G Suite har bytt namn till Google Workspace: allt ditt företag behöver för att få jobbet gjort.

Behållares effektivitet

För att säkerställa att Taggstyrning-installationen fungerar optimalt bör du se till att antalet taggkonfigurationer i varje behållare inte blir för stort. För behållare som har ett stort antal definierade taggar, utlösare och/eller variabler eller har stora anpassade HTML-taggar kan det visas en Storlek-indikator på versionssidorna i Taggstyrning. Om indikatorn visar mer än 70 % bör du vidta åtgärder för att optimera behållarkonfigurationen.

Rensa behållaren

Kombinera flera likartade taggar med konfigurationer som skiljer sig något åt i en tagg med variabler för att ange värdena i särskilda fält dynamiskt. Exempel: Tio likartade taggar som alla har konfigurerats med en utlösare som instruerar varje tagg att aktiveras på tio olika sidor kan kombineras till en enda tagg och utlösare som använder en uppslagstabellsvariabel för att ange värdet i relevanta fält.

Ta bort alla onödiga taggar och variabler som inte längre behövs. Taggar, utlösare och variabler som aldrig används tar upp onödigt utrymme i behållaren.

Även om det är bra att konsolidera taggar med uppslagstabellsvariabler, kan en alltför lång uppslagstabell också försämra resultatet. I de flesta fall kan du minska storleken på långa uppslagstabellsvariabler med en RegEx-tabellvariabel.

Dela upp stora behållare som omfattar flera webbplatser (eller delar av mycket stora webbplatser) i mindre behållare. 360-kunder kan använda zoner för att läsa in flera behållare villkorligt.

Var smart när det gäller anpassad kod

Minimera eller eliminera användningen av anpassade HTML-taggar och JavaScript-variabler. I de flesta fall är det mer effektivt att använda en taggmall som stöds. Använd inbyggda taggmallar, utlösare och variabler i stället för anpassad kod när detta är möjligt.

Om du måste använda egna HTML-taggar och/eller JavaScript-variabler bör du om möjligt försöka göra koden mer effektiv.

Undvik att placera statisk JavaScript-kod i Google Taggstyrning. Statisk JavaScript körs mer effektivt i en extern fil, där den kan köras av ett nätverk för innehållsleverans och cachelagras i webbläsaren.

Implementera taggning på serversidan

Om du måste ha ett stort antal taggar på din webbplats kan du överväga att flytta några av dem till en taggningsserver.

Taggning på serversidan ger följande fördelar:

• Förbättrad sidhastighet eftersom mängden kod från tredje part som läses in i användarens webbläsare minskar avsevärt.
  • Säkerhetspolicyer för innehåll kan bli mer restriktiva eftersom webbläsaren inte längre behöver kommunicera direkt med leverantörsdomäner.
  • Integriteten förbättras eftersom personuppgifter som användarens IP-adress kan tas bort från den data som skickas till leverantören.
  • Cookies kan göras säkrare och mer hållbara eftersom de anges på din egen domän och inte anges av JavaScript på sidan.

Om du själv vill prova taggning på serversidan kan du gå den kostnadsfria kursen Grunderna i taggning på serversidan.