G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

Eficiència dels contenidors

Per garantir un funcionament òptim de la instal·lació de Tag Manager, mantingueu un nombre raonable de configuracions d'etiquetes en cada contenidor. Per a aquells contenidors que tenen un gran nombre d'etiquetes, activadors o variables definits, o que tenen etiquetes HTML personalitzades grans, pot mostrar-se un indicador Mida a les pàgines "Versions" de Tag Manager. Si el valor de l'indicador és superior al 70%, hauríeu de prendre mesures per optimitzar la configuració del contenidor.

Netejar el contenidor

Combineu diverses etiquetes similars que tinguin configuracions lleugerament diferents en una sola etiqueta que utilitzi variables per definir de manera dinàmica els valors d'alguns camps. Exemple: deu etiquetes semblants, cadascuna configurada amb un activador per executar-la en deu pàgines independents, es poden combinar en una sola amb un activador que faci servir variables de taula de cerca per definir el valor dels camps adients.

Traieu les etiquetes i les variables que ja no siguin necessàries. Si una etiqueta, activador o variable mai no s'utilitza, està ocupant espai en el contenidor innecessàriament.

Tot i que convé consolidar les etiquetes amb les variables de taula de cerca, aquesta taula tampoc no ha de ser excessivament llarga, perquè el rendiment es pot veure afectat. En la majoria dels casos, podeu reduir la mida de les variables de taula de cerca massa llargues amb una variable de taula d'expressions regulars.

Dividiu en contenidors més petits els contenidors grans que incloguin etiquetes de diversos llocs web o de seccions de llocs web molt grans. Els clients d'Analytics 360 poden utilitzar zones per carregar diversos contenidors segons determinades condicions.

Utilitzar el codi personalitzat de manera intel·ligent

Minimitzeu o elimineu l'ús d'etiquetes HTML personalitzades i de variables de JavaScript personalitzades. En la majoria dels casos, les plantilles d'etiqueta admeses són més eficients. Utilitzeu plantilles d'etiquetes integrades, activadors i variables en lloc de codi personalitzat sempre que sigui possible.

Si heu d'utilitzar etiquetes HTML personalitzades o variables de JavaScript, mireu de trobar maneres de fer que el codi sigui més eficient.

Eviteu l'emplaçament de codi de JavaScript estàtic a Google Tag Manager. El codi de JavaScript estàtic és molt més eficient si es troba en un fitxer extern on una CDN el pugui publicar i desar a la memòria cau del navegador web.

Implementar l'etiquetatge del costat del servidor

Si heu de mantenir un gran nombre d'etiquetes al vostre lloc web, plantegeu-vos moure-ne algunes a un servidor d'etiquetatge.

L'etiquetatge del costat del servidor desbloqueja els avantatges següents:

• S'ha reduït considerablement la velocitat de la pàgina, ja que la quantitat de codi de tercers que es carrega al navegador de l'usuari es redueix considerablement.
  • Les polítiques de seguretat del contingut poden ser més restrictives, ja que el navegador ja no ha de comunicar-se directament amb els dominis dels proveïdors.
  • S'ha millorat la privadesa perquè les dades personals, com ara l'adreça IP de l'usuari, es poden treure de les dades enviades al proveïdor.
  • Les galetes poden ser més segures i duradores, perquè s'estableixen al vostre propi domini i no s'estableixen mitjançant JavaScript a la pàgina.

Si voleu provar l'etiquetatge del costat del servidor, feu el curs gratuït: Conceptes bàsics sobre l'etiquetatge del costat del servidor.