G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

Consideracions prèvies a la instal·lació

Per estalviar-vos temps i maldecaps, aquí teniu alguns aspectes que cal tenir en compte abans d'implementar Google Tag Manager.

Gestió del compte

Quan configureu un compte de Tag Manager per primera vegada, definiu una estratègia per determinar qui el gestionarà a llarg termini i com se'n controlarà la propietat si canvien les responsabilitats d'un membre de l'equip.

Aquesta estratègia us ha d'ajudar a garantir que si algú abandona l'organització i se'n cancel·len les credencials del compte, l'organització seguirà tenint accés al compte de Tag Manager. Hi ha organitzacions que deleguen les funcions d'administrador en diversos usuaris. D'altres creen un Compte de Google mestre i dedicat que només es fa servir per administrar Tag Manager dins l'organització. Trieu el mètode que més us convingui.

Definiu un compte de Tag Manager per a cada organització. Aquest compte l'ha de crear l'organització per a la qual es gestionaran les etiquetes. Per exemple, si una agència gestiona etiquetes en nom de la vostra empresa, el compte de Tag Manager l'ha de crear la vostra empresa i després hi ha d'afegir el compte de Google de l'agència com a usuari.

Les agències poden gestionar els comptes existents dels seus clients a la secció Administrador de Tag Manager. Un mateix compte de Google Tag Manager poden gestionar-lo diversos usuaris i els administradors del compte poden donar permisos d'accés diferents a cada usuari. Els clients de Suite Google Analytics 360 poden utilitzar zones per afegir i controlar contenidors addicionals.

Diversos dominis web

Us recomanem que configureu un contenidor per domini web. Tanmateix, si l'experiència d'usuari i les etiquetes d'un lloc web comporten l'ús de més d'un domini, és millor configurar un sol contenidor per a tots els dominis. A continuació, us indiquem algunes consideracions que cal tenir en compte:

• Les configuracions no es poden compartir fàcilment entre contenidors sense fer servir l'exportació i la importació de contenidors o l'API. Si les etiquetes i la lògica d'activació són semblants en tots els dominis, utilitzeu un sol contenidor.
  • Quan algú publica un contenidor, es fan efectius tots els canvis, independentment del domini. Si voleu aplicar els canvis a un domini sense que això afecti els altres, utilitzeu un contenidor diferent per a cada domini.

Obteniu més informació sobre el seguiment entre dominis.

Decidir quines són les etiquetes necessàries i on cal implementar-les

Us recomanem que, en qualsevol implementació de Tag Manager, comenceu elaborant una anàlisi estratègica i un pla d'implementació d'etiquetes. Identifiqueu totes les etiquetes que heu implementat al lloc web o a l'aplicació que ja teniu. En el cas de projectes nous, identifiqueu els tipus d'etiquetes que necessitareu.

Penseu en la informació que us interessa recopilar i decidiu si voleu implementar més etiquetes. Si les dades que voleu recopilar no estan disponibles, consulteu la documentació per a desenvolupadors per obtenir informació sobre com podeu transferir dades addicionals a les etiquetes.

Si totes les etiquetes s'activen a mesura que es carreguen les pàgines i cada pàgina té un URL únic, en tindreu prou amb una implementació de contenidor bàsica. Si les situacions en què s'activen les etiquetes són més complexes, us recomanem que implementeu un contenidor més personalitzat. En aquestes solucions se sol implementar una capa de dades, que és un codi que ajuda Tag Manager a transferir dades del lloc web o de l'aplicació a les etiquetes.