"Google Analytics: GA4‑määritys" ‑tagi on nyt Google‑tagi. Verkkosäilöön sisältyvät GA4-määritystagit siirtyvät automaattisesti syyskuusta alkaen. Mittaukseen ei tule muutoksia, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Lue lisää

Säilön tehokkuus

Jotta Tag Manager toimii mahdollisimman tehokkaasti, kussakin säilössä kannattaa pitää vain kohtuullinen määrä tagimäärityksiä. Jos säilölle on määritetty useita tageja, triggereitä ja/tai muuttujia tai jos säilöllä on suuria yksilöityjä HTML-tageja, Tag Managerissa tai Versiot-sivuilla saattaa näkyä Koko-osoitin. Jos Koko-osoittimen arvo on yli 70 %, sinun tulisi optimoida säilön määritys.

Pidä säilösi hyvässä järjestyksessä

Yhdistä monta määrityksiltään samantyyppistä tagia yhdeksi muuttujia sisältäväksi tagiksi, jotta tiettyjen kenttien arvot voidaan asettaa dynaamisesti. Oletetaan, että sinulla on esimerkiksi kymmenen samantyyppistä tagia, joista jokaiselle on määritetty triggeri, joka käynnistää sitä vastaavan tagin kymmenellä eri sivulla. Nämä tagit voidaan yhdistää yhdeksi tagi–triggeri-yhdistelmäksi, joka käyttää muunnostaulukkomuuttujia asiaankuuluvien kenttien arvojen asettamiseen.

Poista kaikki tagit ja muuttujat, joita ei enää tarvita. Jos tagia, triggeriä tai muuttujaa ei koskaan käytetä, se vie turhaa tilaa säilöstäsi.

Vaikka tagit on hyvä yhdistää muunnostaulukkomuuttujiin, liian pitkä muunnostaulukko voi myös heikentää tehokkuutta. Useimmissa tapauksissa pitkiä muunnostaulukkomuuttujia voi lyhentää säännöllisen lausekkeen taulukon muuttujan avulla.

Jaa suuret, useita sivustoja (tai erittäin suurten sivustojen osia) kattavat säilöt pienemmiksi säilöiksi. 360-asiakkaat voivat ladata useita säilöjä ehdollisesti käyttämällä vyöhykkeitä.

Käytä omaa koodia harkitusti

Minimoi tai poista omat HTML-tagit ja JavaScript-muuttujat. Useimmissa tapauksissa tuettu tagimalli on tehokkaampi vaihtoehto. Käytä sisäisiä tagimalleja, triggereitä ja muuttujia yksilöidyn koodin sijaan aina kun mahdollista.

Jos sinun on pakko käyttää yksilöityjä HTML-tageja ja/tai omia JavaScript-muuttujia, pyri löytämään tapoja, joilla voisit parantaa koodin tehokkuutta.

Jos mahdollista, älä sijoita staattista JavaScript-koodia Google Tag Manageriin. Staattinen JavaScript-koodi on parempi sijoittaa ulkoiseen tiedostoon, jotta se voidaan toimittaa sisällönjakeluverkon kautta ja tallentaa selaimen välimuistiin.

Ota käyttöön palvelinpuolen taggaus

Jos verkkosivustollasi on paljon tageja, harkitse niiden siirtämistä taggauspalvelimelle.

Palvelinpuolen taggauksesta on seuraavia hyötyjä:

• Sivuston latausnopeus paranee, kun käyttäjän selaimella ladattavan kolmannen osapuolen koodin määrä vähenee.
  • Content Security Policy ‑käytännöistä voidaan tehdä rajoittavampia, kun selaimen ei tarvitse enää olla suoraan yhteydessä kolmannen osapuolen verkkotunnuksiin.
  • Tietosuoja paranee, kun henkilökohtainen data, kuten käyttäjän IP-osoite, voidaan poistaa kolmannelle osapuolelle välitettävästä datasta.
  • Evästeistä voidaan tehdä suojatumpia ja kestävämpiä, koska ne asetetaan omassa verkkotunnuksessasi eikä JavaScript aseta niitä sivulla.

Jos haluat kokeilla palvelinpuolen taggausta, osallistu Server-side tagging fundamentals ‑kurssille.