Overvejelser inden installation

Her er nogle ting, du bør overveje, inden du begynder at implementere Google Tag Manager, så du kan spare tid og undgå forvirring.

Kontoadministration

Første gang du konfigurerer en Tag Manager-konto, bør du lægge en strategi for, hvem der på længere sigt skal administrere kontoen, og definere, hvordan kontoejerskabet skal håndteres, hvis et teammedlem skifter rolle.

Det er vigtigt at sikre, at organisationen fortsat har adgang til Tag Manager-kontoen, hvis en person forlader organisationen og vedkommendes kontooplysninger bliver slettet. I nogle organisationer uddelegerer man administratorroller til flere brugere. I andre opretter man en primær Google-konto, som udelukkende skal bruges til Tag Manager-administration på vegne af organisationen. Vælg det system, der passer dig bedst.

Opret én Tag Manager-konto for hver organisation. Tag Manager-kontoen skal oprettes af den organisation, der skal administreres tags for. Hvis det f.eks. er et bureau, der administrerer tags på vegne af din virksomhed, skal din virksomhed oprette Tag Manager-kontoen og tilføje bureauets Google-konto som bruger.

Bureauer kan administrere deres kunders konti via sektionen Administrator i Tag Manager. En Google Tag Manager-konto kan administreres af flere brugere, og kontoadministratorerne kan tildele hver enkelt bruger forskellige adgangstilladelser. 360-kunder kan tilføje og administrere flere containere ved hjælp af zoner.

Flere webdomæner

Den optimale løsning er at oprette én container pr. webdomæne. Hvis brugeroplevelsen og taggene på et website strækker sig over mere end ét domæne, anbefaler vi dog, at der oprettes en enkelt container, som skal bruges til samtlige involverede domæner. Her er et par ting, du skal være opmærksom på:

• Det er ikke så nemt at dele konfigurationer på tværs af containere, hvis man ikke bruger eksport og import af containere eller API'en. Hvis taggene og reglerne for aktivering er meget lig hinanden på tværs af domæner, bør der kun bruges én container.
  • Når en person offentliggør en container, aktiveres alle ændringerne uden hensyntagen til domæne. Hvis du har behov for at anvende ændringer på ét domæne, men ikke på andre, skal du bruge en særskilt container til hvert domæne.

Få flere oplysninger om sporing på tværs af domæner.

Overvej, hvilke tags du skal bruge, og hvor de skal implementeres

Når Tag Manager skal implementeres, er den optimale løsning altid at starte med en analysestrategi og en tagimplementeringsplan. Identificer alle de tags, du har implementeret på dit website eller i din app. For nye projekters vedkommende skal du identificere de typer tags, du skal bruge.

Tænk over, hvilke oplysninger du vil indsamle, og find ud af, om du vil implementere flere tags. Hvis de data, du vil indsamle, ikke er tilgængelige, kan du i udviklerdokumentationen få oplysninger om, hvordan du overfører flere data til tags.

Hvis alle dine tags aktiveres ved sideindlæsning og hver side har en unik webadresse, er en grundlæggende containerimplementering tilstrækkelig. Hvis dine scenarier for aktivering af tags er mere komplekse, kan det være en god idé at bruge en mere tilpasset containerimplementering. Med sådanne tilpassede løsninger implementeres der typisk et datalag, som er kode, der gør det muligt for Tag Manager at overføre data fra dit website eller din app til dine tags.