G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Google Ads-konverteringer

Brug Tag Manager til at implementere Google Ads-konverteringstags

Creating a Google Ads Tag & Conversion Linker in Google Tag Manager

Google Ads-konverteringstags hjælper dig med at oprette rapporter, der viser, hvad der er sket, efter at en kunde har klikket på en af dine annoncer – om vedkommende har købt et produkt, tilmeldt sig dit nyhedsbrev, ringet til din virksomhed eller downloadet din app. Når en kunde fuldfører en bestemt handling, som du har defineret som værdifuld, kaldes denne kundehandling for en konvertering.

Før du går i gang med dette tag, anbefaler vi, at du sætter dig ind i, hvordan denne funktion fungerer i Hjælp til Google Ads.

Når du skal konfigurere måling af Google Ads-konverteringer, skal du angive det obligatoriske Google Ads-konverterings-id og den obligatoriske konverteringsetiket samt en valgfri konverteringsværdi, et valgfrit transaktions-id og/eller en valgfri valutakode.

Du kan undgå dublerede konverteringer i dine rapporter ved at tilføje et transkations-id fra din app eller dit website som værdien for en datalagsvariabel i Tag Manager.
  1. Start et nyt Google Ads-tag i Tag Manager. Vælg Nyt tag og så Tagkonfiguration og så Google Ads-konverteringssporing.
  2. Log ind på din Google Ads-konto for at indsamle de værdier, der skal bruges for at fuldføre tagkonfigurationen:
    1. Klik på menuen Værktøjer og indstillinger på din Google Ads-konto. (Google Ads | værktøjer [ikon])
    2. Vælg Måling: Konverteringer for at åbne tabellen Konverteringshandling.
    3. Vælg navnet på den konvertering, du vil bruge, i kolonnen Konverteringshandling.
    4. Udvid fanen Tagkonfiguration for at se tagoplysningerne.
    5. Vælg kortet Brug Google Tag Manager.
    6. Kopiér Konverterings-id og Konverteringsetiket.
  3. Tilføj de obligatoriske værdier for Konverterings-id og Konverteringsetiket fra trin 2 i de respektive felter i Tag Manager. Du kan eventuelt også tilføje en konverteringsværdi, et transaktions-id* og en valutakode. Sørg for at bruge Tag Manager-variabler som disse feltværdier, hvor det er relevant. (For eksempel bruges der i de fleste tilfælde en variabel for transaktions-id).
    * Bemærk! Hvad angår Transaktions-id, skal du konfigurere din app eller dit website til at generere et transaktions-id, føje den pågældende værdi til datalaget og oprette en Tag Manager-variabel til hentning af transaktions-id-værdien.
  4. Vælg en eller flere triggers i sektionen Triggers for at angive, hvornår tagget skal aktiveres.
  5. Klik på Gem for at fuldføre tagkonfigurationen.
  6. Vigtigt! Af hensyn til webbrowserkompatibiliteten skal du sikre dig, at tagget Konverteringslink er aktiveret.

7. Se en forhåndsvisning af ændringerne, og offentliggør dem, når du er klar.
Hvis du vil registrere data om hele kundeflowet på dit website og medtage konverteringer fra andre kilder end Google Ads i dine konverteringsrapporter, skal du bruge Tag Manager til at implementere Google Analytics på hele dit website og derefter importere dine Analytics-mål og -transaktioner i Google Ads.