G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

Consideracions prèvies a la instal·lació

Aquest article està dirigit als usuaris que comencen a utilitzar Google Tag Manager. Si tot just esteu començant:

Abans d'aprofundir en la implementació de Google Tag Manager al vostre lloc web, heu de tenir en compte el següent:

• Qui fa servir Tag Manager i qui n'hauria de ser administrador?
  • Quants dominis de lloc web teniu i com voleu organitzar-los a Tag Manager?
  • Quines etiquetes necessiteu i com s'han d'implementar?

Gestionar els usuaris i els comptes de Google Tag Manager

Quan configureu un compte de Tag Manager per primera vegada, definiu una estratègia per determinar qui el gestionarà a llarg termini i com se'n controlarà la propietat si canvien les responsabilitats d'un membre de l'equip.

Aquesta estratègia us ha d'ajudar a garantir que si algú abandona l'organització i se'n cancel·len les credencials del compte, l'organització seguirà tenint accés al compte de Tag Manager. Hi ha organitzacions que deleguen els rols d'administrador en diversos usuaris. D'altres creen un Compte de Google mestre i dedicat que només es fa servir per administrar Tag Manager dins l'organització. Trieu el mètode que us vagi millor.

Gestió de comptes per a agències

Configureu un compte de Tag Manager per a cada organització. Aquest compte l'ha de crear l'organització per a la qual es gestionaran les etiquetes. Per exemple, si una agència gestiona etiquetes en nom de la vostra empresa, el compte de Tag Manager l'ha de crear la vostra empresa i després hi ha d'afegir el compte de Google de l'agència com a usuari.

Les agències poden gestionar els comptes existents dels seus clients a la secció Administrador de Tag Manager. El compte de Google Tag Manager pot gestionar-lo més d'un usuari i els administradors del compte poden donar permisos d'accés diferents a cada usuari. Els clients de Google Tag Manager 360 poden afegir i controlar contenidors addicionals mitjançant les zones.

Organitzar els dominis i els contenidors web

Us recomanem que configureu un contenidor per domini web. Tanmateix, si l'experiència d'usuari i les etiquetes d'un lloc web comporten l'ús de més d'un domini, és millor configurar un sol contenidor per a tots els dominis. A continuació, us indiquem algunes consideracions que cal tenir en compte:

• Les configuracions no es poden compartir fàcilment entre contenidors sense fer servir l'exportació i la importació de contenidors o bé l'API. Si les etiquetes i la lògica d'activació són semblants en tots els dominis, utilitzeu un sol contenidor.
  • Quan algú publica un contenidor, es fan efectius tots els canvis, independentment del domini. Si voleu aplicar els canvis a un domini sense que això afecti els altres, utilitzeu un contenidor diferent per a cada domini.

Obteniu més informació sobre el mesurament entre dominis.

Decidir quines són les etiquetes necessàries i on cal implementar-les

Us recomanem que, en qualsevol implementació de Tag Manager, comenceu elaborant una anàlisi estratègica i un pla d'implementació d'etiquetes.

Si treballeu en un lloc web nou sense etiquetes, identifiqueu els tipus d'etiquetes que necessitareu. Google Tag Manager ja admet moltes etiquetes sense cap configuració addicional. Obteniu més informació sobre les etiquetes admeses.

Si ja teniu etiquetes al vostre lloc web:

• Identifiqueu totes les etiquetes que heu implementat al lloc web o a l'aplicació que ja teniu.
  • Creeu un pla de migració per moure les etiquetes a Tag Manager. És possible que necessiteu l'ajuda d'un desenvolupador web per dur a terme aquest pas.
  • Si no podeu substituir una etiqueta del vostre lloc web per una etiqueta admesa, configureu una etiqueta personalitzada.És possible que necessiteu l'ajuda d'un desenvolupador web per dur a terme aquest pas.

Si totes les etiquetes s'activen a mesura que es carreguen les pàgines i cada pàgina té un URL únic, en tindreu prou amb una implementació de contenidor bàsica. Si les situacions en què s'activen les etiquetes són més complexes, us recomanem que implementeu un contenidor més personalitzat. En aquestes solucions se sol implementar una capa de dades, que és un codi que ajuda Tag Manager a transferir dades del lloc web o de l'aplicació a les etiquetes.

En funció dels requisits d'etiquetatge, pot ser que l'etiquetatge al servidor sigui una solució òptima per millorar el rendiment del lloc web o del dispositiu, i millorar la qualitat i la seguretat de les dades. Obteniu més informació sobre l'etiquetatge del costat del client vs. l'etiquetatge del costat del servidor.

Configurar Google Tag Manager