to_cart',
  'value': 78.45,
  'items' : [{
    'id': '1234',
    'google_business_vertical': 'retail'
  }]
});

Luo seuraavaksi triggeri Tag Managerissa:

1. Valitse Triggerit ja sitten Uusi.
  2. Klikkaa Triggerin määritys ja valitse Muu: Oma tapahtuma.
  3. Määritä Tapahtuman nimi ‑kohtaan add_to_cart.
VINKKI: Jos et käytä datakerrosta, sinun on määritettävä klikkauspohjainen triggeri käynnistämään tagi, kun käyttäjä klikkaa painiketta. Lue lisää tapahtumista

Tagin esiintymän määrittäminen

Nyt on aika koota kaikki valmiit palaset yhteen. Olet määrittänyt muuttujat vastaanottamaan dynaamista dataa ja määrittänyt triggerit kertomaan Tag Managerille, milloin uudelleenmarkkinointitagit on käynnistettävä. Viimeisessä vaiheessa luodaan uudelleenmarkkinointitagi määritetyille muuttujille.

Tässä on esimerkki uudelleenmarkkinointitagin määrittämisestä:

1. Klikkaa Tagit ja sitten Uusi.
  2. Klikkaa Tagin määritys ja valitse Google Ads ‑uudelleenmarkkinointi.
  3. Syötä Konversiotunnus-kenttään (ja valinnaiseen Konversiotunniste-kenttään) Google Adsin antama arvo. Lisätietoja
    Vinkki: Käytä Vakiomerkkijono-muuttujaa Google Ads -konversiotunnuksenasi. Tämä helpottaa muiden Google Ads -tagien luomista ja hallintaa.
  4. Valitse Lähetä dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin tapahtumadata ‑kohdan valintaruutu ja viittaa aiemmin luomiisi Tag Manager ‑muuttujiin:
    • Tapahtuman nimi: {{Event}}
    • Tapahtuman arvo: {{value}}
    • Tapahtuman kohteet: {{items}}

Konversiotagin käyttöönotto

Ota uudelleenmarkkinointitagin lisäksi käyttöön Google Ads ‑konversiotagi, jotta saat käyttöösi reaaliaikaiset ja automatisoidut hintatarjousalgoritmit, kuten CPA‑tavoitteen ja tavoitellun mainostuoton. Luo tätä varten Google Ads-uudelleenmarkkinointitagi ja määritä käynnistyvä triggeri kaikille sivuille. Lisää sitten kaikki muita tageja varten luodut triggerit estäviksi triggereiksi seuraavasti:

1. Klikkaa Tagit ja sitten Uusi.
  2. Klikkaa Tagin määritys ja valitse Google Ads ‑uudelleenmarkkinointi.
  3. Syötä Konversiotunnus-kenttään (ja valinnaiseen Konversiotunniste-kenttään) Google Adsin antama arvo. Lisätietoja
  4. Klikkaa Triggerit ja valitse triggeri, joka käynnistyy kaikilla sivuilla.
  5. Klikkaa Lisää poikkeus ja lisää sitten poikkeus kustakin triggeristä, jota edellä annetut omat parametrit koskevat.

Testaa tagit ja ota ne käyttöön

Muista aina tarkastaa ja testata muutokset Tag Managerin jokaisen määrityksen yhteydessä, jotta voit varmistaa säilösi toimivan halutulla tavalla. Kannattaa myös testata koodia JavaScript-konsoli avattuna, jotta näet, aiheuttaako yksilöity JavaScript-koodisi virheitä. Testaa eri tilanteita varmistaaksesi, että tagin määritys toimii oikein. Voit esimerkiksi lisätä erityyppisiä tuotteita ostoskoriin tai katsella ostoskoria, jossa on useita tuotteita.

Kun käytät yksilöityjä JavaScript-muuttujia tai yksilöityjä HTML-tageja, koodi kannattaa kirjoittaa niin sanottuun try/catch-lausekkeeseen. Tällöin JavaScript-tulkki huomaa koodisi aiheuttaman virheen, eikä siitä luoda poikkeusta. Koodi voi aiheuttaa virheen esimerkiksi silloin, jos verkkosivustosi koodi muuttuu tulevaisuudessa ja yksilöidyn uudelleenmarkkinointikoodisi määritys muuttuu tämän myötä virheelliseksi. Kun testaat koodiasi, poista try/catch-rakenne, jotta voit tarkkailla konsolissa näkyviä mahdollisia virheitä. Kun olet korjannut mahdolliset virheet ja varmistanut, että koodisi toimii oikein, lisää try/catch-lauseke takaisin.

Kun olet testannut tekemäsi muutokset, julkaise säilö aktivoidaksesi Google Adsin dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin määrityksen.