Att tänka på innan du installerar

Innan du börjar implementeringen med Taggstyrning kan det vara bra att tänka på sakerna nedan.

Kontohantering

När du skapar ett nytt Taggstyrning-konto bör du formulera en strategi för vem som ska hantera kontot på lång sikt och hur ägarskapet av kontot ska hanteras om en medlem i teamet byter roll.

Ha en strategi som hjälper dig att säkerställa att om någon lämnar organisationen och deras kontouppgifter upphör kommer organisationen ändå att behålla åtkomst till Taggstyrning-kontot. Vissa organisationer ger flera användare administratörsroller. Andra skapar ett särskilt Google-masterkonto enbart för administration av Taggstyrning för deras organisation. Välj det system som fungerar bäst för er.

Skapa ett Taggstyrning-konto per organisation. Organisationen som taggarna hanteras för ska skapa Taggstyrning-kontot. Om en byrå till exempel hanterar taggar för ditt företags räkning ska ditt företag skapa Taggstyrning-kontot och sedan lägga till byråns Google-konto som användare.

Byråer kan hantera sina kunders befintliga konton i administratörsektionen Taggstyrning. Flera användare kan hantera samma Google Taggstyrning-konto, och varje användare kan få olika åtkomstbehörigheter av kontoadministratörerna. 360 kunder kan lägga till och kontrollera ytterligare behållare med hjälp av zoner.

Flera webbdomäner

Den bästa metoden är att ställa in en behållare per webbdomän. Om användarupplevelsen och taggarna på en webbplats sträcker sig över flera domäner, är det bäst att skapa en enda behållare för alla domäner. Några saker att tänka på:

• Det går inte att dela konfigurationen på ett enkelt sätt mellan olika behållare utan använda behållarexport och import eller API:et. Om taggarna och aktiveringslogiken är likartad på flera domäner kan det vara en god idé att använda en enda behållare.
  • När en behållare publiceras, tillämpas alla ändringar oavsett domän. Om du behöver göra ändringar på en domän utan att det påverkar andra domäner, ska du använda olika behållare för varje domän.

Läs mer om spårning över flera domäner.

Tänk på vilka taggar du behöver och var du ska använda dem

I alla Taggstyrning-implementeringar är det bäst att börja med en analysstrategi och taggimplementeringsplan Identifiera alla taggar du har installerat på din befintliga webbplats eller app. När det gäller nya projekt identifierar vilka typer av taggar du behöver.

Fundera på vilken data du vill samla in och bestäm om det finns ytterligare taggar som du vill använda. Om data du vill samla inte är tillgänglig går du igenom utvecklardokumentationen och läser om hur du kan skicka data till taggar.

Om alla dina taggar aktiveras när sidor laddas och varje sida har en unik webbadress räcker det med en enkel behållarimplementering. Om taggaktiveringen är mer komplex kan du behöva en mer specialanpassad behållarimplementering. Sådana anpassade lösningar inbegriper ofta ett datalager, alltså kod som hjälper Taggstyrning att skicka data från din webbplats eller app till dina taggar.