G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Hensyn å ta før installering

Denne artikkelen er for brukere som ikke har erfaring med Google Tag Manager. Hvis du akkurat har kommet i gang:

Før du begynner å implementere Google Tag Manager på nettstedet ditt, bør du ha dette i bakhodet:

• Hvem bruker Tag Manager, og hvem bør være administrator?
  • Hvor mange nettstedsdomener har du, og hvordan vil du organisere dem i Tag Manager?
  • Hvilke tagger trenger du, og hvordan bør de implementeres?

Administrer brukere og Google Tag Manager-kontoer

Når du konfigurerer en Tag Manager-konto for første gang, bør du legge en plan for hvem som skal administrere kontoen på lang sikt. Du bør også avklare hvordan kontoeierskapet skal håndteres hvis en person i teamet ditt går fra én rolle til en annen.

Det er viktig å ha etablert en strategi for å sikre at bedriften beholder tilgangen til Tag Manager-kontoen din selv om administratoren slutter i bedriften, og vedkommendes kontolegitimasjon fjernes. I enkelte bedrifter delegeres administratorroller til flere brukere. I andre bedrifter opprettes en Google-hovedkonto, bare for Tag Manager-administrasjon for den aktuelle bedriften. Velg det systemet som fungerer best for bedriften din.

Kontoadministrasjon for byråer

Opprett én Tag Manager-konto per bedrift. Tag Manager-kontoen bør opprettes av bedriften taggene skal håndteres for. Hvis et byrå for eksempel administrerer tagger på vegne av bedriften din, bør bedriften din opprette Google Tag Manager-kontoen og deretter legge til byråets Google-konto som bruker.

Byråer kan administrere kundenes nåværende kontoer i Administrator-delen av Tag Manager. Hver Google Tag Manager-konto kan administreres av flere brukere, og hver enkelt bruker kan gis ulike tilgangstillatelser av kontoadministratorene. Google Tag Manager 360-kunder kan legge til og styre flere beholdere ved hjelp av soner.

Organiser nettdomener og -beholdere

Den anbefalte fremgangsmåten er å konfigurere én beholder for hvert nettdomene. Hvis brukeropplevelsen og taggene på et nettsted går over mer enn ett domene, er det imidlertid best å konfigurere én enkelt beholder som betjener alle de aktuelle domenene. Det er lurt å ha følgende i bakhodet:

• Det er ikke enkelt å utveksle konfigurasjonsinnstillinger mellom beholdere uten å bruke eksportering og importering av beholdere eller API-et. Hvis flere domener har tilsvarende tagger og utløsingslogikk, er det lurt å bruke én beholder.
  • Når noen publiserer en beholder, blir alle endringene aktivert, uavhengig av domene. Hvis du har behov for å implementere endringer på ett domene uten at dette skal påvirke andre domener, må du bruke separate beholdere for hvert domene.

Finn ut mer om måling av flere domener.

Vurder hvilke tagger du trenger, og hvor de bør implementeres

Den beste fremgangsmåten for hver implementering av Tag Manager bør være å begynne med å legge en analysestrategi og en plan for implementering av tagger.

Hvis du jobber på et nytt nettsted uten tagger, må du finne ut hvilke tagger du kommer til å trenge. Google Tag Manager har allerede støtte for mange tagger uten videre konfigurering. Finn ut mer om tagger som støttes.

Hvis det allerede er tagger på nettstedet ditt:

• Finn ut hvilke tagger du har implementert på det eksisterende nettstedet ditt eller i den eksisterende appen din.
  • Opprett en overføringsplan for å flytte taggene dine til Tag Manager. Du trenger kanskje hjelp fra en nettutvikler til dette trinnet.
  • Hvis du ikke klarer å bytte ut en tag på nettstedet ditt med en tag som støttes, må du konfigurere en egendefinert tag. Du trenger kanskje hjelp fra en nettutvikler til dette trinnet.

Hvis alle taggene dine utløses når sider lastes inn, og de ulike sidene har unike nettadresser, er en enkel beholderimplementering tilstrekkelig. Hvis scenarioene for utløsing av tagger er mer komplekse, kan det være lurt å tilpasse implementeringen av beholderen. I slike tilpassede løsninger implementeres ofte et datalag, det vil si kode som hjelper Tag Manager med å overføre data fra nettstedet eller appen til taggene.

Avhengig av tagkravene kan merking på tjenersiden være en optimal løsning for å forbedre ytelsen til nettsteder eller enheter og øke datakvaliteten og sikkerheten. Finn ut mer om merking på klientsiden kontra merking på tjenersiden.

Konfigurer Google Tag Manager